Uite Motorola Razr 40 pareri si pret in Romania. Incepem aceasta noua saptamana cu un device nou, cool si foarte special 🙂 Este vorba despre terminalul pliabil Razr 40 al celor de la Motorola. Device-ul starneste atentia prin multiple aspecte.

Are un design foarte compact, un ecran principal care impresioneaza, propulsor mid-range performant, camere bine puse la punct, incarcare wireless, boxe stereo etc.

Rezistam tentatiei de a compune o introducere stufoasa si incheiem acest segment cu detalii despre pret. Va precizam ca Razr 40 va fi lansat spre vanzare din luna Iulie pentru suma de 4000 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

[UPDATE 03-07-2023] Terminalul Razr 40 este la vanzare pe site-urile Altex.ro si eMAG.ro pentru suma de 4000 lei (versiune 8GB RAM/256GB). Mentionam ca pana pe 16 Iulie (cat tine perioada de precomanda), site-urile Altex, eMAG si Flanco ofera o reducere de 1000 lei la achizitia device-ului.

PARTEA DE PREZENTARE

Pentru a face articolul cat mai usor de citit si savurat, ne-am decis ca el sa fie compus din doua parti: design si hardware. Va mentionam ca la partea de design o sa parcurgem cele 2 ecrane ale device-ului 🙂 Gata cu vorbaria. Haideti sa trecem la treaba!

Motorola Razr 40 pareri

# Motorola Razr 40 pareri – DESIGN

[UPDATE 05-09-2023] Tinem sa va spunem ca intre timp noi am testat terminalul Razr 40. Astfel ca, va invitam sa cititi Motorola Razr 40 review in romana pentru a afla detalii complete despre device 🙂 Aaa… sa nu uitam. Va precizam ca noi am testat si Motorola Razr 40 Ultra. Aveti 2 recenzii foarte interesante de parcurs 🙂 [UPDATE 05-09-2023]

Cu dispozitivul in pozitie de inchis, avem de-a face cu un smartphone ultra compact care incape cu usurinta in buzunarul de la pantaloni. Partile exterioare sunt imbracate cu piele sintetica/ecologica a carei finisaj este similar cu ceea ce gasim pe spatele noului Edge 40.

Motorola Edge 40 review in romana

Cum noi am testat/butonat si pus laolalta Motorola Edge 40 review in romana, va invitam cu drag sa parcurgeti recenzia 🙂

Motorola Razr 40 pareri

Revenim la terminalul Razr 40. Smartphone-ul are la baza un cadru metalic (aluminiu seria 7000). Device-ul utilizeaza o balama tip ‘teardrop’ (in forma de lacrima), care permite pozitionarea smartphone-ului in diverse unghiuri (in forma de L, cort etc). La toate cele mentionate se adauga protectia IP52 pentru durabilitate la praf si stropiri cu apa. Nu-i rau 🙂

In ceea ce priveste dimensiunile si greutatea, avem 7.35mm (device deschis), 15.8mm (device inchis) si sub 190 grame (188.6). Excelent 🙂

1. Ecran secundar extern

FISA TEHNICA

# Panou OLED 1.5 inci

# Rezolutie 194×368 pixeli

# 282ppi densitate pixeli

# Culori pe 8 bit, spectru culoare DCI-P3

# Refresh 60Hz, rata touch sampling 120Hz

# Luminozitate maxima de 1000 niti

# Format 2:1

# Protectie Gorilla Glass Victus

OBSERVATII

Va precizam ca display-ul extern poate fi utilizat pentru captare de selfie-uri, pornirea filmarii, redare muzica, vizualizare de notificari, prognoza meteo, data/ora, nivelul de incarcare al bateriei etc. Foarte interesant 🙂

Faptul ca ecranul are 1000 niti, acele informatii o sa poata fi vizualizate perfect in bataia unui soare de vara 🙂

Apoi, pe partea de caracteristici, ne pare bine sa vedem ca Motorola nu a neglijat display-ul extern (diagonala decenta, rezolutie buna, culori pe 8 bit, tehnologie OLED etc).

2. Motorola Razr 40 pareri – Ecran principal

Cu device-ul deschis, ne intampina un display echipat cu diagonala generoasa de 6.9 inci. Foarte tare 🙂

In ceea ce priveste zona ecranului unde device-ul este inchis/deschis, pe site-ul oficial se precizeaza ca ‘articulatia a fost reproiectata pentru a face ca ecranul deschis sa fie perfect neted’.

