Dupa o vizita ceva mai prelungita pe site-ul Aliexpress am descoperit ceva interesant. Cubot Max 2 pareri si pret Romania – terminalul este un model ‘nou nout’ care vrea sa faca pe plac amatorilor de phablet-uri mari si accesibile.

Max 2 este listat la vanzare pentru suma de 180 dolari (in jur la 760 lei). Dupa o privire peste lista cu specificatii, vrem sa va impartasim aspectele atractive pe care noi le-am descoperit 🙂

Display ‘masiv’ si acumulator pe masura

Terminalul este focusat pe o experienta vizuala cat mai placuta (ne scuzati expresia pretentioasa 🙂 ) si autonomie cat mai indelungata. Motivul pentru care spunem asta este atractiva combinatie de afisaj HD 6.8 inci + acumulator 5000mAh. Acum vrem sa va detaliem fiecare din cele doua componente.

Cubot Max 2 pare a fi primul smartphone de brand chinezesc ‘categorie B’ care dispune de afisaj cu perforatie. Insa, daca privim cu atentie, perforatia este pozitionata in afara ecranului (in coltul din dreapta sus).

Producatori precum Samsung sau Huawei au asezat perforatia direct in afisaj. Este total aiurea o comparatie intre Cubot si cei doi mari producatori, deci nu vom face acest lucru 🙂

In partea frontala sus, terminalul Cubot dispune de un spatiu ‘liber’ care parca lasa impresia de telefon cu mecanism de tip slider. Insa asta e doar o impresie.

Lasam de-o parte asa zisa perforatie, si ne concentram pe celalalte aspecte interesante ale display-ului. Partea frontala dispune de un afisaj aparent edge-to-edge (cu margini laterale foarte slim). Ramele de sus si jos sunt inguste si elegant rotunjite la margini.

Cubot Max 2 pareri si pret – Din punct de vedere tehnic, ecranul se prezinta rezonabil/acceptabil

  • Panou IPS LCD
  • Diagonala 6.8 inci
  • Format 19:9
  • Rezolutie HD (1352×640 pixeli)

Acum este randul acumulatorului

Afisajul ‘mamut’ este acompaniat de o baterie echipata cu un generos 5000mAh. Asta e un lucru bun 🙂 Continuam pe aceeasi ‘linie’ pozitiva si va mentionam ca alimentarea se face prin portul USB C. Nimic negativ de reprosat.

Acumulatorul dispune de fast charging MediaTek Pump Express, ceea ce este un plus. Prezenta acestei tehnologii de incarcare inseamna un singur lucru: telefonul poseda motorizare MediaTek. Ce surpriza 🙂

# Cubot Max 2 pareri si pret – Configuratie cu dotari hardware destul de potente

Ca sa fim sinceri, noi ne asteptam ca producatorul chinez sa mearga pe solutia cea mai simpla si de ‘incredere’, in speta chipset-ul MediaTek Helio P23. Insa nu 🙂

Cubot a hotarat sa aleaga ceva mai modern si a optat pentru ‘proaspatul’ chipset octa-core Helio P22 (Cortex A53 2.0GHz, 64 bit, procesor grafic IMG PowerVR GE8320).

Acest propulsor echipeaza telefoane noi si interesante precum Lenovo K5s, Nokia 3.1 Plus sau Xiaomi Redmi 6. In regula. Revenim la terminalul Cubot si va mai precizam ca are la bord 4GB RAM, 64GB ROM si ‘surprize, surprize’, sistemul de operare Android 9.0 Pie. Excelent 🙂

UITE RESTUL DE INFORMATII TEHNICE

  • Slot MicroSD (max 128GB), slot Dual SIM, Dual 4G, WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS/AGPS/GLONASS, jack 3.5mm
  • Senzori – Proximitate, accelerometru, magnetic, giroscop, lumina, amprenta (pe spate)
  • Camera principala duala 12MP+2MP, flash LED, PDAF, lentile 5P, senzori Sony, video 1080p
  • Camera secundara 8MP, fixed focus, lentile 4P
  • Culori – negru, albastru
  • Carcasa din plastic
  • Accesorii – husa

Cubot Max 2 pareri si pret – CONCLUZIE

Noul Cubot Max 2 este un device destul de interesant. Terminalul are cateva dotari hardware excelente iar pretul de sub 800 lei este destul de bun.

Legat de afisaj, combinatia de 6.8 inci si rezolutie HD nu este foarte incurajatoare. Era de preferat o rezolutie HD+ (undeva la 1440×720 pixeli), chiar daca numarul de pixeli nu este cu mult mai mare. Per total, avem de-a face cu un phablet ok din multe puncte de vedere.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).