AGM este un brand chinezesc cam necunoscut la noi in tara. Dupa prezentarea celei mai recente creatii, AGM X2, firma chineza are toate sansele sa atraga destul de multa atentie. AGM X2 este un smartphone rugged cu dotari hardware foarte potente si pret destul de piperat.

Smartphone-ul este primul model rugged din lume dotat cu camera foto duala. Camera este una performanta si dispune de perechea de senzori Sony IMX386 12MP + 12MP. Un senzor este color iar celalalt alb-negru. Camera duala dispune de tehnologii moderne precum PDAF, HDR si Bokeh.

Inainte de a face pasul catre specificatiile hardware, vrem sa analizam capabilitatile rugged ale device-ului. Smartphone-ul are carcasa atent proiectata sa reziste la cele mai puternice socuri si lovituri. Terminalul poseda certificarile IP68 si MIL-STD-810G.

Protectia IP68 este garantia faptului ca terminalul este durabil la praf si scufundari in apa de pana la 1.5 metri adancime. Pentru ca apa sa nu se infiltreze in device, portul USB si jack-ul de 3.5mm sunt acoperite cu ‘usi’ de cauciuc.

Certificarea militara MIL-STD-810G este cel mai inalt standard de durabilitate pentru device-uri vandute in America. Aceasta este garantia faptului ca smartphone-ul poate functiona in cele mai dificile conditii de utilizare: caderi, lovituri, socuri, apa, praf, indoire si multe alte intemperii. Display-ul este deosebit de rezistent la lovituri puternice deoarece incorporeaza sticla Corning Gorilla Glass 5.

Smartphone-ul este primul model din lume dotat cu senzor VOC, care detecteaza compusii organici volatili. Asta inseamna ca telefonul poate detecta diverse substante care sunt daunatoare sanatatii. Senzorul VOC este foarte util pentru cei care practica joburi periculoase gen minerit. Pe langa asta, terminalul mai include senzor de presiune, senzor de temperatura si umiditate.

In zona de hardware, AGM X2 este un bolid veritabil. Avem 6GB RAM, 64GB/128GB ROM si procesorul octa-core Qualcomm Snapdragon 653 2.0GHz. Aceasta configuratie puternica este alimentata eficient cu energie de catre acumulatorul de capacitate masiva la 6000mAh. Bateria asigura 480 ore de standby si 50 ore de convorbiri, ceea ce este fara indoiala impresionant.

Dispozitivul are port USB tip C si display de o calitate remarcabila pentru un astfel de gadget. Producatorul a pus un ecran Super AMOLED echipat cu diagonala de 5.5-inch si rezolutie FHD.

Mai vrem sa mentionam doua aspecte importante: terminalul incorporeaza senzor de amprente si sistem de operare Android 7.1 Nougat.

AGM X2 este un smartphone rugged extrem de interesant. Are dotari hardware foarte puternice, durabilitate iesita din comun si un aspect destul de elegant. Problema la acest device este pretul piperat.

Preturi

  • Versiune cu 6GB RAM + 64GB – 520 dolari
  • Versiune cu 6GB RAM + 128GB – 600 dolari

Specificatii complete AGM X2

  • Android 7.1 Nougat
  • Display Super AMOLED 5.5-inch, capacitiv, 1920×1080 pixeli
  • 6GB RAM DDR3, 64GB stocare tip EMMC, MicroSD pana la 128GB
  • Procesor octa-core 64-bit Qualcomm Snapdragon 653 MSM8976SG 2.0GHz cu placa video Adreno 510
  • Carcasa durabila cu protectie IP68 si certificare MIL-STD-810G
  • Acumulator nedetasabil de 6000mAh cu tehnologie Qualcomm Quick Charge 3.0
  • Camera principala duala Sony IMX386 12MP + 12MP; flash LED, PDAF, HDR, autofocus, zoom optic 2X, efect de imagine Bokeh
  • Camera frontala Samsung S5K3P3 16-megapixeli
  • 4G LTE, Dual SIM, USB tip C 2.0, GPS/AGPS/GLONASS/BDS, WiFi 2.4GHz, WiFi Hotspot, NFC, Bluetooth 4.0 LE
  • Senzor de amprente (pe spate), giroscop, senzor VOC, senzor umiditate, senzor temperatura, giroscop
  • 168.5 x 83.4 x 14 mm si 250 grame
  • Culoare: negru

Sursa: Agmmobile.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).