Uite Huawei P50 Pro pareri si pret in Romania. Astazi avem o surpriza foarte placuta pentru cei care indragesc telefoanele tip flagship 🙂 Acest proaspat articol este focusat pe noul terminal P50 Pro al celebrului brand chinezesc Huawei.

Precum era de asteptat, smartphone-ul aduce niste dotari hardware de top, design foarte elegant si un pret pe masura. Va precizam ca device-ul este la vanzare pe site-ul Huawei Germania pentru suma de 1200 euro.

Tinem sa va spunem ca telefonul o sa fie lansat foarte curand pe online-ul romanesc pentru 5900 – 6000 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Deoarece avem de-a face cu varful de gama Huawei pentru anul 2022, am decis sa recurgem la articolul deja ‘marca inregistrata’ pentru site-ul nostru 🙂

Astfel ca, in randurile de jos gasiti principalele 5 argumente pentru care device-ul isi merita locul in ‘cosul de cumparaturi’. Va dorim o lectura placuta 🙂

[UPDATE 27-01-2022] Terminalul P50 Pro este la vanzare pe site-ul Huawei Romania pentru suma de 5500 lei.

[UPDATE 28-01-2022] Smartphone-ul P50 Pro este disponibil (precomanda) pe site-ul eMAG pentru suma de 5500 lei.

Huawei P50 Pro pareri

Huawei P50 Pro pareri – MOTIV 1 – Camera principala

Atunci cand vine vorba de partea foto/video, este binecunoscut faptul ca flagship-urile Huawei sunt printre cele mai bune de pe piata (poate chiar cele mai bune).

Avand in vedere reputatia foarte solida a producatorului, Huawei a scos multi asi din maneca atunci cand vine vorba de dotarile camerei principale 🙂

FISA TEHNICA

# Senzori – 50MP (F1.8, OIS) + 40MP (F1.6, mono/alb-negru) + 13MP (ultra-wide 120 grade, F2.2) + 64MP (telephoto, F3.5, OIS, autofocus)

# Functii/dotari – optica Leica, focalizare rapida (phase focus, contrast focus, 4D predictive focus, laser autofocus) zoom optic 3.5X, zoom digital de pana la 100X, mod High-res, mod Ultra Wide, mod Night, mod Macro, mod Portret, mod Pro, mod Monochrome, Filtre imagine, tehnologie Master AI video 4K 60fps, video ultra-slow motion FHD 960fps, stabilizare video etc.

CATEVA DETALII

Incepem cu design-ul camerei. Putem spune ca ea arata foarte cool 🙂 Senzorii (si flash-ul LED) sunt incorporati in doua module, care sunt in forma de cerc. Remarcam faptul ca decupajul camerei iese destul de mult in afara corpului din sticla.

Din punct de vedere hardware, camera lui P50 Pro impresioneaza. Pe site-ul oficial se mentioneaza ca device-ul foloseste o versiune cu upgrade-uri a procesorului de imagine Huawei XD Fusion Pro.

Comparat cu procesorul de imagine de pe P40 Pro, cel de pe noul P50 Pro este capabil sa capteze de 2 ori mai multa lumina. Bine de stiut 🙂

Camera mai dispune de procesorul de imagine True-Chroma, care poseda spectru culoare DCI-P3, functie de ajustare a peste 2000 culori si sistem nou de ajustare a luminii ambientale.

Avand in vedere cele precizate in acest segment hardware, este firesc sa ne asteptam ca device-ul sa poata capta poze si filmari impecabile 🙂

Apropo de ‘imbatranitul’ P40 Pro, va reamintim ca echipa GadgetLab a testat Huawei P40 Pro.

Huawei P50 Pro pareri

Huawei P50 Pro pareri – MOTIV 2 – Design

Din punct de vedere estetic, terminalul arata superb 🙂 Partea frontala capteaza privirea gratie ecranului cu margini curbate destul de pronunat. Precizam ca design-ul zonei frontale este similar cu ceea ce gasim pe smartphone-ul mid-range Huawei Nova 9.

Partea din spate se evidentiaza prin camera principala, care etaleaza un look ‘high-tech’ (daca se poate spune asa). Ca si constructie, spatele si fata sunt invelite cu sticla iar pe margini gasim un cadru metalic foarte elegant.

Tinem sa va precizam ca telefonul nu duce lipsa de protectie IP68 (durabilitate la apa si praf). Asta este ceva firesc din partea unui telefon de asemenea calibru. Incheiem cu capitolul de design prin a va spune ca device-ul are profil de 8.5 milimetri.

Huawei P50 Pro pareri

Huawei P50 Pro pareri – MOTIV 3 – Display

Demaram acest punct al articolului prin a va spune ca Huawei a optat pentru un panou OLED 120Hz. Asta este o premiera pentru flagship-urile Huawei.

Din acest punct de vedere, putem spune ca producatorul chinez a cam ramas in urma competitorilor. Spunem asta in contextul in care Samsung si-a dotat navele sale amiral cu AMOLED 120Hz inca din 2020.

Profitam de ocazia ivita ca sa va invitam sa cititi Samsung Galaxy S20 Ultra 5G review. Mentionam ca S20 Ultra a fost lansat in Martie 2020.

