Compania canadiana BlackBerry a facut oficial noul smartphone BlackBerry Motion. Terminalul isi face aparitia dupa excelentul BlackBerry KEYone. Ce aduce diferit noul model ‘Motion’ fata de ‘vechiul’ KEYone? Pai, lipseste tastatura fizica, avem o diagonala cu mult mai mare si hardware ceva mai puternic.

BlackBerry Motion foloseste un display clasic dotat cu tehnologie IPS LCD si diagonala de 5.5-inci. Ecranul capabil de 1920×1080 pixeli, este imbracat cu sticla protectoare tip DragonTrail. Afisajul dispune de 403PPI (densitate pixeli), ceea ce este o valoare destul de buna.

Din punct de vedere hardware, smartphone-ul este un model puternic de categorie mid-range. Avem acumulator de 4000mAh, 4GB RAM si 32GB de memorie interna. Pacat ca producatorul nu a pus 64GB de stocare. Motorizarea este asigurata de procesorul octa-core Snapdragon 625 de 2.0GHz. Acest procesor echipeaza si modelul de BlackBerry KEYone.

Inainte de a face pasul catre dotarile foto, vrem sa spunem cateva cuvinte despre acumulatorul de capacitate generoasa. Cei 4000mAh asigura peste 32 ore de autonomie in cazul unei utilizari mixte a smartphone-ului. Bateria este dotata cu tehnologia Qualcomm Quick Charge 3.0, care urca nivelul de incarcare pana la 50 procente in 40 de minute. Putem spune ca performantele acumulatorului nu sunt rele deloc!

BlackBerry KEYone si BlackBerry Motion

Daca punem la socoteala moda din 2017 a camerelor duale, este oarecum surprinzator faptul ca producatorul a mers pe solutia clasica cu camera principala simpla. Asta nu inseamna ca specificatiile camerei sunt de lepadat. Avem un senzor potent Sony de 12-megapixeli capabil sa filmeze la rezolutie 4K. De langa camera nu lipseste flash-ul LED tip dual-tone.

BlackBerry Motion are o carcasa durabila dotata cu protectie IP67 (rezistenta la apa si praf). Corpul device-ului este dotat cu design elegant si materiale de calitate premium. Zona frontala este invelita cu sticla, pe margini avem o rama metalica de grosime apreciabila iar spatele este captusit in mare parte cu material texturat usor cauciucat.

Zona de sus care incorporeaza camera principala si flash-ul LED este realizata din metal. Per total, putem spune ca telefonul arata foarte bine. Combinatia de spate cauciucat si metal este una reusita ca si aspect vizual. Marele plus al suprafetei din cauciuc este aderenta excelenta a device-ului atunci cand este manevrat in mana.

Inainte de a incheia cu design-ul, merita remarcat senzorul de amprente care este incorporat in partea frontala in butonul de Home inscriptionat cu logo-ul BlackBerry.

Pe final de articol mai vrem sa mentionam urmatoarele dotari: sistem de operare Android 7.1.1 Nougat, USB tip C si slot Dual SIM.

BlackBerry Motion este un phablet mid-range atractiv al carui succes comercial depinde foarte mult de pret. Pretul pentru Dubai (regiunea in care telefonul a fost prezentat) este de aproximativ 453 dolari (in jur la 1766 lei).

In stadiul actual, pretul nu este rau. Insa, atunci cand device-ul va ajunge in Europa se vor aplica cateva taxe iar pretul va ajunge undeva pe la 500 euro, ceea ce este mult pentru un device mid-range, fie el si BlackBerry.

Specificatii detaliate pentru BlackBerry Motion

  • Display 5.5 inci, IPS LCD, rezolutie FHD (1920×1080 pixeli), 403PPI, sticla DragonTrail
  • Procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 625 2.0GHz, placa grafica Adreno 506
  • Android 7.1.1 Nougat
  • 4GB RAM, 32GB memorie interna, MicroSD pana la 2TB
  • Carcasa cu rama metalica si spate cauciucat; protectie IP67
  • Baterie de 4000mAh cu functie Quick Charge 3.0
  • Camera principala Sony IMX378 12MP cu flash LED dual-tone, PDAF, diafragma F2.0, filmare video la 4K cu 30fps
  • Camera secundara 8-megapixeli cu diafragma F2.2
  • 4G LTE, Dual SIM, WiFi 802.11ac, USB tip C, NFC, GPS/GLONASS, Bluetooth 4.2, jack de 3.5mm, senzor de amprente frontal
  • 155.7 x 75.4 x 8.13 mm, culoare – negru

Via: Fonearena.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).