Noile flagship-uri Google Pixel 3 si Google Pixel 3 XL au fost anuntate oficial cu o zi in urma. In ciuda acestui aspect, iata ca terminalele isi fac aparitia in Romania (precomanda) pe magazinul Quickmobile.

Versiunea standard de Pixel 3 este listata la pretul de 4000 lei (64GB) si 4500 lei (128GB). Varianta XL are pret de 4500 lei (64GB) si 5000 lei (128GB). Evident ca telefoanele sunt foarte scumpe. Din fericire, caracteristicile sunt pe masura.

Vrem sa mentionam ca terminalele au multe similaritati. Diferente notabile apar la ecran (implicit dimensiune) si capacitatea acumulatorului.

La prima vedere, diferentele sunt ‘marunte’, insa va ‘avertizam’ ca modelul XL se afla in posesia unui afisaj foarte performant. Prima data haideti sa trecem in ‘agenda’ aspectele diferite. Apoi vom analiza pas cu pas cele mai atractive caracteristici hardware.

>>> Google Pixel 3 XL

# DISPLAY SI ACUMULATOR

Nu vrem sub nici o forma sa exageram, insa terminalul Pixel 3 XL are la bord o ‘bestie’ de ecran (din punct de vedere hardware). In ceea ce priveste design-ul, Google a luat o decizie surprinzatoare si ciudata (credem noi).

Primul aspect care iti ‘sare’ in ochi atunci cand privesti partea frontala este decupajul din partea de sus a afisajului. Notch-ul da un aspect vizual interesant, insa suntem convinsi ca multi dintre voi nu o sa-l agreeze.

Cu toate acestea, suntem convinsi ca exista optiune in sistemul de operare pentru a masca decupajul. Aspectul care surprinde la ‘breton’ este ‘adancimea’ sa generoasa.

Notch-ul coboara destul de mult. In interiorul lui sunt adapostite urmatoarele componente hardware: sistemul dual-camera, difuzorul pentru apeluri si senzorul de lumina.

Noi suntem usor dezamagiti de faptul ca Google s-a aliniat trend-ului notch. Sa nu ne intelegeti gresit, nu avem nimic cu acest trend, insa ne asteptam de la gigantul american sa creeze ceva original si nu sa ‘copieze’.

Lasam acest aspect de-o parte si ne focusam pe caracteristici. Va asiguram ca merita.

  • Display OLED Fullscreen de 6.3 inci, format 18.5:9, geam Corning Gorilla Glass 5
  • Rezolutie QHD+ (2880×1440 pixeli), 523PPI densitate pixeli, rata contrast de 100,000:1
  • Tehnologii: HDR, coloristica pe 24 biti, Always-On, spectru de culoare DCI-P3

Afisajul nu adopta margini curbate pronuntat, precum procedeaza Huawei sau Xiaomi. Ramele care inconjoara display-ul sunt inguste iar asta contribuie din plin la aspectul destul de impresionant al zonei frontale. In ceea ce priveste specificatiile, display-ul incorporeaza tot ce este mai ‘bun’. Excelent 🙂

Legat de acumulator, producatorul a incorporat unul de 3430mAh. Vrem sa mentionam ca bateria dispune atat de fast charging cat si de wireless charging. Super 🙂

>>> Google Pixel 3

# DISPLAY SI ACUMULATOR

Afisajul care motorizeaza terminalul Pixel 3 este ceva mai ‘bland’ atunci cand vine vorba de specificatii. Insa, nu cu mult. Inainte de a lista detaliile tehnice, vrem sa spunem cateva cuvinte despre design.

Afisajul are aspect ‘clasic’ si curat. Nu exista notch, insa remarcam ca marginea neagra de sus este un pic groasa iar asta se datoreaza sistemului dual-camera.

In zona tehnica, lucrurile se prezinta excelent.

  • Display OLED Fullscreen de 5.5 inci, format 18:9, geam Corning Gorilla Glass 5
  • Rezolutie FHD+ (2160×1080 pixeli), 443PPI densitate pixeli, rata contrast 100,000:1
  • Tehnologii: HDR, culori pe 24-biti, Always On, spectru de culoare DCI-P3

Bateria incorporata in device poseda capacitate de 2915mAh, ceea ce ni se pare cam putin. De pe acumulator nu lipsesc tehnologiile fast charging si wireless charging.

