Uite Infinix Zero Ultra pareri si pret in Romania. Astazi avem la prezentare un terminal foarte, foarte interesant 🙂 In acest nou articol parcurgem in detaliu noul telefon premium Zero Ultra al brand-ului chinezesc Infinix.

Va precizam ca dispozitivul aduce cateva dotari hardware irezistibile (poate ne-a cam luat valul) precum fast charging ultra-rapid, camera principala de 200-megapixeli si panou AMOLED superb (design si specificatii).

Convinsi ca sunteti foarte nerabdatori in a afla mai multe despre device, inchidem abrupt partea de introducere cu detalii despre pret. Mentionam ca smartphone-ul este la vanzare in Polonia (mediaexpert.pl) pentru suma de 2799 zl (in jur de 598 euro).

Ne putem astepta ca device-ul sa soseasca curand in Romania pentru pretul de aproximativ 2940 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

[UPDATE 02-04-2023] Terminalul Zero Ultra 5G este la vanzare pe site-ul Vexio.ro pentru suma de 1978 lei (8GB RAM/256GB).

Infinix Zero Ultra pareri

1. Infinix Zero Ultra pareri – Incarcare ultra performanta

Daca va vine sa credeti, producatorul a dezvoltat pentru device o tehnologie de incarcare cu puterea ridicola de 180W. Oau 🙂 Tehnologia poarta numele de ‘Thunder Charge’. Hmmm… ‘suna’ foarte bine 🙂

Pe site-ul oficial ni se precizeaza ca incarcarea pana la 100% se face in 12 minute, ceea ce este foarte impresionant 🙂

In ceea ce priveste capacitatea acumulatorului, el dispune de 4500mAh. Asta este perfect adecvat intr-un device generatie 2022/2023.

CATEVA OBSERVATII

Mentionam ca de cand testam telefoane, cel mai puternic fast charging cu care noi am avut de-a face are putere de 120W. Noi ne-am intersectat pentru prima oara cu aceasta tehnologie atunci cand am testat Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G. Apoi, noi ne-am intalnit din nou cu incarcarea 120W a celor de la Xiaomi atunci cand am testat Poco F4 GT.

ALTE CATEVA OBSERVATII

Va informam ca echipa GadgetLab a mai avut in teste destul de multe telefoane echipate cu fast charging potent. Aici mentionam Xiaomi 12 Lite (67W), Poco F4 (67W) si Poco X4 Pro (67W).

Infinix Zero Ultra pareri

2. Infinix Zero Ultra pareri – Camera principala cu senzor de 200MP

Continuam cu partile hardware impresionate si va informam ca smartphone-ul poseda camera Samsung ISOCELL HP1 200-megapixeli. Foarte tare 🙂 Precizam ca noi suntem familiarizati cu performantele/capabilitatile acelei camere Samsung.

Afirmam asta in contextul in care recent noi am butonat si compus Xiaomi 12T Pro review romana (terminalul dispune de camera Samsung HP1 200MP). Va invitam cu mult drag sa parcurgeti recenzia realizata de noi 🙂

Revenim la smartphone-ul Infinix. Alaturi de camera 200MP, producatorul a incorporat urmatoarele tehnologii: stabilizare optica (OIS) si autofocus rapid (dual pixel PDAF). Excelent 🙂

Infinix Zero Ultra pareri

3. Infinix Zero Ultra pareri – Panou AMOLED excelent

Partea frontala a device-ului capteaza atentia gratie design-ului curbat. Noi credem ca arata foarte bine 🙂

Din punct de vedere al design-ului, ecranul dispozitivului este destul de similar cu cel de pe terminalul Edge 30 Fusion. Cum recent noi am testat si pus laolalta Motorola Edge 30 Fusion review in romana, va invitam cu drag sa parcurgeti recenzia 🙂

Revenim la terminalul Infinix. In ceea ce priveste ecranul in sine, va anuntam ca producatorul a dotat device-ul cu un panou AMOLED foarte bun 🙂

