Firma chinezeasca Gionee a lansat noul smartphone Gionee M7 Power. Terminalul este fratele mai mic al flagship-ului cu 6GB RAM Gionee M7. Varianta ‘Power’ sta ceva mai slab la configuratia interna, insa comparat cu modelul de baza, are acumulator de capacitate semnificativ mai mare.

Display-ul pastreaza diagonala generoasa de 6-inch, insa rezolutia a scazut considerabil fata de flagship-ul M7. In ciuda acestor aspecte, terminalul este un device mid-range bun.

Acumulator si display

M7 Power ascunde in corpul metalic superb un acumulator dotat cu un foarte generos 5000mAh. Bateria livreaza 2 zile de utilizare, ceea ce nu este rau deloc. Tehnologia de incarcare rapida nu lipseste de pe masivul acumulator. In ciuda capacitatii mari de 5000mAh, producatorul chinez a reusit sa croiasca o carcasa cu design slim de doar 8.6 milimetri.

Inainte de a face pasul catre afisaj, vrem sa spunem cateva cuvinte despre design. Phablet-ul arata foarte bine datorita combinatiei stilate de metal (pe spate si laterale) si sticla (in partea frontala). Spatele metalic are tenta glossy si linii de antena frumos incorporate in design. Acum este randul display-ului.

Terminalul dispune de un panou dotat cu marime de 6 inci. Menirea diagonalei generoase este de a atrage amatorii de phablet-uri mari. Din pacate, specificatiile ecranului sunt cel mult mediocre: tehnologie IPS LCD si rezolutia HD+ (1440×720 pixeli). Afisajul de tip ‘FullView’ incorporeaza formatul modern de 18:9.

Este destul de impresionant faptul ca panoul de 6-inch ocupa un total de 85 procente din intreaga suprafata frontala. Inainte de a incheia acest segment al articolului, vrem sa spunem ca zona frontala a device-ului are look foarte atractiv.

Configuratie hardware si dotari foto

Ei bine, sub capota lucrurile incep sa devina interesante. Avem excelenta combinatie de 4GB RAM + 64GB ROM. In cazul procesorului, Gionee a mers pe mana modelului Snapdragon 435, care dispune de 8-nuclee si frecventa de lucru la 1.4GHz. Despre procesor putem spune ca este un model mid-range destul de rapid.

Camerele foto sunt suficient de bine echipate. Device-ul ne pune la dispozitie o camera principala dotata cu PDAF si senzor de 13-megapixeli. Vrem sa mentionam ca senzorul de amprente de pe device poate fi utilizat ca buton pentru captura foto. In cazul pozelor realizate prin camera principala, folosirea scanner-ului de amprente pentru a face poze cam incurca.

Insa, aceasta functie devine utila atunci cand se fac poze selfie. Mana nu iti va aparea niciodata in pozele realizate. Apropo de camera selfie, aceasta incorporeaza un senzor foto decent inzestrat cu 8-megapixeli.

Pret si concluzie

Gionee M7 Power este oferit de producator la pretul bunicel de 300 dolari. Noi credem ca phablet-ul este destul de interesant. Are design foarte elegant, constructie de calitate, acumulator masiv si configuratie atractiva. Aspectul mai putin reusit este display-ul care vine dotat cu rezolutie mica.

Specificatii full pentru Gionee M7 Power

  • Display FullView IPS LCD, 18:9, 6-inch, rezolutie HD+ (1440×720 pixeli), sticla curbata 2.5D, luminozitate 500 niti
  • Android 7.1.1 Nougat cu interfata grafica Amigo OS 5.0
  • 4GB RAM, 64GB stocare, MicroSD pana la 256GB
  • Procesor octa-core 64-bit Qualcomm Snapdragon 435 1.4GHz, placa grafica Adreno 505
  • Carcasa din metal
  • Acumulator de 5000mAh cu fast charging
  • Camera principala 13-megapixeli cu flash LED, PDAF, diafragma F2.0
  • Camera secundara 8-megapixeli
  • 4G VoLTE, Dual SIM, WiFi 802.11 b/g/n, MicroUSB 2.0 cu OTG, Bluetooth 4.2, GPS cu A-GPS, Radio FM
  • Scanner de amprente (pe spate)
  • 156.3 × 75.6 × 8.6mm si 187 grame
  • Culori: auriu, negru, albastru

Via: Fonearena.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).