Uite aplicatii benchmark Android. Azi ne-am hotarat sa luam o scurta pauza de la celebrele smartphone-uri. In sfarsit 🙂 Ne indreptam atentia catre ‘ecosistemul’ software Android si va aducem ceva util si interesant (nu ne-am indepartat foarte tare de telefoane 🙂 ).

Inainte de a face asta, vrem sa va reamintim ca destul de recent am publicat pe site-ul nostru un top cu cele mai bune aplicatii meteo pentru Android.

Articolul de astazi este dedicat in mare parte persoanelor care doresc sa-si testeze performantele smartphone-ului ‘propaspat’ achizitionat.

Astfel ca, va aducem o selectie cu diverse aplicatii de tip benchmark, a caror menire este sa testeze capabilitatile smartphone-ului tau. Suntem constineti de faptul ca benchmark-urile pot fi usor irelevante.

Practic, cel mai important este ca telefonul tau sa performeze bine in utilizarea reala de zi cu zi. Insa, aplicatiile de testare au farmecul lor.

Pe vremuri, cand am fost prinsi de febra placilor video pentru desktop-uri, primul lucru care il faceam la achizitia unei noi placi grafice sau a unui sistem nou era testarea in benchmark-ul 3D Mark.

Ramai cu un feeling foarte placut atunci cand vezi ca ‘bolidul’ tau ruleaza testul sau testele cursiv si cu multe fps-uri. La fel este si in cazul smartphone-urilor cu Android.

In articolul de azi acoperim o gama destul de larga cu aplicatii care testeaza diverse ‘zone’ ale smartphone-ului: conexiune WiFi, stocare, chipset grafic, procesor etc.

Fara alta ‘vorbarie’ in plus si fara rost, demaram cu poate cel mai popular benchmark de pe Google Play. Este vorba despre celebrul:

1. aplicatii benchmark android – AnTuTu

Aceasta aplicatie practic nu mai are nevoie de nici o prezentare. AnTuTu este cel mai cunoscut si mai popular benchmark pentru smartphone-uri cu Android. Aplicatia testeaza 4 ‘zone’ hardware: procesor, placa grafica, interfata si memorie.

Meniul de navigare al programului este simplist si elegant ca si interfata. Pe langa testarea efectiva, AnTuTu pune la dispozitie cateva functii chiar utile.

Avem Device Verification (iti arata daca device-ul tau este cel original), My Device (informatii despre telefon – memorie, procesor, stocare, display etc), Stress Test (benchmark care ‘streseaza’ la maxim resursele hardware) si Feature Test (o selectie de teste pentru baterie, ecran, multitouch, culori etc).

Aplicatia ofera si informatii in detaliu despre temperatura bateriei si a procesorului. Acestea sunt binevenite 🙂 Descarca AnTuTu de pe magazinul Google Play.

2. aplicatii benchmark android – 3DMark

Ce ne place mult la acest benchmark este simplitatea lui. Din fereastra principala ti se ofera acces la toate functiile. In ‘meniul’ My tests iti sunt afisate benchmark-urile disponibile (un total de 5).

Pentru a verifica rezultatele obtinute in urma testarii, ai la indemana ‘meniul’ My results.

‘Meniul’ My device iti ofera informatii destul de detaliate despre telefon iar in ‘meniul’ Compare poti compara rezultatul obtinut de telefonul tau cu alte device-uri. Descarca 3DMark de pe magazinul Google Play.

Aplicatia 3D Mark si-a creat renumele pe desktop. Pe PC-uri, programul este cel mai vechi si mai popular benchmark.

3. aplicatii benchmark android – Geekbench 4

Acest program este unul ‘transant’. Totul este foarte simplu si usor de accesat. Geekbench iti ofera posibilitatea de a testa 3 zone din smartphone: procesor, chipset grafic si baterie.

Aplicatia ofera cateva informatii despre device-ul tau iar interfata este una simpla si placuta aspect. Descarca Geekbench 4 de pe magazinul Google Play.

3. aplicatii benchmark android – Androbench

Daca doresti sa descoperi cat de rapida este stocarea din smartphone-ul tau, aplicatia Androbench se achita cu brio de acest lucru. Multe nu avem de ‘zis’ despre software. Tot ce ramane de facut este sa descarci Androbench de pe Google Play si sa instalezi aplicatia pe telefonul tau. Spor la testare 🙂

4. aplicatii benchmark android – Speedtest

Atunci cand vine vorba de testare viteza conexiune mobila sau conexiune WiFi, Speedtest.net se numara printre cele mai bune aplicatii de acest gen.

Programul are o interfata foarte eleganta si usor de utilizat. Pentru a-ti testa conexiunea, iti sunt puse la indemana server-e din tara, cat si din tari vecine cu Romania. Descarca Speedtest de pe magazinul Google Play.

5. WiFi Analyzer

Aplicatia WiFi Analyzer nu face multe lucruri, insa se achita cu succes de un aspect: iti arata cat de ‘puternic’ este semnalul WiFi la tine la domiciliu (si nu numai). Aplicatia iti permite sa vizualizezi ‘taria’ semnalului pe banda de 2.4GHz si banda de 5GHz. Descarca WiFi Analyzer de pe magazinul Google Play.

6. GPS Test

Programul pare destul de complicat atunci cand te ‘lovesti’ prima data de el. Insa, dupa cateva clipe de ‘butonare’, totul devine destul de clar. Aplicatia practic iti arata cat de precis si eficient este modulul GPS din smartphone-ul tau.

Programul iti arata si numarul de sateliti pe care ii vede GPS-ul si locatia aproximativa a acestora. Descarca GPS Test de pe magazinul Google Play.

GANDURI DE FINAL

Speram ca ve-ti considera util si interesant articolul realizat de noi. Suntem convinsi ca multi dintre voi sunteti la fel de pasionati ca si noi de telefoane mobile si Android. Prin urmare, testarea ‘sintetica’ este ceva ce indragiti. Suntem convinsi de asta 🙂

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).