Daca va doriti un smartphone care pune focus in principal pe look, avem un model nou si destul de interesant pentru voi. Este vorba despre terminalul Blackview A30.

Telefonul sta excelent pe partea de design (atunci cand vine vorba de display), insa ca dotari hardware, pe alocuri lasa de dorit. Prima data haideti sa facem o incursiune printre aspectele pozitive. Inainte de a face asta, vrem sa mentionam ca smartphone-ul A30 este la vanzare pe eMAG.ro pentru suma de 399 lei.

POZITIV

a. Afisaj cu notch si specificatii bune

Nu putem trece cu vederea felul stilat in care arata partea frontala a smartphone-ului Blackview A30. Aici ne ‘lovim’ de un afisaj dotat cu deja celebrul decupaj/notch/breton (cum doriti sa-i spuneti). Asta ofera telefonului (cand este privit din fata) un look foarte atractiv (fara sa exageram).

La design-ul stilat si modern al ecranului isi aduc o contributie ‘decisiva’ geamul curbat si marginile slim. Daca privesti telefonul din fata, chiar nu ramai cu impresia ca ai de-a face cu un telefon de buget.

Ca si caracteristici, noi consideram ca display-ul sta binisor. Avem panou IPS LCD, diagonala de 5.5 inci, rezolutia ciudata qHD+ (1132×540 pixeli) si un decent 228PPI. Mai vrem sa mentionam ca ecranul dispune de luminozitate 450cd/cm2, aspect ratio de 19:9 si sticla durabila AGC AN Wizus.

b. Cateva tehnologii moderne + o selectie interesanta cu dotari hardware

Producatorul chinez a dorit sa faca acest device cat mai atractiv pentru persoanele tinere si pentru cei care doresc un gadget modern la pret accesibil.

Astfel ca, avem functie Face Unlock pentru deblocare faciala, sistem Android 8.1 Oreo, sistem dual-camera Sony si camera selfie Samsung. Pe partea de hardware intern, gasim cateva dotari ok: 2GB de RAM, 16GB ROM si acumulatorul de 2500mAh.

c. Alte detalii

Legat de design, atrage atentia si zona din spate a smartphone-ului Blackview A30. Dispozitivul poseda spate curbat la margini si construit dintr-un policarbonat cu design texturat. Spatele nu arata asa bine ca fata, insa nu se prezinta ‘rau’ ca aspect.

NEGATIV

Pentru a oferi device-ul la un pret cat mai accesibil, din pacate producatorul a taiat ‘in carne vie’ acolo unde este mai important, in speta SOC-ul (sistem on chip).

A30 este propulsat de ‘anticul’ procesor quad-core MediaTek MT6580A 1.3GHz. Prezenta acestui chipset inseamna ca smartphone-ul nu ofera conectivitate 4G LTE, el fiind compatibil 3G.

Deoarece MT6580A are nuclee Cortex A7, cel mai probabil nivelul de performanta nu este prea grozav. Insa, gratie sistemului Android 8.1, avem sperante (destul de mici) ca telefonul se misca rezonabil.

In ceea ce priveste gaming-ul, placa grafica Mali 400 MP2 este coplesita din toate punctele de vedere atunci cand vine vorba de jocuri pretentioase ca si cerinte hardware. Cu toate acestea, pe Google Play exista suficient de multe jocuri care ruleaza decent pe acest telefon.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII

  • slot Dual SIM, slot MicroSD (32GB), GPS/AGPS, Bluetooth 4.2, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Hotspot, port MicroUSB 2.0, jack de 3.5mm, Radio FM
  • Camera principala duala 8MP+8MP, flash LED, Sony IMX134, HDR, Autofocus
  • Camera secundara 5MP, senzor Samsung GalaxyCore, apertura F2.8
  • 69.4 x 141.2 x 9.8 mm si 140 grame
  • Culori: negru, auriu, albastru

Blackview A30 – CONCLUZIE SI PRET

Smartphone-ul Blackview A30 are partile sale bune (care sunt destul de multe). Se evidentiaza design-ul partii frontale care nu lasa impresia ca ai de-a face cu un device foarte accesibil. Cu toate acestea, ne este greu sa va recomandam achizitia acestui telefon.

La prima vedere (daca punem la socoteala selectia buna de dotari) este tentant sa achiti cei 400 lei (cat costa telefonul). Insa, noi va recomandam altceva. Pentru aproximativ 55 de lei in plus exista ceva cu mult mai interesant si performant.

ALTERNATIVA

Noi va recomandam sa va orientati catre excelentul smartphone UMIDIGI A1 Pro. Avem multiple motive pentru care spunem acest lucru.

Terminalul UMIDIGI dispune de Dual 4G LTE, display 18:9 HD+, carcasa din sticla si metal, 3GB RAM, procesor quad-core MT6739 1.5GHz, acumulator 3300mAh, USB tip C, WiFi 802.11 a/b/g/n, Android 8.1 Oreo full stock etc. Ce parere aveti? Noi credem ca telefonul merita investitia.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).