FISA TEHNICA PENTRU ECRAN

# Panou AMOLED 6.8 inci

# Format 20:9

# Rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli) si 387PPI

# Rata refresh de 120Hz si rata touch sampling de 360Hz

# Luminozitate maxima de 900 niti

# Scanner de amprente incorporat in ecran

# Raport ecran/corp de peste 90%

# Perforatie pozitionata sus pe mijloc

# Tehnologie Always On

CATEVA OBSERVATII

Relatam faptul ca telefoanele cu cea mai mare diagonala testate de noi sunt Motorola Moto G200 5G si Motorola Moto G60S. Ambele dispun de 6.8 inci.

Apoi, noi am mai avut in teste cateva telefoane Motorola echipate cu OLED-uri de 6.7 inci.

Aici mentionam Motorola Edge 30 Pro, Motorola Edge 20 Pro, Motorola Edge 20 (review) si Motorola Edge 20 Lite (review).

4. Infinix Zero Ultra pareri – Configuratie mid-range performanta

Daca punem la socoteala pretul de 3000 lei al dispozitivului, noi ne asteptam ca smartphone-ul sa utilizeze o motorizare high-end gen MediaTek Dimensity 8100. Apropo de acest chipset, va precizam ca noi am avut in teste smartphone-ul Poco X4 GT (are Dimensity 8100).

Insa, producatorul a decis sa echipeze telefonul cu o configuratie alcatuita din componente mid-range. Avem chipset MediaTek Dimensity 920 6nm, 8GB RAM LPDDR4X si 256GB ROM tip UFS 2.2.

Hmmm… momentan rezistam tentatiei de a critica acest aspect. Gandurile noastre despre device si pret le puteti descoperi in concluzia acestui articol.

CATEVA OBSERVATII

Tinem sa va spunem ca noi am testat telefon cu chipset Dimensity 920, in speta smartphone-ul mid-range premium Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus (review).

Apropo de chipset-uri MediaTek rapide, recent noi am avut in laboratorul de testare tableta Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen (are Kompanio 1300T) si 2 device-uri cu chipset Helio G99: Motorola Moto G72 si Redmi Pad (review romana).

Acum haideti sa descoperim impreuna ce alte dotari interesante mai are smartphone-ul Infinix.

5. Cateva dotari premium cool

# Sticla curbata pe fata/spate si rama metalica

# Motor de vibratii X axis linear

# Boxe stereo

# 5G, 4G, NFC, WiFi 802.11 ax, USB C, Bluetooth 5.2

# Camera selfie 32-megapixeli, flash LED dual, video 1080p 30fps

# Camera principala dispune de senzor ultra wide 13MP (are autofocus)

Infinix Zero Ultra pareri – CONCLUZIE SI CE PARERE AVEM DESPRE PRET

Per total, Infinix Zero Ultra este un mid-range premium atractiv (spre foarte atractiv). Insa, pretul de 600 euro (3000 lei) este complet inadecvat.

Pretul de 600 euro era justificat daca telefonul avea chipset mai puternic, stocare UFS 3.1, incarcare wireless si protectie la apa/praf.

Daca punem la socoteala ceea ce ofera device-ul (camera 200MP, incarcare 180W, display AMOLED curbat etc), noi consideram ca 2000 – 2200 lei este un pret corect si adecvat pentru device.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 12 cu interfata XOS 12
  • Senzori – accelerometru, compas, giroscop, lumina, proximitate
  • Altele – Radio FM, GPS/AGPS/GLONASS, Dual SIM
  • Lipsuri – fara slot MicroSD si jack 3.5mm
  • 165.50 x 74.50 x 8.76mm (model argintiu) si 165.5 x 75.1 x 9.2 mm (model negru); 213 grame
  • Culori – negru, argintiu
  • Accesorii – incarcator 180W, folie, husa, casti

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).