Astazi dorim sa fim in pas cu vremea insorita si sa va prezentam un ultrabook potent si accesibil. Chuwi LapBook Pro pareri si pret Romania – device-ul este o aparitie recenta care surprinde placut prin dotarile de calitate si pretul de 319 euro – in jur la 1500 lei (listare pe site-ul german cect-shop.com).

Acum ca ne-am lamurit cu costul de achizitie, haideti sa parcurgem impreuna cele mai atractive aspecte hardware.

Display 1080p cu dimensiune compacta

Chuwi LapBook Pro se afla in posesia unui afisaj dotat cu caracteristici bune si design impresionant (fara sa exageram). Ecranul are 4 margini negre ‘neobisnuit’ de slim, iar asta parca lasa impresia ca panoul ‘pluteste’ in aer (speram ca are sens ceea ce spunem 🙂 ).

Conform producatorului chinez, panoul dispune de raport display/corp de 90 procente. Asta este foarte tare 🙂

Pe partea de specificatii, noi nu avem nimic negativ de reprosat. Portabilul are display IPS LCD de 14.1 inci echipat cu rezolutie FHD, in speta 1920×1080 pixeli. Ne putem astepta ca imaginea sa fie una clara si cu unghiuri bune de vizibilitate.

# Chuwi LapBook Pro pareri – Carcasa full metalica si tastatura cu iluminare

Device-ul surprinde placut (spre foarte placut) si atunci cand vine vorba de design/constructie. Corpul este realizat in intregime din aliaj magnezium-aluminium, iar asta e un mare plus.

Finisajele sunt elegante/minimaliste, design-ul este unul subtire (13.44mm) iar greutatea este de 1.43 kg. Avand in vedere constructia premium, putem trece cu vederea greutatea destul de mare pentru un astfel de portabil.

Odata ce display-ul este rabatat, isi face aparitia tastatura, care poseda butoane mari si sistem de iluminare. Perfect 🙂 Sub tastatura sade un touch pad dotat cu dimensiuni destul de generoase.

# Chuwi LapBook Pro pareri – Configuratie suficient de potenta

Componentele hardware din dotare sunt capabile sa asigure un nivel de performanta solid in fel si fel de situatii.

Avem procesorul quad-core Intel Celeron N4100 1.1GHz – 2.4GHz in mod turbo (generatie Gemini Lake), 4GB de memorie RAM tip DDR4, 64GB ROM eMMC 5.1, chipset grafic Intel HD Graphics Gen9 si acumulator de 33.7Wh (autonomie de 8 ore la utilizare).

Legat de procesor, el este suficient de performant pentru YouTube in 1080p, diverse activitati media, office, ceva jocuri mai vechi etc.

Despre stocare vrem sa mentionam un aspect important. Portabilul are la bord slot M.2, care iti permite sa instalezi o ‘unitate’ SSD de mare viteza (max 512GB). Un aspect foarte util 🙂

Era bine daca laptop-ul dispunea de 8GB RAM. Avand in vedere ca device-ul o sa fie folosit in special pentru media si office, noi consideram ca cei 4GB RAM sunt suficienti.

# Chuwi LapBook Pro pareri – Conectivitate decenta

LapBook Pro pune la dispozitie o selectie ok cu dotari dedicate conectivitatii. Avem port USB 3.0, port USB tip C, jack 3.5mm, port Micro HDMI, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, slot microSD (max 128GB) si Bluetooth 4.0.

Ca si parere personala, noi am fi dorit inca un port USB 2.0/3.0 pentru conectare de diverse accesorii. In momentul de fata, portul USB C nu este foarte practic. Era mai bine daca in locul lui gaseam un port USB traditional. Insa, asta e.

UITE RESTUL DE INFORMATII TEHNICE

  • Sistem de operare Windows 10
  • Camera web 2-megapixeli
  • Difuzor audio, microfon

Chuwi LapBook Pro pareri – CONCLUZIE

Daca punem la socoteala dotarile premium si configuratia ok, putem spune ca Chuwi LapBook Pro este un ultrabook de buget care merita toata atentia. Daca ar fi sa reprosam ceva, am fi dorit mai multa memorie RAM si inca un port USB. In rest, toate bune si frumoase 🙂

Daca va doriti un ultrabook accesibil dotat cu 8GB RAM si stocare SSD, va invitam sa va uitati peste modelul Teclast F7 Plus (ecran FHD, corp metalic, logo iluminat, procesor Intel Celeron quad-core, 4 difuzoare audio).

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).