Uite Doogee DK10 pareri si pret in Romania. Astazi parcurgem in detaliu poate cel mai reusit si interesant terminal rugged lansat vreodata 🙂 Este vorba despre noul DK10 al brand-ului chinezesc Doogee. Ce ne face sa afirmam acest lucru ?
Terminalul arata impecabil, are profil slim (pentru un rugged), hardware puternic, panou AMOLED de refresh inalt, incarcare wireless, camere potente, carcasa premium super durabila si asa mai departe.
De obicei, acest gen de telefoane sunt lansate cu panouri LCD. Din punctul nostru de vedere, asta este inexplicabil. Afirmam acest aspect deoarece un rugged este utilizat in special afara in spatii exterioare iar in acest mediu este nevoie de un ecran cat mai luminos posibil. In acest context, este de preferat panoul AMOLED si nu LCD. Avand in vedere cele spuse, suntem foarte bucurosi sa vedem ca terminalul Doogee poseda display AMOLED 🙂 🙂
Convinsi ca am reusit sa va capturam la maxim interesul, inchidem partea de introducere cu informatii despre pret. Terminalul este la precomanda pe store-ul oficial Doogee pentru suma de 615 euro (in jur de 3063 lei). Trebuie spus faptul ca device-ul este deja listat pe site-ul Dualstore.ro, insa pretul inca nu este publicat. O sa facem un update articolului atunci cand site-ul maramuresean listeaza pretul.
[UPDATE 01-04-2024] Terminalul DK10 este la vanzare pe site-ul dualstore.ro pentru suma de 2500 lei (12GB RAM/512GB).
PARTEA DE PREZENTARE
# Doogee DK10 pareri – Display AMOLED bun (spre excelent)
De obicei, cu telefoanele rugged, prima data trecem in revista detalii despre carcasa, constructie, protectii si certificari. Insa, cum device-ul are un ecran atractiv, am zis ca prima data sa parcurgem acest aspect hardware 🙂
Acum haideti sa exploram impreuna caracteristicile ecranului 🙂
FISA TEHNICA
# Panou AMOLED 6.67 inci
# Rezolutie 2400×1080 pixeli si 394PPI
# Refresh 120Hz
# Spectru culoare DCI-P3
# Coloristica pe 8 bit
# Luminozitate 500 niti si contrast de 500.000:1
# Protectie Gorilla Glass Victus
# Raport ecran/corp de 71%
# Perforatie asezata sus pe mijloc
CATEVA OBSERVATII
Fiind vorba de un panou AMOLED, noi banuim ca valoarea de 500 niti publicata pe site-ul oficial reprezinta luminozitatea standard. Valoare maxima/peak probabil ca este pe undeva la 700 – 800 niti.
Apoi, in contextul in care avem de-a face cu un AMOLED, tehnologia Always On trebuie sa fie inclusa. Speram sa nu ne inselam legat de acest aspect.
Ca si fapt divers, ecranul de pe device este similar cu cel care motorizeaza terminalele Redmi Note 12 5G (review) si Redmi Note 12 4G (review).
# Doogee DK10 pareri – Acum haideti sa parcurgem partea rugged
Aspectul izbitor (poate ne-a cam luat valul 🙂 ) este design-ul foarte, foarte elegant 🙂 Pe langa acest lucru, smartphone-ul este si unul dintre cele mai slim telefoane rugged. El are profil de 12.7mm iar din acest punct de vedere se apropie destul de mult de terminalul rugged Nokia XR21 (10.5mm; testat de noi). Destul de impresionant.
Un alt aspect impresionant este materialul utilizat pe spate si margini. Smartphone-ul poseda carcasa din kevlar. Ca si curiozitate, materialul kevlar este utilizat in industria aeronautica, in realizarea de veste anti-glont, sisteme de franare pentru industria auto etc. Principalele atuuri ale kevlar-ului sunt durabilitatea iesita din comun si greutatea foarte redusa.
Avand in vedere cele precizate, nu ne mira deloc faptul ca terminalul Doogee cantareste doar 305 grame 🙂
Mergem mai departe si va invitam cu drag sa explorati alaturi de noi caracteristicile rugged ale device-ului 🙂
FISA TEHNICA
# Display cu protectie Gorilla Glass Victus
# Protectii/certificari – IP68, IP69K si MIL STD 810H; durabilitate la praf, scufundari in apa, socuri, impact, temperaturi extreme, jeturi de apa, vibratii, sare etc
# Componentele de la interior dispun de ramforasi pentru a face fata impactului
# Modul camera principala acoperit cu sticla durabila
CATEVA SCURTE OBSERVATII
Faptul ca un device atat de elegant si frumos are super durabilitate este clar ceva aparte. De altfel, feeling-ul oferit de un telefon tip rugged este in general unul special/aparte. In acest context, va precizam ca noi am avut ocazia sa testam impresionantul model rugged Unihertz Tank 2 (review).
