Uite Nothing CMF Phone 2 Pro pareri si pret in Romania. Daca indragiti telefoanele mid-range premium accesibile, atunci va aflati fix unde trebuie 🙂 In articolul de astazi va invitam sa exploram impreuna CMF Phone 2 Pro, terminal realizat/dezvoltat de catre compania britanica Nothing.

Demaram cu detaliile despre pret. Va precizam ca device-ul este la vanzare pe eMAG.ro pentru suma de 1250 lei (8GB RAM/128GB).

Din punct de vedere al dotarilor, smartphone-ul aduce cateva aspecte foarte atractive 🙂 Aici aducem in prim plan panoul AMOLED cu elemente high-end, configuratia performanta, partea de conectivitate si design-ul.

Cum intentionam sa compunem o introducere scurta, inchidem aici acest punct al articolului 🙂 Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura placuta.

CMF Phone 2 Pro pareri

CMF Phone 2 Pro pareri – Display-ul si configuratia sunt excelente

Pe partea de ecran, producatorul a inchegat ceva special 🙂 S-a mers pe mana unui panou AMOLED cu diagonala mare si echipat cu specificatii ce tind catre segmentul premium.

FISA TEHNICA ECRAN

# AMOLED 6.77 inci

# Rezolutie 2392×1080 pixeli

# Refresh max 120Hz

# Luminozitate max 3000 niti

# Coloristica pe 10 bit

# Protectie cu sticla Panda

# Ratie ecran/corp 86.7%

# Tehnologii – PWM dimming 2160Hz, HDR10+, Always On

CATEVA OBSERVATII

Pentru un telefon din aceasta zona de pret (1250 lei), nu exageram cand spunem ca display-ul este foarte impresionant 🙂

Ca si fapt divers, echipa GadgetLab a avut la teste destul de recent un terminal mid-range premium dotat cu multi inci (6.76 inci). Este vorba despre smartphone-ul Huawei Nova 13 Pro (review).

Hmmm… daca stam sa ne gandim bine, si smartphone-ul Moto G75 (review) testat de noi dispune de diagonala generoasa (6.78 inci). Bine de stiut 🙂

CMF Phone 2 Pro pareri – Mergem mai departe si facem pasul spre configuratie 🙂

FISA TEHNICA

# Chipset MediaTek Dimensity 7300 Pro 4nm 2.5GHz

# 8GB de RAM tip LPDDR4X

# 128GB stocare tip UFS 2.2

CATEVA OBSERVATII

Ne pare bine sa vedem ca producatorul a ales pentru device un chipset modern, eficient (consum energie) si performant (peste 700.000 puncte in Antutu 10). Trebuie spus faptul ca versiunea ‘Pro’ de Dimensity 7300 este usor imbunatatita in comparatie cu versiunea standard de Dimensity 7300.

Apropo de versiunea standard, echipa GadgetLab a avut la testare cateva telefoane propulsate de Dimensity 7300. Aici mentionam Motorola Edge 50 Neo si noul Motorola Edge 60 Fusion (review).

CMF Phone 2 Pro pareri

Mai are device-ul dotari interesante ? Da, si destul de multe 🙂

# Design – protectie IP54 (durabilitate la praf si stropiri cu apa); spate ce permite atasare de diverse accesorii – husa protectoare, husa cu stand si locas pentru card, locas pentru prindere snur, lentilele camerei principale pot fi schimbate (macro, efect fisheye)

# Camera principala cu 50MP (focalizare PDAF) + senzor telephoto 50MP (zoom optic 2X), filmare 4K 30fps

# Dual 5G, LTE Gigabit, WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.3, NFC, deblocare faciala, scanner amprente in ecran, tasta fizica Essential Key (aplicatii, diverse functii etc), slot MicroSD

# Acumulator 5000mAh cu fast charging 33W

CMF Phone 2 Pro pareri – CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, va precizam ca noi am compus articol modelului basic CMF Phone 1. Apoi, legat de terminalele producatorului, in Octombrie 2023 noi am publicat review modelului high-end Nothing Phone 2. Ireal ce repede trece vremea 🙁

Referitor la aspectele listate putin mai sus, precizam urmatoarele. Design-ul de tip modular este interesant, camera principala cu senzor telephoto este un mare, mare plus in aceasta zona de pret (1250 lei) iar ca si conectivitate, salutam includerea slotului MicroSD 🙂

ASPECTE DE LUAT IN SEAMA

# Fara boxe stereo

# Camera selfie 16MP tipica pentru un telefon mid-range buget; video 1080p 30fps

# Camera principala are senzor UW (ultra-wide) asa si asa – 8MP, unghi 120 grade, fixed focus, video 1080p 30fps

CATEVA OBSERVATII

Problema este ca dotarile listate (sau unele din ele) sunt puse de producatori precum Xiaomi, Realme, Oppo pe telefoane mid-range premium destul de scumpe gen Oppo Reno 13, Realme 14 Pro Plus, Xiaomi Redmi Note 14 Plus etc.

Insa, prezenta acelor dotari pe un mid-range de 1250 lei precum CMF Phone 2 Pro poate fi inteleasa. Avand in vedere display-ul, configuratia si alte aspecte, este limpede ca producatorul a trebuit sa recurga la cateva compromisuri. Pana la urma, nu le poti avea pe toate intr-un telefon de sub 1300 lei.

CMF Phone 2 Pro pareri – GANDURI DE FINAL

Per total, noul CMF Phone 2 Pro poseda toate atuurile ca sa devina un best seller veritabil. De obicei, telefoanele nou lansate (mid-range si high-end), au preturi destul de mari. In cazul terminalului Nothing, pretul de lansare (1250 lei) este excelent 🙂

Pe langa un pret foarte competitiv, smartphone-ul puncteaza aproape de maxim in cateva segmente hardware precum display si configuratie. Restul de dotari sunt bune iar in ceea ce priveste aspectele slabe, datorita pretului accesibil, dansele pot fi trecute cu vederea 🙂

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Sistem de operare Android 15 cu interfata Nothing OS 3.2; 3 ani de update-uri OS si 6 ani de patch-uri securitate
  • Audio – 2 microfoane, difuzor ‘Ultra volume’ asezat pe marginea de jos
  • Profil 7.8mm si 185 grame
  • Dual SIM, USB C 2.0, GPS/AGPS/GLONASS, WiFi direct, WiFi hotspot
  • Accesorii – husa, folie

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).