Noul Doogee S90 Pro pareri si pret Romania. La inceputul lui 2019, producatorul chinez Doogee a pasit in afara zonei sale de comfort (telefoane cu baterii mari, telefoane rugged de buget) si a lansat un telefon mid-range rugged destul de special.

Este vorba despre Doogee S90, un smartphone rugged potent dotat cu design modular. In momentul aparitiei, S90 a fost primul device de acest gen (rugged cu accesorii modulare – camera, gamepad, baterie, statie digitala walkie-talkie).

Se pare ca pana in acest moment, terminalul s-a bucurat de mult succes comercial. De ce spunem asta? Producatorul chinez pregateste lansarea pe piata a ‘proaspatului’ Doogee S90 Pro.

Pretul standard pentru smartphone este de aproximativ 300 dolari (in jur la 1450 lei cu taxe). Pachet-ul de Doogee S90 Pro + 4 accesorii modulare costa in jur la 400 dolari (in jur la 1930 lei cu taxe).

Precum si denumirea de ‘Pro’ sugereaza, terminalul este o versiune cu diverse upgrade-uri hardware (in comparatie cu modelul precedent). Din punctul nostru de vedere, asta este intodeauna binevenit 🙂

Din start va aducem in atentie ca nivelul de dotari de care dispune noul Doogee S90 este unul impresionant.

Datorita acestui aspect, device-ul are sanse mari sa fure smartphone-ului Blackview BV9700 Pro titlul de cel mai tare smartphone rugged chinezesc al momentului. Demaram prin a va mentiona cateva dintre cele mai cool dotari.

Doogee S90 Pro pareri

1. Doogee S90 Pro pareri – MULTE ECHIPAMENTE CU ‘INSPIRATIE’ PREMIUM

# Acumulator de 5080mAh cu fast charging 24W si wireless charging 10W

# 6GB RAM LPDDR4x + 128GB ROM eMMC 5.1 ; # NFC, USB C, Face Unlock, scanner amprente

# Sistem dual-camera Samsung 16MP+8MP cu tehnologie AI si flash LED de tip quad; buton fizic de captura foto

# Sistem de operare Android 9.0 Pie ; # Chipset MediaTek Helio P70

Din punctul nostru de vedere, cea mai ‘interesanta’ componenta din dotarile de mai sus este bateria. Este impresionant faptul ca producatorul chinez a dotat acumulatorul cu tehnologie fast charging atat de performanta.

Cei 24W obtinuti prin portul USB C inseamna timpi redusi in ceea ce priveste alimentarea cu energie a acumulatorului (full sau in reprize). Prezenta tehnologiei wireless charging este fara indoiala binevenita.

Doogee S90 Pro pareri

2. Doogee S90 Pro pareri – 4 ACCESORII MODULARE INTERESANTE

Noul S90 Pro poseda acelasi design modular precum ‘anticul’ Doogee S90. Ce surpriza 🙂 In pretul de 400 dolari, producatorul a dotat terminalul S90 Pro cu 4 accesorii modulare.

Va mentionam ca tot 400 dolari costa si ‘pachetul’ de Doogee S90 + 4 accesorii modulare. Banuim ca accesoriile de pe vechiul model functioneaza pe noul model si viceversa.

Avem urmatoarele:

# Modul Night Vision Camera – camera externa Sony dotata cu lentile ultra-wide si tehnologie care permite filmarea in conditii de bezna

# Modul 5000mAh Powerbank – baterie externa care asigura 2 zile de autonomie in plus

# Modul GamePad – accesoriu binevenit pentru gaming 🙂

# Modul Walkie-talkie – statie digitala de tip walkie-talkie (un accesoriu usor inutil deoarece persoana cu care vrei sa comunici trebuie sa dispuna de aproximativ acelasi combo, Doogee S90 + statie sau Doogee S90 Pro + statie).

Vrem sa mentionam ca accesoriile modulare ale noului S90 Pro sunt similare cu cele ale terminalului S90.

Din punctul nostru de vedere, cel mai impresionant ‘combo’ este smartphone-ul Doogee S90 Pro + bateria externa 5000mAh Powerbank.

Terminalul in sine incorporeaza o baterie de 5080mAh. In combinatie cu bateria externa rezulta un impresionant 10080mAh. In mod normal, atat de multi miliamperi ar trebui sa asigure cel putin 3 zile de autonomie la utilizare.

Doogee S90 Pro pareri

3. Doogee S90 Pro pareri – CARCASA DURABILA DOTATA CU DIVERSE CERTIFICARI

In ciuda dotarilor hardware excelente, Doogee S90 Pro nu poate ‘masca’ faptul ca este un smartphone pur rugged. Este ceva in neregula cu asta? Noi credem ca nu 🙂

Carcasa smartphone-ului si diversele componente hardware ‘expuse’ la exterior (camere, porturi, ecran, difuzor, butoane) sunt ‘atent’ protejate iar asta in combinatie cu certificarea IP68, face ca terminalul sa reziste cu brio la praf si scufundari in apa cu adancime de pana la 3 metri (timp de 30 minute).