# Doogee DK10 pareri – Acum evidentiem cele mai tari dotari hardware
Demaram acest punct al articolului prin a va spune ca smartphone-ul Doogee DK10 dispune de puternicul chipset MediaTek Dimensity 8020. Cum noi am avut ocazia sa testam Motorola Edge 40 (are Dimensity 8020), va putem spune ca chipset-ul performeaza excelent in orice fel de situatie/scenariu.
Ca si fapt divers, Dimensity 8020 scoate in Antutu 9 scorul de aproape 700.000 puncte. Avand in vedere cat de performant este procesorul MediaTek, prezenta pe terminalul Doogee a setup-ului 12GB RAM LPDDR4X + 512GB UFS 3.1 este perfect justificata. Chipset-ul are suficienta putere pentru a utiliza la maxim RAM-ul si ROM-ul de capacitate foarte generoasa.
Mergem mai departe si va invitam sa parcurgeti alaturi de noi restul de dotari ale configuratiei 🙂
FISA TEHNICA
# Baterie de 5150mAh cu fast charging 120W si wireless charging 50W
# Camera principala excelenta – Samsung GN1 50MP + telephoto Sony IMX481 16MP (zoom optic 2X, zoom digital 30X, AF) + ultra-wide 50MP (unghi 123 grade, functie macro, focalizare PDAF) + senzor night vision 64MP (AF), video 4K 30fps, stabilizare EIS
# Camera selfie 50MP, video 1080p
# Conectivitate – 5G, 4G, NFC, scanner amprente (in butonul de power), WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.1, slot MicroSD, USB C cu OTG, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo/Beidou, buton fizic multifunctional (pentru pornire aplicatii sau diverse alte task-uri)
# Motor de vibratii X axis linear
Doogee DK10 pareri – CATEVA OBSERVATII
Nu exageram cand spunem ca partea de incarcare a device-ului este oau 🙂 Legat de baterie, poate ca mergea o capacitate ceva mai mare (avand in vedere profilul rugged al device-ului). Insa, in acest mod spuneam adio profilului slim de 12.7mm. Deci, tot raul inspre bine 🙂
Legat de wireless charging-ul 50W prezent pe device, va precizam ceva cool 🙂 Noi am testat Xiaomi 13 (flagship cu Snapdragon 8 Gen 2), care dispune de incarcare wireless 50W 🙂
Apoi, in ceea ce priveste incarcare 120W inclusa pe Doogee DK10, echipa GadgetLab a avut ocazia sa testeze cateva telefoane echipate cu incarcare 120W 🙂 Aici mentionam Motorola Edge 30 Ultra (review), Xiaomi 13 Pro (review), Redmi Note 12 Pro Plus (review), Xiaomi 12T Pro (review) si Poco F4 GT (review).
Revenim la terminalul Doogee. Camera principala este surprinzator de bine pusa la punct 🙂 Avem o camera ultra-wide potenta (50MP cu autofocus) si camera telephoto cu capabilitati bune de zoom (optic 2X, digital 30X). Legat de senzorul primar Samsung GN1 50MP, avem de-a face cu o camera flagship. Asta este impresionant. Ramane doar sa speram ca Doogee a optimizat corespunzator software-ul camerei.
Apropo de software, va precizam ca smartphone-ul ruleaza sistemul de operare Android 13. Avand in vedere ca device-ul are statut de premium/flagship, noi suntem increzatori ca update-ul la Android 14 este foarte apropiat. Speram sa nu ne inselam legat de acest aspect.
Doogee DK10 pareri – GANDURI DE FINAL
Nu exageram cand spunem ca Doogee DK10 este unul dintre cele mai interesante telefoane rugged ale momentului. Terminalul este foarte aratos, are carcasa super durabila, are un chipset rapid, un display excelent iar per total, nivelul de dotari este unul generos. Avand in vedere toate aceste aspecte, un pret echivalent cu 3000 – 3100 lei este corect si justificat.
UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE
- Dual SIM, Radio FM
- Senzori – accelerometru, proximitate, lumina, compas, geomagnetic, giroscop
- Accesorii – incarcator 120W, folie (preaplicata)