Mergem mai departe si va spunem ca pe final de Ianuarie 2021, Samsung lanseaza modelul S21 Ultra, care poseda un panou AMOLED 120Hz imbunatatit (comparat cu cel de pe S20 Ultra).

Am mentionat acel aspect deoarece echipa GadgetLab a avut ocazia sa faca review terminalului Samsung Galaxy S21 Ultra 5G.

Revenim la smartphone-ul Huawei. Haideti sa ne delectam cu specificatiile display-ului 🙂

FISA TEHNICA

# Panou OLED de 6.6 inci

# 1 miliard de culori si spectru culoare DCI-P3

# Refresh de pana la 120Hz

# Rezolutie de 2700×1228 pixeli, 450PPI

# Rata touch-sampling de 300Hz

# Raport ecran/corp de peste 91%

# Perforatie sus pe mijloc

# Functie Always-On

# 1440Hz PWM dimming control

CATEVA OBSERVATII

Tehnologia 1440Hz PWM dimming control permite utilizarea comoda a ecranului in conditii de intuneric/bezna (stres redus asupra ochilor).

In ceea ce priveste caracteristicile ecranului, putem spune ca ele impresioneaza 🙂 Remarcam faptul ca Huawei a optat pentru un panou cu coloristica pe 10 bit (1 miliard de culori).

Va precizam ca si flagship-ul Motorola Edge 20 Pro (review) dispune de panou OLED echipat cu 1 miliard de culori.

Daca stam sa ne gandim bine, Motorola si-a echipat inclusiv terminalele mid-range cu panou la 1 miliard de culori. Aici facem referire la modelele Motorola Edge 20 si Motorola Edge 20 Lite (review).

Huawei P50 Pro pareri – MOTIV 4 – Configuratie

Din start va precizam ca P50 Pro nu are conectivitate 5G. Asta se datoreaza interdictiilor impuse de guvernul american.

Legat de motorizare, va relatam ca smartphone-ul utilizeaza chipset-ul high-end Qualcomm Snapdragon 888 (in versiune 4G). Procesorul este performant, insa clar era de preferat versiunea Plus de Snapdragon 888 sau noul Snapdragon 8 Gen 1.

Apropo de chipset-ul SD888 Plus, tinem sa va spunem ca echipa GagdetLab a testat in Decembrie 2021 flagship-ul Moto G200, care dispune de Snapdragon 888 Plus. In acest context, va invitam cu mult drag sa va delectati cu Motorola Moto G200 5G review in romana.

CE ALTE DOTARI MAI ARE CONFIGURATIA TERMINALULUI HUAWEI ?

# Baterie de 4360mAh cu fast charging 66W si wireless charging 55W

# 8GB RAM tip LPDDR5

# 256GB ROM tip UFS 3.1

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Va precizam ca bateria este similara cu ceea ce gasim pe modelul Mate 40 Pro. Profitam de ocazia aparuta ca sa va informam ca noi am avut la testare terminalul Huawei Mate 40 Pro.

Huawei P50 Pro pareri – MOTIV 5 – Gadget-uri

Cand spunem ‘gadget-uri’, facem referire la dotarile a caror menire este sa faca utilizarea mai placuta si mai usoara 🙂

FISA TEHNICA

# Protectie IP68 si wireless charging

# Boxe stereo

# Scanner de amprente optic incorporat in ecran

# WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.2, NFC

# Senzori – barometru, infrarosu

# Camera selfie 13MP, autofocus, filmare 4K

Huawei P50 Pro pareri – CATEVA MENTIUNI IMPORTANTE

Trebuie spus faptul ca smartphone-ul nu are aplicatii/servicii Google (nu mai este demult o noutate pentru un device Huawei).

Apoi, device-ul nu are jack 3.5mm (nimic surprinzator). Legat de slotul MicroSD, el este prezent, insa dispozitivul este compatibil doar cu carduri Huawei NM (sunt destul de scumpe).

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 11 cu interfata EMUI 12 (fara aplicatii Google)
  • Conectivitate – Dual SIM, 4G, USB C 3.1, GPS/AGPS/GLONASS/BEIDOU/GALILEO/NavIC
  • Senzori – gravitatie, hall, giroscop, compas, lumina, proximitate, pedometru etc
  • Sunet – Huawei Histen
  • Culori – negru, auriu, alb, roz
  • 158.8 x 72.8 x 8.5mm si 195 grame
  • Accesorii – husa

Huawei P50 Pro pareri – GANDURI DE FINAL

Per total, noul Huawei P50 Pro este un flagship interesant. Ca de obicei, terminalul se prezinta impecabil din punct de vedere foto. Partea slaba este in mod evident lipsa aplicatiilor Google.

Apoi, chipset-ul Snapdragon 888 prezent pe device este in regula, insa noi avem asteptari mai mari din partea unui device de 6000 lei. Intelegem perfect motivul pentru care Huawei nu a folosit ceva mai nou si mai rapid (interdictiile aplicate de guvernul american).

Insa, pretul device-ului este foarte piperat. Datorita acestui aspect, este ceva firesc sa avem pretentia ca totul sa fie la superlativ pe device.

Avand in vedere cele spuse, noi credem ca nu este prea ok faptul ca telefonul foloseste un procesor high-end usor invechit. Avand in vedere asta, pretul terminalului trebuie sa fie unul adecvat (sa nu depaseasca 5000 lei).

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).