Demaram acest inceput de saptamana cu un smartphone chinezesc aparut recent. Este vorba despre Cubot Power, un terminal puternic dotat cu pret de 300 dolari.

Suma este mare pentru un device pur chinezesc, insa dotarile sunt excelente si suntem convinsi ca in perioada urmatoare pretul va scadea cu cel putin 50 dolari. Pana la urma avem de-a face cu un terminal nou nout, iar producatorul vrea sa profite de acest aspect.

Denumirea de ‘Power’ este pe deplin justificata. Smartphone-ul are la bord un impresionant 6GB RAM + 128GB ROM. La asta se mai adauga si acumulatorul dotat cu un foarte generos 6000mAh. Terminalul clar are multi cai putere iar firma chineza are toate motivele ca sa fie mandra de acest aspect.

Cubot Power este motorizat de potentul procesor octa-core Helio P23, care in combinatie cu memoria RAM LPDDR4X de capacitate mare ar trebui sa asigure niste performante de nivel inalt in aplicatii, gaming, multitasking etc.

Si acum haideti sa vedem cum a procedat producatorul in cazul display-ului. Avem un panou 18:9 tip IPS LCD dotat cu diagonala de 5.99 inci si rezolutie de 2160×1080 pixeli. Apreciem faptul ca Cubot nu s-a multumit cu display HD+ (1440×720 pixeli).

Ecranul cu multi pixeli si suprafata generoasa are un design modern, margini inguste si sticla curbata 2.5D. Partea frontala arata foarte bine iar acelasi lucru il putem spune si despre restul smartphone-ului.

Pe margini gasim o rama metalica subtire si curbata iar spatele pare a fi realizat complet din sticla. Design-ul are aspect placut, insa la 10.75 milimetri grosime nu poate fi considerat a fi slim.

Revenim la acumulatorul ‘mamut’ de 6000mAh si va precizam urmatoarele: el asigura 600 ore de autonomie in standby, 46 ore de convorbiri sau 10 ore de gaming continuu. Nu avem nimic de reprosat aici.

Pe langa faptul ca bateria ofera multe ore de utilizare, ea se incarca si repede gratie tehnologiei fast charging 5V/2A. Remarcam faptul ca incarcarea se realizeaza prin portul USB tip C. Excelent 🙂Legat de dotarile foto, ni se pare interesanta abordarea producatorului. In locul camerei de tip dual s-a mizat pe una ‘simpla’ echipata cu senzor Samsung de inalta rezolutie, in speta 20 de megapixeli. Camera este elegant incorporata pe spatele din sticla alaturi de flash-ul LED.

Ca si functii, camera dispune de lentile cu apertura larga F2.0, tehnologie autofocus si filmare la rezolutie 1080p cu 30fps. Am fi preferat videoclipuri capturate in 4K, insa este in regula si la rezolutie FHD.Alte elemente care ne-au atras atentia sunt sistemul Android 8.1, scanner-ul de amprente (montat sub camera principala) si camera selfie de 13MP.

Din punctul nostru de vedere, Cubot Power este cel mai interesant device lansat vreodata de micul dar popularul producator chinez.

Telefonul are dotari mid-range foarte bune, un design frumos (insa nu slim) si un pret interesant, dar usor piperat. Terminalul este disponibil pe site-ul Gearbest.com pentru 300 dolari (fara taxe). Mai multe detalii aici.

Specificatii complete pentru Cubot Power

  • Android 8.1 Oreo
  • Procesor octa-core MediaTek MT6763T Helio P23 2.5GHz 16nm (Cortex A53), chipset grafic ARM Mali G71 MP2
  • 6GB RAM LPDDR4X, 128GB ROM, slot MicroSD pana la 128GB
  • Display 18:9 IPS LCD, diagonala de 5.99 inci, rezolutie FHD+ (2160×1080 pixeli), geam curbat 2.5D, 403PPI, contrast 1300:1, luminozitate 450 cd/m2
  • Acumulator nedetasabil de 6000mAh cu fast charging
  • Rama metalica
  • Camera principala Samsung 20-megapixeli, senzor CMOS, flash LED, autofocus, lentile 6P, apertura F2.0, flash LED, HDR, video 1080p
  • Camera secundara 13-megapixeli, fixed focus, lentile 4P
  • Slot Dual SIM, 4G LTE, WiFi 802.11 a/b/g/n dual-band, USB tip C cu OTG (audio, incarcare si transfer de date), Bluetooth 4.2, GPS/AGPS, fara jack de 3.5mm
  • Scanner de amprente, giroscop
  • Culori: negru, albastru
  • 158.35 x 74.39 x 10.75mm
  • Accesorii: husa

Sursa: Cubot.net

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).