Uite Cubot X20 Pro pareri si pret Romania. Weekend-ul se impune autoritar iar noi trebuie sa ne conform 🙂 Cu acest prilej ne-am decis ca azi sa mutam ‘focusul’ pe un smartphone chinezesc care poate devenii un model popular in lunile care urmeaza.
De ce spunem asta ? Device-ul pare a fi o clona a viitorului iPhone 11, care va fi lansat pe data de 10 Septembrie. Pe internet au aparut destul de multe imagini (neoficiale) care ‘infatiseaza’ terminalul celor de la Apple din diverse unghiuri.
Partea cu cel mai ‘memorabil’ look este spatele ‘dispozitivului’, care ‘expune’ un sistem tri-camera cu aspect ciudat si destul de impresionant in acelasi timp.
Iata ca cei de la Cubot nu au pierdut vremea si s-au grabit sa lanseze un device cu spate care imprumuta design-ul evidentiat de acele poze neoficiale.
Insa, pana cand terminalul Apple nu este dezvaluit oficial pentru a ne face o idee precisa legat de cum arata telefonul, inca nu putem spune ca Cubot X20 Pro este cu adevarat o ‘copie fidela’ a terminalului iPhone 11. In regula.
Acum haideti sa analizam impreuna cu ce fel de dotari hardware doreste sa ne ‘atraga’ terminalul Cubot. Inainte de asta vrem sa facem o scurta precizare. X20 Pro va fi scos la vanzare pentru suma de 180 dolari (in jur de 930 lei cu taxe incluse).
# Cubot X20 Pro pareri – Camera tripla, hmmm….; are caracteristici ciudate
Daca era vorba de un telefon realizat de catre o firma chineza cu renume (Xiaomi, Oppo si altii), atunci aveam un motiv intemeiat sa fim ‘entuziasmati’ de prezenta pe device a unei camere principale cu 3 senzori.
Insa, aceste mici firme precum Cubot uneori recurg la niste ‘combinatii’ de dotari care pe alocuri sunt cam indoielnice. Camera tripla de pe terminal are la bord urmatoarea ‘combinatie’ de senzori: Sony IMX486 12MP (primar) + Sony IMX350 20MP (senzor depth of field/bokeh) + 8MP (senzor ultra-wide 125 grade).
Aspectul ciudat este senzorul bokeh care poseda mai multi megapixeli decat cel primar. Din cate stim noi, nu exista smartphone Huawei, Xiaomi, Samsung etc, care sa aduca un setup de acest gen. Spre exemplu, pe un terminal Huawei, o camera tripla are un setup de genul 48MP (primar) + 8MP (wide) + 2MP (bokeh).
Un alt aspect care nu ne prea inspira incredere este legat de chipset. Va spunem inca de pe acum ca smartphone-ul foloseste chipset-ul MediaTek Helio P60, ceea ce este perfect in regula.
# Cubot X20 Pro pareri
Insa, dupa o scurta vizita pe pagina oficiala a chipset-ului Helio P60, am remarcat faptul ca chipset-ul suporta doua tipuri de camera principala: standard cu senzor de max 32MP sau duala cu maxim 24MP+16MP. Si acum urmeaza intrebarea ‘arzatoare’.
Cum de a reusit Cubot sa monteze pe X20 Pro camera tripla ? Ne intrebam asta in contextul in care site-ul oficial MediaTek precizeaza ca Helio P60 stie doar camera duala. Avand in vedere asta, noi ‘suspectam’ ca sunt mari sansele ca unul dintre cei 3 senzori de pe smartphone-ul Cubot sa fie fake.
Legat de senzorul Sony IMX486 12MP de pe Cubot X20 Pro, el echipeaza cateva telefoane de ‘brand consacrat’ precum Asus Zenfone Max Pro M2 si Xiaomi Redmi S2. Deci clar avem de-a face cu un senzor de calitate.
Continuam cu dotarile camerei si va enumeram de ce mai dispune ea. Avem flash LED, focalizare PDAF, tehnologie AI Scene Optimization (recunoastere automata a 16 tipuri de scenarii foto), mod panoramic si mod pentru fotografiere pe timp de noapte (conform site-ului oficial).
Oare cat de bine poate filma un smartphone Cubot pe timp de noapte? Suntem convinsi ca ‘excelent’. Despre filmarea standard nu se mentioneaza nimic, insa cel mai probabil camera poate maxim 1080p 30fps.
Cubot X20 Pro pareri – CONCLUZIE
In concluzie la toate cele spuse mai sus, noi va recomandam sa nu va ‘aruncati’ banii pe Cubot X20 Pro daca doriti un terminal echipat cu camera tripla (ignoram faptul ca device-ul se vrea a fi o copie de iPhone 11).
Daca ‘tanjiti’ dupa un astfel de device, pe langa cei 930 lei (cat costa terminalul Cubot), faceti un efort si mai adaugati in jur de 350 lei si mergeti pe mana terminalului Samsung Galaxy A50. Nu exista termen de comparatie intre cele doua device-uri (ca hardware, camera, design, chipset etc).
Pe cine intereseaza, in randurile de mai jos am listat restul de caracteristici cheie ale smartphone-ului Cubot.
SPECIFICATII
- DISPLAY – IPS LCD 6.3 inci, rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli), 410PPI, luminozitate de 450 niti, notch in forma de V
- MEMORIE – 6GB RAM+128GB ROM
- ACUMULATOR – 4000mAh
- CAMERA SELFIE – 13 megapixeli
- CONECTIVITATE – USB C, WiFi 802.11 a/b/g/n, deblocare faciala, Dual SIM
- SOFTWARE – Android 9.0 Pie
- DESIGN – sticla 2.5D pe fata si spate