Motorola Edge 20 Pro review in romana – DISPLAY

Motorola Edge 20 Pro review in romana

Inainte de a face pasul spre partea de pareri si impresii, haideti sa ne uitam impreuna peste caracteristicile ecranului. Va ‘atentionam’ ca acestea sunt impresionante.

FISA TEHNICA

# Panou OLED 6.7 inci

# Rezolutie 1080p+ (2400×1080 pixeli) si 385PPI

# Format 20:9 si raport ecran/corp de 89 procente

# Culori pe 10 biti (1 miliard de culori)

# Spectru culoare DCI-P3

# Rata refresh de 144Hz si rata touch sampling de pana la 576Hz

# Tehnologie HDR10+

# Perforatie sus pe mijloc

# Protectie Gorilla Glass 5

Motorola Edge 20 Pro review in romana

Noi ne-am ‘jucat’ mult cu ecranul device-ului si nu exageram deloc cand precizam ca afisajul este unul de top.

El exceleaza la toate capitolele: negrul este unul foarte profund, culorile sunt intense, luminozitatea este generoasa, raspunsul la comenzi/touch este preceput instant, unghiurile de vizibilitate sunt excelente iar rezolutia FHD+ livreaza o imagine clara si foarte bine pixelata.

Motorola Edge 20 Pro review in romana

Imaginea afisata pe ecran te surprinde placut de fiecare data cand folosesti telefonul. Pe ecran totul arata impecabil, asa cum ii sade bine unui telefon de categorie premium.

Motorola Edge 20 Pro review in romana

Display-ul poseda suprafata plata, ceea ce doar poate sa ne bucure 🙂

 

Display-ul are in componenta margini negre cu profil slim.

Motorola Edge 20 Pro review in romana

Gratie formatului 20:9, ecranul este unul inalt si relativ ingust. Asta face din ecran ‘accesoriul’ ideal pentru activitati precum scrolling in diverse aplicatii, site-uri etc.

Motorola Edge 20 Pro review in romana

Gratie display-ului impecabil, vizionarea de continut pe YouTube, Hbo Go, Netflix etc este o reala placere.

Motorola Edge 20 Pro review in romana

Cand setezi telefonul pe modul dark, ramai impresionat de negrul profund afisat (speram ca va place rima 🙂 ).

Ecranul poate fi activat prin simpla atingere. Cand se face asta, sunt afisate detalii ‘esentiale’ precum data, ora si nivelul de incarcare al bateriei. Va mentionam ca din setari, se pot alege cateva teme de ceas. Ele arata elegant.

Felul in care se interactioneaza cu notificarile, apelurile, mesajele primite atunci cand display-ul nu este pornit este unul simplu si intuitiv. Va precizam ca atunci cand se asculta muzica, butoanele de control ale player-ului audio sunt afisate in meniul ‘Peek Display’. O chestie utila 🙂

Perforatia pozitionata sus pe mijloc este una de mici dimensiuni. Excelent 🙂

Motorola Edge 20 Pro review in romana

In setari avem functia ‘Power Touch’, care este interesanta si utila. Felul in care ea functioneaza este unul intuitiv. Odata ce functia este activata, se face touch rapid de 2 ori pe butonul de pornire/oprire iar pe ecran (dreapta spre mijloc) isi face aparitia o fereastra care ofera acces rapid la aplicatiile favorite. Va mentionam ca in acea fereastra pot fi adaugate pana la 6 aplicatii.

Se poate opta pentru navigare prin gesturi sau pentru navigare utilizand clasicele butoane software (back, home, recent apps). Pe timpul testarii, noi am folosit navigarea prin gesturi. ‘Navigatul’ in acest mod este unul simplu si placut 🙂

Va precizam ca functia de ‘Adaptive brightness’ (ajustare automata a luminozitatii) este destul de bine optimizata. Poate ca uneori are tendinta de a intuneca un pic cam mult ecranul atunci cand telefonul este folosit pe timp de noapte.

Motorola Edge 20 Pro review in romana

Motorola Edge 20 Pro review in romana

Daca functia de auto-rotate este dezactivata iar telefonul este orientat in mod landscape, in partea de jos isi face aparitia o icoana care odata apasata, orienteaza imaginea in mod landscape. O alta chestie utila 🙂

In setarile display-ului, gasim cateva optiuni pentru ajustare culori. Va mentionam ca noi am apelat la presetarea ‘Saturated’ (accentueaza culorile).

Si iata ca am ajuns la ‘elefantul din camera’, in speta refresh-ul. Ne sunt oferite 3 optiuni de refresh: auto (functia AI ajusteaza refresh-ul in functie de ceea ce se ruleza; refresh-ul urca pana la 120Hz), 60Hz si 144Hz.

Pe parcursul testarii, noi am utilizat cel mai mult optiunea de refresh 144Hz. Cu ecranul setat in acest mod, pe display totul este super cursiv si rapid. Asta in combinatie cu chipset-ul Snapdragon 870 foarte performant, rezulta intr-un device care practic ‘isi ia zborul’ in orice fel de activitate, aplicatie, joc etc.

Motorola Edge 20 Pro review in romana

Meniul de oprire/restart are o interfata simpla si eleganta.

Cand telefonul este pus la incarcat, acest aspect este semnalat in partea de jos (TurboPower connected) si sus in meniul ‘Peek display’.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).