Motorola Edge 30 Ultra review in romana – BATERIE SI AUTONOMIE

Motorola Edge 30 Ultra review in romana

In carcasa premium slim, Motorola a incorporat un acumulator foarte performant. El dispune de urmatoarele: capacitate de 4610mAh, incarcare TurboPower 125W, incarcare wireless cu putere 50W si reverse wireless charging de 10W.

Si acum haideti sa descoperim impreuna cat de repede este incarcat device-ul (prin USB C).

Timpi de incarcare

1% – 15% in 2 minute

15% – 30% in 3 minute

30% – 50% in 4 minute

50% – 100% in 15 minute

Incarcare full in 24 minute

CATEVA OBSERVATII

Timpii de incarcare sunt de-a dreptul ridicoli 🙂 Incarcare pana la 50% in 9 minute este foarte impresionant. De aici incolo, incarcarea scade un pic in intensitate. Insa, incarcare in 15 minute de la 50% la 100% este clar super repede.

Aspectul ‘irezistibil’ la incarcarea super rapida este ca pui telefonul la incarcat, mergi faci un dus sau bei o cafea iar dupa ce te intorci la device, el este incarcat complet sau aproape complet. No comment 🙂

Va precizam ca noi am mai avut la teste terminale echipate cu incarcare foarte, foarte rapida. Aici scoatem in evidenta Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus (120W), Motorola Edge 30 Fusion (68W), Poco F4 GT (120W), Motorola Edge 30 Pro (68W) si Xiaomi 12T Pro (120W).

Cand terminalul Edge 30 Ultra este pus la incarcat, acest aspect este semnalat in 2 locuri: in fereastra peek display si in partea de jos a ferestrei lock screen.

Motorola Edge 30 Ultra review in romana

Legat de incarcarea wireless, cum noi am avut la indemana pad de incarcare de doar 10W, nu am considerat relevanta testarea acestui aspect.

Insa, va precizam ca am putut testa functia de power sharing (reverse wireless charging). Ea poate fi activata din setari sau din meniul drop down cu notificari. Functia ofera o putere de incarcare la 10W, ceea ce este foarte bine.

Felul in care functia power sharing functioneaza este simplu si foarte cool 🙂 Se plaseaza celalalt device care dispune de wireless charging pe terminalul Edge 30 Ultra. Telefonul poate fi plasat pe toata lungimea terminalului Motorola sau poate fi pozitionat precum in poza de mai sus. Noi nu am masurat timpii de incarcare, insa va putem spune ca smartphone-ul Mi Mix 3 (versiune 4G, baterie 3200mAh) a fost incarcat destul de repede de la 20% pana la 55%.

Mergem mai departe si va invitam sa descoperiti ce autonomie ofera terminalul Motorola.

AUTONOMIE CU ECRANUL SETAT LA 144Hz

Cu bateria incarcata full si cu ecranul setat la 144Hz refresh, dupa 7 ore de utilizare intensa si continua, smartphone-ul a mai ramas cu 4 procente. Daca punem la socoteala configuratia foarte puernica si rata refresh de 144Hz, noi consideram ca autonomia este perfect decenta.

Motorola Edge 30 Ultra review in romana – CONECTIVITATE SI SENZORI

Motorola Edge 30 Ultra review in romana

Smartphone-ul este atractiv pus la punct in acest segment hardware 🙂

FISA TEHNICA

# 5G, 4G, Bluetooth 5.2, WiFi 802.11 ax, USB C 3.2 (iesire video displayport 1.4 4K60Hz), NFC

# Dual SIM, WiFi direct, WiFi hotspot, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo

# Senzori – proximitate, lumina, accelerometru, compas, giroscop

# Altele – scanner de amprente (incorporat in ecran), deblocare faciala

# Lipsuri – fara slot MicroSD si jack 3.5mm

Motorola Edge 30 Ultra review in romana – AMBALAJ SI ACCESORII

Motorola Edge 30 Ultra review in romana

In cutia produsului gasim incluse urmatoarele accesorii: incarcator 125W, cheita pentru slotul SIM (modelul de Edge 30 Ultra primit de noi la test nu a venit cu cheita), folie display (preaplicata), husa transparenta si documentatie.

Despre husa din dotare va precizam ca este de calitate decenta. Ea protejeaza rezonabil marginile device-ului si partea din spate.

Motorola Edge 30 Ultra review in romana – READY FOR

Nava amiral Motorola Edge 30 Ultra dispune de tehnologia Ready For (functioneaza prin cablu sau wireless). Daca pana acum nu ati avut de-a face cu aceasta functie, va informam ca Ready For iti ofera o experienta Android de tip desktop.

Deoarece terminalul nu include in dotarea de baza cablul Ready For (USB C – HDMI), a fost posibila testarea functiei doar in mod wireless. Din cele cateva teste realizate de noi, putem spune ca functia Ready For functioneaza bine atunci cand este rulata in mod wireless (timp de raspuns bun).

Tinem sa mentionam ca tehnologia livreaza un timp de raspuns multumitor (in mod wireless) inclusiv atunci cand vine vorba de gaming. Insa, daca vrei sa te joci, este ‘obligatorie’ conectarea de gamepad sau tastatura (prin bluetooth sau portul USB C). Controlul in gaming cu touch pad-ul sau telecomanda (ambele virtuale) este greoi.

Motorola Edge 30 Ultra review in romana

Ne oprim aici cu detaliile despre tehnologia Ready For. Va precizam ca noi am testat functia in detaliu (prin cablu si wireless) atunci cand am avut in teste flasghip-ul Motorola Edge 20 Pro. Datorita acestui aspect, va invitam cu drag sa parcurgeti segmentul Ready For (din cadrul review-ului compus pentru Edge 20 Pro).

Inainte de a incheia cu acest punct al review-ului, mai avem ceva interesant si cool de precizat 🙂 Edge 30 Ultra este compatibil si cu aplicatia Ready For pentru PC. Va mentionam ca aplicatia permite transferul de fisiere de pe smartphone pe PC si invers. ‘Operatiunea’ de transfer fisiere/date este una intuitiva si foarte simpla. Va invitam sa va convingeti de acest aspect si sa descoperiti multe alte detalii interesante prin parcurgerea segmentului Ready For Assistant pentru PC ( din cadrul recenziei GadgetLab pentru Motorola Edge 20 Lite).

Motorola Edge 30 Ultra review in romana

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).