Iata ADATA HV320 pareri si pret in Romania. In ziua de azi, device-ul care ocupa atentia tuturora este smartphone-ul. Datorita acestui aspect, noi ne dedicam mult timp in a publica pe dragul nostru site articole detaliate despre cele mai noi si mai interesante aparitii.

Asta nu inseamna ca ‘focusul’ nostru este ‘directionat’ exclusiv pe acest tip de device. In acest context, azi ne-am decis sa facem un mic ‘ocol’ si sa va prezentam detalii tehnice si impresii despre ‘super’ incapatorul hard disk extern HV320, care este ‘confectionat de catre compania taivaneza ADATA.

Banuim ca va intrebati de ce am ales sa facem un articol despre un ‘banal’ hard disk extern? Va spunem inca de pe acum ca device-ul este departe de a putea fi considerat banal (in comparatie cu alte hard-uri si nu telefoane/tablete).

Nu avem de gand sa va prezentam toate aspectele interesante pana nu va ‘relatam’ detalii despre pret si ceva ‘extra’. ADATA HV320 este la vanzare pe eMAG.ro pentru suma de 720 lei.

Legat de aspectul extra, tinem sa va reamintim noi am publicat recent un articol despre SSD-ul intern ADATA XPG Spectrix S40G, care poseda stocare generoasa, viteze excelente si iluminare RGB.

Si acum haideti sa descoperim impreuna motivele pentru care hdd-ul extern poseda un pret asa de ‘piperat’ 🙂

ADATA HV320 pareri

A. ADATA HV320 pareri – Capacitate foarte generoasa pentru stocare; design slim si ‘interesant’

Suntem convinsi ca exista multe persoane care obisnuiesc sa ‘depoziteze’ multi ‘giga’ de filme, muzica, poze, capturi video realizate cu telefonul, jocuri etc. Putem spune ca noi obisnuim (ne scuzati repetitia) sa facem asta 🙂

In aceasta situatie, noi credem ca cei 5TB de stocare de care dispune hard disk-ul ADATA sunt mai mult decat suficienti. Cei 5TB sunt ‘incorporati’ intr-o carcasa cu dimensiuni reduse si design cu 19 milimetri in grosime. Asta este rezonabil de slim pentru un dispozitiv care poseda 5TB de stocare 🙂

Carcasa in sine are un design elegant si usor ‘neobisnuit’ pentru un astfel de device. Partea de deasupra poseda o suprafata semi-mata care imita metalul. In zona de jos (sub logo-ul ADATA), avem o ‘rama’ glossy care ‘urca’ usor deasupra suprafetei semi-mate.

# ADATA HV320 pareri

Pe rama este incorporat un LED, care indica cateva ‘chestii’ interesante. Vrem sa va mentionam ca hard-ul extern este dotat cu senzori de socuri iar acestea sunt ‘semnalate’ de catre LED.

Cand senzorii detecteaza miscari bruste sau caderi usoare, LED-ul device-ului ‘clipeste’ in culoare rosie. Cand hard-ul a incasat un impact puternic si apar stricaciuni sau erori, LED-ul este permanent aprins in rosu. Speram ca asta sa nu vi se intample niciodata 🙂

Dupa parerea noastra, prezenta senzorilor de socuri este o chestie destul de utila mai ales daca obisnuiesti sa nu fi prea bland la manevrare cu device-ul. Cand ‘clipeste’ luminita rosie, practic iti aduci aminte ca ai achitat pe dispozitiv o suma generoasa de bani si trebuie sa o lasi mai moale 🙂

Legat de LED, vrem sa mai precizam doua aspecte. Cand hard disk-ul este conectat la un device, LED-ul se aprinde in albastru. Cand se transfera date, LED-ul este tot albastru, insa ‘clipeste’.

ADATA HV320 pareri

B. ADATA HV320 pareri – Alte caracteristici

  • Interfata conexiune – USB 3.2 Gen1 (compatibilitate cu USB 2.0)
  • Format – 2.5”
  • Carcasa din plastic
  • Culoare – negru
  • Dimensiuni si greutate – 125.7 x 80.5 x 19mm si 285 grame
  • Accesorii – cablu USB 3.2
  • Altele – sistem de criptare date AES 256 bit, software de management continut HDDtoGO

GANDURI DE FINAL

Este destul de usor sa ajungem la o concluzie precisa in ceea ce priveste hard disk-ul extern ADATA HV320. Gadget-ul poseda capacitate de stocare ‘masiva’, aspect cool iar senzorul de socuri este o aditie binevenita si interesanta. Legat de pret, noi credem ca cei 720 lei reprezinta o suma mare, insa corecta daca ne ‘raportam’ la capacitate.

Via

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).