Iata ca online is face aparitia smartphone-ul Cubot P20. Denumirea device-ului nu lasa loc de interpretare. Avem de-a face cu un smartphone care imprumuta numele flagship-ului Huawei P20 si design-ul celebrului iPhone X.

Vrem sa mentionam ca smartphone-ul P20 al firmei chineze Cubot este listat pe site-ul Gearbest.com pentru pretul de 273.25 dolari (1300 lei cu taxe incluse). Telefonul va fi disponibil in curand iar in momentul lansarii, suntem convinsi ca pretul va cobora undeva pe la 210-220 dolari.

Care sunt atuurile acestui nou device Cubot? Din punctul nostru de vedere, cel mai atractiv aspect hardware este display-ul.

Avem de-a face cu un panou de dimensiune foarte generoasa la 6.18 inci dotat cu deja celebrul decupaj. Asta ofera ecranului, implicit partii frontale, un design foarte trendy. La design-ul cool contribuie din plin si marginile foarte inguste.

Peste afisaj, producatorul chinez a ‘lipit’ un geam 2.5D curbat destul de pronuntat in toate cele 4 directii. Legat de specificatii, lucrurile se prezinta excelent.

Panoul de 6.18 inci este de tip IPS LCD si poseda format ‘ciudat’ de 19:9, raport screen-to-body de 81%, rezolutie FHD+ (2246×1080 pixeli) si 403PPI.

Afisajul este frumos rotunjit la cele 4 colturi iar datorita diagonalei mari, putem spune ca zona frontala are un aspect impozant.

Din punctul nostru de vedere, combinatia de look modern si caracteristici atractive, face din acest display unul care se ‘muleaza’ perfect pe orice tip de activitate (jocuri, video-uri, poze si orice altceva).

De aici incolo, Cubot P20 nu are dotari la fel de impresionante ca si display-ul. Singura exceptie este acumulatorul nedetasabil, echipat cu un generos 4000mAh, ceea ce este excelent avand in vedere display-ul performant.

Inainte de a trece in ‘revista’ dotarile configuratiei interne, vrem sa mentionam datele de autonomie publicate de producator. Bateria de 4000mAh asigura 46 ore de convorbiri, 48 ore de rulaj muzica, 10 ore de rulaj video continuu sau 365 ore de standby.

Terminalul este motorizat de procesorul octa-core MediaTek MT6750T 1.5GHz, ceea ce este in regula. Cu toate acestea, noi am fi preferat ceva mai puternic, gen Helio P23 sau chiar Helio P60.

Sub capota se mai ascund urmatoarele componente: 4GB de memorie RAM, 64GB de stocare nativa si placa grafica Mali T860 MP2.

Memoria este mai mult decat suficienta. Legat de placa Mali T860, suntem convinsi ca ea nu o sa faca fata in jocuri mari consumatoare de resurse video gen PUBG Mobile.

Carcasa este o combinatie eleganta de sticla (pe fata si spate) si metal pe margini. In ciuda acumulatorului de capacitate mare, Cubot a reusit sa croiasca un device slim de 8.5 milimetri.

De pe noul Cubot P20 nu lipsesc ‘clasicele’ dotari regasite pe smartphone-uri mid-range din 2018. Avem scanner de amprente, sistem dual-camera (20MP+2MP) si sistem de operare Android 8.0 Oreo (versiune stock).

Pe partea de conectivitate, gasim cam tot ce este necesar: 4G LTE, slot Dual SIM, slot MicroSD (128GB), WiFi 802.11 a/b/g/n dual-band, WiFi Hotspot, Bluetooth 4.0, GPS/AGPS, jack de 3.5mm, Radio FM si port MicroUSB 2.0 (OTG).

Pentru poze selfie sta la dispozitie camera secundara, care este dotata cu senzor de 13-megapixeli si tehnologie de infrumusetare Smart Beauty.

Cubot P20 – CONCLUZIE SI PRET

Smartphone-ul Cubot P20 este atractiv in special datorita combinatiei de ecran excelent si acumulator de capacitate mare. Restul de dotari hardware sunt in regula.

Cand telefonul va fi disponibil pentru cumparare, ne asteptam ca pretul sa nu depaseasca 220 dolari. Va reamintim ca terminalul este listat pe site-ul Gearbest.com iar oferta completa o gasiti aici.

Via: Gizmochina.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).