Pana la momentul testarii device-ului, ramane sa-i credem pe cuvant pe cei de la Motorola 🙂

FISA TEHNICA

# Panou foldable LTPO AMOLED 6.9 inci

# Rezolutie 2640×1080 pixeli

# 413PPI densitate pixeli

# Refresh maxim de 144Hz

# Rata touch sampling de 240Hz (max 360Hz)

# Culori pe 10 bit si spectru culoare DCI-P3

# Luminozitate maxima de 1400 niti

# Tehnologie HDR10+

# Format 22:9 si perforatie pozitionata sus pe mijloc

# Raport ecran corp de peste 85%

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Nu exageram cand spunem ca display-ul este foarte, foarte bun 🙂 Avem o diagonala generoasa si caracteristici de top. Ce-ti poti dori mai mult ?! 🙂

# Motorola Razr 40 pareri – HARDWARE

Aici, Motorola a mers pe mana unui chipset mid-range destul de puternic. Este vorba despre propulsorul Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 (4nm). Ca si performante (in jur de 530.000 puncte in Antutu 9), va precizam ca chipset-ul se aseaza intre procesoarele Dimensity 1080 si Snapdragon 778G Plus.

Legat de cele spuse, va informam ca noi am testat telefoane motorizate de catre chipset-urile mentionate. Aici scoatem in evidenta Motorola Edge 30 (SD778G Plus), Redmi Note 12 Pro Plus (review romana) si Redmi Note 12 Pro 5G (ambele Xiaomi-uri au Dimensity 1080).

Ca si fapt divers, in ultima perioada Motorola a ales motoristul MediaTek (speram ca va place expresia 🙂 ) in ceea ce priveste procesoarele pentru noile terminale mid-range (premium si de buget).

Aici evidentiem cateva telefoane testate de catre echipa GadgetLab. Avem Motorola Edge 40 (Dimensity 8020), Motorola Moto G73 5G (Dimensity 930), Motorola Moto G72 (Helio G99) si Motorola Moto G23 (Helio G85).

Motivul pentru alegerea MediaTek in cazul telefoanelor mid-range este simplu. Qualcomm nu are suficiente solutii competitive pe segmentul mid-range. Avem chipset-ul Snapdragon 685, Snapdragon 7 Gen 1 si cam atat.

Ar mai fi si procesorul Snapdragon 4 Gen 1, insa chipset-ul nu se ridica la nivelul procesoarelor MediaTek. Propulsorul Snapdragon 7 Gen 2 deja tinde spre partea de high-end. El nu poate fi caracterizat drept un mid-range. In fine. Deja deviem de la subiectul zilei.

 Motorola Razr 40 pareri – Ce alte dotari cool mai are device-ul ?

# 8GB RAM LPDDR4X + 256GB UFS 2.2

# Baterie de 4200mAh cu fast charging (TurboPower) 30W, wireless charging 5W

# Camera principala 64MP (quad pixel, OIS, focalizare laser) + 13MP (ultra-wide 120 grade, AF), video 4K 30fps, ultra-wide video 4K 30fps

# Camera selfie 32-megapixeli, video 4K 30fps

# Boxe stereo cu Dolby Atmos; 3 microfoane

# Conectivitate – 5G, 4G, Dual SIM (eSIM + Nano), WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.3, NFC, USB C 2.0

CATEVA OBSERVATII

Daca punem la socoteala faptul ca avem de-a face cu un telefon pliabil, capacitatea bateriei (4200mAh) este perfect adecvata. Apoi, prezenta incarcarii wireless este un mare plus 🙂

Legat de camera principala, ne pare bine sa vedem ca producatorul a implementat un setup foto simplu si performant 🙂 Apropo de camera ultra-wide 13MP, va precizam ca ea este similara cu cea utilizata pe smartphone-ul Motorola Edge 30 Fusion (testat de noi).

Motorola Razr 40 pareri – CONCLUZIE

Noul Motorola Razr 40 este un terminal foarte, foarte interesant 🙂 Formatul device-ului (telefon pliabil) este irezistibil (poate ne-a cam luat valul), cele 2 ecrane sunt excelente iar dotarile hardware sunt bune.

Aspectul problematic este pretul (4000 lei). In contextul in care smartphone-ul Samsung Galaxy Z Flip 4 costa 3700 lei (net superior ca si chipset, memorie si stocare), 4000 lei pentru Razr 40 este mult. Ca si fapt divers, mentionam ca Galaxy Z Flip 4 dispune de procesorul Snapdragon 8 Plus Gen 1.

Avand in vedere cele mentionate, noi suntem de parere ca pretul lui Razr 40 nu trebuie sa depaseasca pragul de 3000 lei.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 13
  • Senzori – amprenta (pe lateral), proximitate, lumina, ultra sonic, accelerometru, giroscop, compas, hall, barometru
  • Culori – verde, mov, crem
  • Altele – GPS/AGPS/GLONASS/Galileo/Beidou
  • Accesorii – incarcator 33W, folie

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).