Iata ADATA SE760 pareri si pret in Romania. Weekend-ul ne bate tare si intens la usa 🙂 Cu acest prilej destul de special, am hotarat sa ne focusam pe prezentarea unui gadget mic, elegant si foarte util.

Despre ce este vorba ? Despre SSD-ul extern ADATA SE760. Avem de-a face cu un device care cantareste 95 grame si care livreaza o capacitate de stocare impresionanta. V-am starnit interesul ? Noi credem ca da 🙂

Pornim la drum prin a va preciza detalii despre pret. SSD-ul este la vanzare pe site-ul eMAG pentru suma de 800 lei. In mod evident ca pretul este unul mare. Datorita acestui aspect, nu mai lungim lucrurile si va invitam sa aflam impreuna ce dotari primim in acesti bani si daca se merita investitia intr-un astfel de device. In regula.

ADATA SE760 pareri

PUNCTE FORTE

# Capacitate stocare de 1TB

# Viteze citire de pana la 1000 MB/s

# Conexiune USB C 3.2

# Carcasa metalica eleganta si durabila la socuri/vibratii

# Dimensiuni reduse (122.2 x 44 x 14mm) si greutate de 95 grame

ADATA SE760 pareri si detalii

Incepem cu cei 1TB de stocare disponibili. Capacitatea este una generoasa (spre foarte generoasa) chiar si pentru utilizatori de tip power-user sau gameri.

In ceea ce priveste viteza de pana la 1000 MB/s (citire) specificata de producator, pe hartie asta suna bine. Insa, pentru a ne convinge de comportamentul device-ului la transferul de date, am facut o scurta cautare pe YouTube.

Nu a durat mult si am dat de un video care ne-a furnizat exact informatiile de care aveam nevoie. In aplicatia benchmark CrystalDiskMark 7, SSD-ul ADATA a obtinut 1051.48 MB/s la citire si 826.36 MB/s la scriere. Putem spune ca asta este destul de impresionant 🙂

# ADATA SE760 pareri

In video au fost testate si vitezele obtinute la utilizarea reala. Copierea date de pe desktop pe SSD s-a facut cu o viteza de aproximativ 350 MB/s. Apoi, copierea de date de pe SSD pe desktop s-a realizat cu aproximativ 700 MB/s. Putem spune ca vitezele sunt bune (spre foarte bune).

Din cate am reusit sa ne dam seama din video (in limba rusa), testele au fost realizate cu SSD-ul conectat la un desktop cu USB C. Probabil ca daca se utilizeaza cablul USB C – USB A (inclus in dotarea standard), vitezele de transfer sunt mai mici.

Pentru detalii complete in ceea ce priveste testarea device-ului, va invitam sa aruncati o privire peste video-ul de pe YouTube gasit de noi.

# ADATA SE760 pareri – Despre design noi avem cuvinte de lauda. Dimensiunile reduse si constructia stilata/durabila sunt fara indoiala 2 mari atuuri daca obisnuiesti sa te deplasezi mult.

ADATA SE760 pareri

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Memorie – 3D NAND Flash
  • Compatibilitate – Windows 8/8.1/10, Mac OS X 10.6 sau mai nou, Linux 2.6 sau mai nou, Android 5.0 sau mai nou, Xbox One, PS4
  • Culoare – negru
  • Accesorii – cablu USB C – USB C si cablu USB C – USB A (full size)

GANDURI DE FINAL

ADATA SE760 este un gadget a carui utilitate nu poate fi pusa la indoiala. Poate ca pretul de 800 lei este cam mare, insa trebuie luat in calcul ca un SSD extern de 1TB ceva mai ieftin (600 lei) are viteze de transfer net inferioare. Pe langa asta, design-ul nu se poate compara cu ceea ce ofera ADATA SE760.

Daca v-a placut device-ul si articolul compus de echipa GadgetLab, atunci va invitam cu multa caldura sa va uitati si peste articolul despre SSD-ul extern ADATA SC685 (1TB stocare si conector USB C). Va dorim o lectura placuta si relaxanta 🙂

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).