Device-ul in sine este o combinatie de materiale care de care mai durabile. Smartphone-ul are la baza un corp din aliaj de titanium, care face ca smartphone-ul sa poata incasa cele mai dure socuri.

Colturile sunt ‘imbracate’ in cauciuc moale, care absoarbe forta impactului la caderi. Partea din spate este acoperita dintr-o ‘mixtura’ realizata din plastic si cauciuc.

Revenim in ‘zona’ cu certificari si va mentionam ca smartphone-ul mai poseda protectie MIL STD 810 (durabilitate la impact puternic, temperaturi extreme, umiditate etc) si IP69K (durabilitate in medii foarte prafoase si caldura intensa).

Ne-am lamurit ca smartphone-ul este un fel de ‘mini’ tanc. Cum sta device-ul pe partea de design? Hmmm… Daca privim strict partea frontala, putem spune ca device-ul arata destul de ‘cool’.

Conform imaginilor publicate pe site-ul oficial, afisajul dispune de margini negre inguste. Speram ca asta este valabil si in realitate. Partea din spate si zonele laterale ‘sunt’ caracteristice unui smartphone rugged: design ‘industrial’ si margini groase.

4. DISPLAY DOTAT CU SPECIFICATII BUNE

De cele mai multe ori, display-ul unui smartphone rugged este trecut pe plan secundar. Exemplul elocvent in acest caz este terminalul rugged Samsung Galaxy Xcover 4S.

Ne pare bine sa va anuntam ca terminalul S90 Pro dispune de un ecran dotat cu caracteristici chiar bune. Avem urmatoarele:

# Panou cu matrice IPS LCD, notch, diagonala ‘masiva’ de 6.18 inci, rezolutie FHD+ (2246×1080 pixeli), geam Corning Gorilla Glass 4, 403PPI.

Doogee S90 Pro pareri

5. Doogee S90 Pro pareri – ALTE ASPECTE HARDWARE

Smartphone-ul dispune de o camera selfie motorizata de un senzor Sony 8-megapixeli. Senzorul este ajutat in poze de tehnologia AI pentru infrumusetare. Camera mai incorporeaza lentile F2.0 si unghi larg de filmare la 90 de grade.

In partea laterala, Doogee a inclus un buton ‘shortcut key’ care poate fi customizat pentru diverse ‘chestii’ atractive: pornire de aplicatii, functie SOS de urgenta (nu stim cat de relevanta este aceasta functie), buton pentru captura foto etc. Interesant 🙂

Patrundem in sectorul cu senzori iar aici gasim dotari precum accelerometru, compas, senzor care verifica calitatea aerului, barometru, giroscop, proximitate, lumina, pedometru etc

Din punct de vedere al conectivitatii, smartphone-ul are la bord (ne scuzati expresia cliseu 🙂 ) GPS/GLONASS/Beidou, WiFi 802.11 ac, slot Dual SIM, 4G LTE Cat 7, slot MicroSD, audio prin USB C (lipseste jack-ul audio 3.5mm), Radio FM, WiFi Direct, WiFi Display, WiFi Hotspot si Bluetooth 4.0.

CONCLUZIE

Noul Doogee S90 Pro este un smartphone rugged care stie sa se faca placut. Nivelul de dotari este foarte generos, configuratia e potenta, accesoriile modulare sunt interesante iar preturile sunt destul de ok.

300 de dolari (aprox 1450 lei) pentru smartphone este un pret destul de bun daca punem la socoteala ceea ce ofera device-ul.

400 de dolari (in jur de 1930 lei) pentru pachet-ul complet (smartphone + 4 accesorii modulare) e un pret destul de corect. Insa, suma in sine ni se pare cam mare pentru niste ‘gadget-uri’ care pana la urma sunt realizate de un producator cu notorietate cam mica si care in trecut a avut prostul obicei sa triseze.

Aici ne referim la smartphone-ul Doogee BL12000, care nu dispune de anumite dotari hardware cu care se lauda producatorul. Conform video-ului de pe YouTube realizat de TechTablets, BL12000 are camera duala fake iar bateria de 12000mAh are de fapt 8000mAh.

Smartphone-ul Doogee S90 Pro va fi lansat spre vanzare in curand. Noi va sfatuim sa va ganditi bine inainte de achizitia acestui device. Pe hartie totul arata foarte bine, insa nu se stie niciodata ce surprize poti avea atunci cand ai device-ul pe mana.

Sursa , Via

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).