Sfarsitul de saptamana este aici iar cu aceasta ocazie ne-am hotarat sa schimbam un pic ‘registrul’ si sa va aducem Allcall S1. Avem de-a face cu un smartphone foarte accesibil dotat cu multe echipamente bune. Din start vrem sa mentionam ca terminalul Allcall S1 este la vanzare pe eMAG.ro pentru suma de 395 lei.

Stim ca atunci cand se publica o stire sau un articol despre un device nou aparut, majoritatea aleg ‘abordarea’ traditionala. Asta inseamna aspecte pozitive, aspecte negative si eventual o concluzie. Noi ne-am decis sa realizam ceva usor diferit si sa evidentiem prima data punctele la care noul smartphone Allcall are de suferit.

1. Batranul chipset MT6580

Pentru a oferi device-ul la un pret accesibil, din pacate, producatorul chinez a ‘taiat in carne vie’ acolo unde este mai important, in speta chipset-ul. In telefon este instalat ‘anticul’ procesor quad-core MediaTek MT6580A de 1.3GHz.

Spunem antic deoarece chip-ul MT6580A poseda 4 nuclee Cortex A7. Oare de ce nu s-au facut eforturi pentru a merge pe mana unui procesor Cortex A53 gen MT6737 sau recent lansatul MT6739.

Ca si putere ‘bruta’, procesorul MT6580 se descurca decent, insa marele dezavantaj este lipsa totala a conectivitatii 4G. Dupa parerea noastra, este cam aiurea ca un device din 2018 sa nu aiba conexiune LTE. Utilizatorii acestui smartphone trebuie sa se ‘impace’ cu functia 3G.

2. Display cu rezolutie qHD

Un alt aspect care dezamageste este afisajul. Intelegem ca avem de-a face cu un telefon foarte accesibil. Insa, suntem in 2018 iar (din punctul nostru de vedere) un device nou nu are voie sa dispuna de afisaj cu rezolutie sub standardul HD (1280×720 pixeli).

Iata insa ca Allcall S1 nu tine cont de aceasta ‘regula’ si ‘tenteaza’ utilizatorul/clientul cu display-ul IPS LCD de 5.5 inci dotat cu rezolutie de smartphone lansat in 2011, in speta 960×480 pixeli.

In acea perioada a fost lansat terminalul HTC Evo 3D (primul meu smartphone) iar device-ul dispunea de ecran cu 960×540 pixeli. Terminalul Allcall poseda ecran cu diagonala de 5.5 inci, geam curbat 2.5D foarte durabil (asta este un plus) si format 18:9.

RESTUL DE CARACTERISTICI SUNT FOARTE INTERESANTE

Trebuie sa recunoastem ca pana in acest punct al articolului, lucrurile nu se prezinta bine pentru smartphone-ul Allcall S1. Device-ul isi ‘repara’ partial pacatele si aduce un set de dotari foarte interesant.

S1 poseda carcasa foarte durabila realizata din materiale cu adevarat premium. Avem sticla 2.5D curbata pe fata/spate si rama metalica slim pe margini. Conform producatorului, dispozitivul rezista cu brio la caderi, lovituri puternice sau presiune intensa (greutate mare pe device).

In interiorul corpului extra durabil se ascunde un acumulator de capacitate neobisnuit de mare. Bateria nedetasabila dispune de un excelent 5000mAh. Prin urmare, avem asteptari mari pe partea de autonomie (standby, utilizare, convorbiri).

Pe partea de foto, noi am ramas surprinsi. Spunem asta deoarece telefonul are la bord sistem dual-camera pe spate cat si pe fata.

Pe spatele din sticla sade unitatea foto principala 8MP+2MP (senzori Sony) dotata cu flash LED, autofocus, HDR si captura foto cu efect de blur in background. In partea frontala gasim camera secundara Sony ‘motorizata’ de combinatia de senzori 2MP+2MP.

Ca memorie si software, producatorul chinez a fost destul de inspirat prin echiparea device-ului cu 2GB RAM/16GB ROM si Android 8.1 Oreo.

Specificatii – Allcall S1 (care nu au fost mentionate in articol)

  • Slot Dual SIM, slot MicroSD (128GB), WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS/AGPS/GLONASS, Radio FM, jack de 3.5mm, port MicroUSB 2.0 cu OTG
  • Senzori: lumina, proximitate
  • 147 x 70.2 x 10.8mm si 210 grame

CONCLUZIE

Hmmm…, este destul de dificil sa ajungem la o concluzie precisa. Insa, incercam. Allcall S1 este fara discutie un smartphone accesibil care aduce cateva dotari suprinzator de ok pentru un astfel de device.

Problema sau problemele apar in zonele cele mai importante: display si chipset. Ca si parere personala, smartphone-urile 3G ar cam trebui sa dispara.

Spunem asta in contextul in care exista device-uri precum UMIDIGI A1 Pro (display 18:9 HD+, amprenta, USB C, WiFi dual-band, dual 4G) sau LeEco Le 2 Le X520 (Snapdragon 652, display FHD, corp metalic) cu preturi cuprinse intre 400-500 lei. Din acest motiv, noi nu va putem recomanda achizitionarea terminalului Allcall.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).