Asus ROG GX800 1

Asus a prezentat in cadrul evenimentului de tehnologie Computex 2016 din Taivan, cel mai puternic laptop de gaming din lume. Bestia se numeste Asus ROG GX800 si este urmasul celebrului Asus ROG GX700.

Noul ROG GX800 este o masinarie de gaming ce beneficiaza de racire cu apa, placi video in configuratie SLI si procesor Intel supratactat.

Laptop-ul are putere imensa gratie procesorului Intel de cea mai noua generatie. Asus ROG GX800 are in dotare procesor Intel Core i7 6820HK ce poate fi impins prin supratactare pana la frecventa de 4.4GHz.

Cantitatea de memorie la 64GB RAM DDR4 este pur si simplu exagerata. Memoria este tactata la frecventa de 2800MHz.

Asus ROG GX800 3

Jocurile ruleaza la rezolutia 4K gratie configuratiei video de ultima ora. In echiparea de top, Asus ROG GX800 poate fi dotat cu doua placi video Nvidia GeForce GTX 980 setate in configuratie SLI.

Modelul de GTX 980 cu 8GB GDDR5 din laptop este similar cu varianta ce echipeaza calculatoarele de gaming tip desktop. In total laptop-ul are la bord 16GB GDDR5 de memorie video.

Display-ul cu diagonala uriasa de 18 inch este pe masura configuratiei video. Avem panou cu rezolutie 4K ( (3840×2160) si tehnologie Nvidia G-Sync.

Asus ROG GX800 7

Hardware-ul ultra performant este si mare consumator de energie. Tocmai din acest motiv, Asus a pus pe bolid nu una, ci doua surse, fiecare de 330 wati.

Intr-un asemenea sistem de gaming, racirea eficienta a componentelor este cruciala. Asus ROG GX800 vine cu sistem de racire pe apa.

Lichidul este impins in zonele cele mai ‘hot’ din interiorul laptop-ului prin intermediul docking station-ului ‘Thermo Hydro Clocking’ care se conecteaza in spatele laptop-ului.

Bolidul de gaming va fi disponibil la vanzare spre sfarsitul lunii August la pretul de aproximativ 6000 dolari.

Asus ROG GX800 5

Sursa: Asus ROG WindowsCentral.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).