Uite Blackview Color 8 pareri si pret in Romania. Pornim la drum in aceasta proaspata saptamana cu un terminal mid-range buget echipat cu baterie de 6000mAh. Putem spune ca demaram in tromba 🙂 Smartphone-ul in cauza este denumit Color 8 iar dispozitivul este asamblat/fabricat de catre brand-ul chinezesc Blackview.

Ca si fapt divers, recent am sesizat ca producatorul are o slabiciune pentru cifra 8. Ce vrem sa spunem cu asta ? Blackview a lansat in ultima perioada 3 terminale: subiectul zilei de azi Color 8, Modern 8 si Shark 8. Nu stim cata relevanta are aceasta remarca, insa ni s-a parut a fi un aspect interesant 🙂 In fine. Haideti sa facem pasul catre lucruri mai relevante.

Pe langa acumulator de capacitate mare, terminalul Blackview ofera stocare tip UFS, fast charging decent de rapid, camera principala Samsung echipata cu multi megapixeli, un chipset destul de performant si un segment de conectivitate decent pus la punct. Cu aceste aspecte precizate, mergem mai departe si facem trecerea catre partea de pret.

Va informam ca telefonul este la vanzare pe site-ul dualstore.ro pentru suma de 839 lei (8GB RAM/128GB). Ne oprim aici cu introducerea si in urmatoarele minute ne focusam pe segmentul de prezentare device. Va dorim o lectura cat mai placuta.

Blackview Color 8 pareri

Blackview Color 8 pareri – DOTARI HARDWARE CHEIE

# Baterie 6000mAh cu fast charging 18W

# Chipset Unisoc T616 12nm, 8GB de RAM LPDDR4X + 128GB stocare UFS

# Camera principala Samsung ISOCELL JN1 50MP, focalizare PDAF, video 1080p 30fps

# Panou LCD 6.75 inci, 1600×720 pixeli, refresh 90Hz, culori 8 bit, luminozitate max 450 niti, notch in forma de U

# Conectivitate – 4G, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, USB C 2.0, Dual SIM, MicroSD, jack 3.5mm, deblocare faciala, senzor de amprente (in butonul de power), GPS/AGPS/GLONASS, Radio FM

CATEVA OBSERVATII

Apropo de terminalele Blackview cu ‘cifra 8’ mentionate in partea de inceput a articolului, va precizam ca noi am analizat pe site terminalul Blackview Shark 8.

Revenim la terminalul Color 8. Probabil ca numele device-ului se trage de la design-ul partii din spate (vopsit in 2 nunante). Ca si aspect/look, terminalul arata destul de bine. In ciuda acumulatorului de capacitate foarte generoasa, producatorul a reusit sa puna laolalta un profil decent de slim, in speta 9.1mm.

Legat de baterie, ne pare bine sa vedem ca producatorul a pus pe device un acumulator de 6000mAh 🙂 Despre fast charging-ul 18W nu putem spune ca suntem la fel de entuziasti. Incarcarea o sa fie decent de rapida (incarcare full in cam 2 ore si 45 minute), insa clar ca nu este nimic iesit din comun.

Avand in vedere capacitatea acumulatorului, nu putem rata ocazia de a va spune ca noi am testat Motorola Moto G54 5G Power (are setup 6000mAh + fast charging 30W).

Blackview Color 8 pareri

Ne indreptam din nou privirea spre smartphone-ul Blackview. In ceea ce priveste configuratia, dansa surprinde placut 🙂 Chipset-ul Unisoc T616 are la bord rezerve decente de putere (in jur de 225.000 puncte in Antutu 9) iar memoria RAM este de capacitate generoasa.

Cu toate acestea, trebuie spus ca cei 8GB de RAM sunt prea mult pentru capabilitatile procesorului Unisoc T616. 4GB sau 6GB de RAM erau suficienti. In fine. Observam ca mai nou acesta este trendul printre producatori (telefoane cu CPU entry-level si multa memorie RAM). Zona hardware careia nu-i putem aduce critici este stocarea UFS de 128GB. Excelent 🙂

Si acum haideti sa ne avantam spre explorarea (pentru cateva momente) a camerei principale Samsung JN1 50MP. Prezenta dansei este clar un plus 🙂 Spunem asta in contextul in care noi am testat telefoane echipate cu aceasta camera Samsung iar fiecare din ele a performat decent la pozare si filmare. Dintre telefoanele cu Samsung JN1 testate scoatem in evidenta Motorola Moto G52 (review), Motorola Moto G53 5G si Redmi Note 12 4G (review).

Inchidem partea de observatii prin a spune ca display-ul este decent. El este un pic cam mare in diagonala (6.75 inci), insa acesta este trendul actual. Exceptand refresh-ul 90Hz, tinem sa va spunem ca ecranul este destul de similar cu panoul LCD prezent pe smartphone-ul Xiaomi Redmi 10C (testat de GadgetLab).

Blackview Color 8 pareri

ASPECTE DE LUAT IN CALCUL

# Fara NFC

# Fara boxe stereo

# Fara protectie la apa/praf

Blackview Color 8 pareri – CATEVA OBSERVATII

Este evident faptul ca pentru un producator mic precum Blackview (comparat cu Xiaomi, Huawei, Realme etc), incorporarea de dotari precum boxe stereo si protectie la apa/praf pe terminale mid-range buget momentan inseamna o investitie care implica prea multe resurse financiare. Daca stam sa ne gandim bine, asta este valabil si in cazul telefoanelor Blackview ceva mai scumpe (A200 Pro).

NFC-ul este o dotare care si-a gasit locul pe cateva telefoane Blackview de buget (Shark 8, A96, A85 etc). Din pacate, NFC-ul a ocolit noul smartphone Color 8 🙁

CONCLUZIE

Noul Blackview Color 8 este un smartphone destul de bun. Device-ul are hardware interesant, arata placut, are diagonala generoasa (pentru unii asta nu este un plus) si baterie de capacitate masiva. Ca de obicei, problema survine la partea de pret.

Oricat de mult ne-ar placea smartphone-ul, pretul de 840 lei este mare. Afirmam asta in conextul in care pragul de pret 800 – 900 lei contine telefoane net, net superioare. Aici mentionam Motorola Moto G72 (testat de noi), Realme 10, Redmi Note 12 etc. Intradevar, terminalele scoase in evidenta nu au 6000mAh, insa ele sunt net superioare in puncte cheie precum ecran, chipset, incarcare, conectivitate, protectie la apa/praf, sonorizare etc.

Datorita celor mentionate, noi consideram ca 700 lei este un pret adecvat pentru noul Blackview.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Sistem de operare Android 13 cu interfata DokeOS 4.0
  • Camera selfie 8MP, video 1080p 30fps
  • Greutate – 214 grame
  • Audio – difuzor pe marginea de jos
  • Carcasa din plastic
  • Senzori – proximitate, lumina, accelerometru

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).