De aici incolo, Google Pixel 3 si Google Pixel 3 XL sunt similare

In randurile de mai jos va vom prezenta cele mai importante caracteristici hardware. Incepem cu configuratia.

# Chipset SD845 si conectica de varf

Ambele telefoane sunt capabile sa ruleze absolut orice iar asta se datoreaza puternicului chipset octa-core Qualcomm Snapdragon 845 2.5GHz. Pentru multitasking si stocare avem disponibili 4GB RAM DDR4X si 64GB/128GB ROM (UFS 2.1).

Ca sa fim sinceri, la ce preturi au telefoanele, era de preferat mai multa memorie RAM. Cei 4GB sunt mai mult decat suficienti, insa daca dai un ban, totul sa fie la superlativ. Altcumva suna 8GB RAM + 512GB ROM, memorie de care dispune super flagship-ul Galaxy Note 9.

In zona de conectivitate, lucrurile se prezinta (partial) impecabil. Exista cateva exceptii de mare importanta. Lipsesc jack-ul audio 3.5mm si slotul MicroSD. Oare de ce Google urmeaza trend-urile stabilite de Apple (notch) si Xiaomi/Huawei (fara slot MicroSD, fara jack 3.5mm? De ce nu s-a imprumutat/copiat altceva? In fine.

Aaaa… sa nu uitam, lipseste si slotul Dual SIM. Google s-a multumit sa puna slot Single SIM. Privind toate aceste minusuri, va intrebati unde este conectica de varf?

Telefoanele poseda o selectie destul de impresionanta cu dotari de cea mai noua generatie.

  • NFC, port USB tip C 3.1, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, DLNA, Bluetooth 5.0 + LE, Google Cast, GPS/GLONASS/Galileo, 4G LTE Cat 16 4×4 MIMO
  • Senzori – Active Edge (margini care la strangere percep comenzi), scanner amprente (pe spate), proximitate, lumina, accelerometru, giroscop, magnetometru, barometru

# Sistem dual-camera pe fata

Google Pixel 3 si Google Pixel 3 XL aduc in premiera pentru producatorul american sistem dual-camera in zona frontala. In ceea ce priveste camera primara, s-a mers pe o solutie ‘clasica’ si anume un singur senzor.

  • Camera principala – 12.2MP dual-pixel, autofocus, dual-pixel PDAF, flash LED dual, Auto-HDR, OIS (stabilizare optica), EIS (stabilizare electronica), apertura F1.8, unghi de vizualizare la 76 grade, video 4K 30fps, video 1080p 30/60/120fps
  • Camera selfie – 8MP (F2.2, vizualizare 97 grade) +8MP (F1.8, vizualizare 75 grade), video 1080p 30fps

Versiunile precedente de Google Pixel sunt renumite pentru camerele care scot niste imagini si filmari de calitate excelenta. Suntem convinsi ca camerele de pe noile terminale performeaza la cel mai inalt nivel.

Inainte de a trece mai departe, vrem sa mentionam ca ambele camere poseda sistem AI (inteligenta artificiala) care pune la indemana diverse functii interesante.

Avem Top Shot (realizeaza mai multe poze si o alege pe cea mai reusita), Super Res Zoom (imagine detaliata cand se face zoom), Night Sight (imagini luminoase pe timp de noapte) si Photobooth mode (functie care stie cand zambesti).

# Boxe stereo frontale si design durabil

Suntem bucurosi sa va anuntam ca telefoanele dispun de sistem audio dotat cu boxe stereo. Un difuzor este plasat sus iar celalalt in partea de jos. Ne asteptam ca boxele sa sune impecabil (bass bine redat, efect stereo pronuntat, claritate si volum puternic).

In ceea ce priveste design-ul carcasei, avem rama din aluminiu + sticla Gorilla Glass 5 pe fata si spate. Spatele din sticla este ‘vopsit’ in doua nuante.

Telefoanele arata bine, insa Huawei sau Xiaomi se pricep mult mai bine pe partea de design. Un mare plus pentru noile Google Pixel este protectia IP68 pentru durabilitate la apa si praf. Excelent 🙂

Uite restul de specificatii

  • Sistem de operare – Android 9 Pie; asistent vocal Google Assistant
  • Audio – 3 microfoane
  • Culori – alb, negru, roz
  • Dimensiuni – Pixel 3 145.6 x 68.2 x 7.9mm si 148 grame; Pixel 3 XL 158 x 76.7 x 7.9mm si 184 grame
  • Accesorii – incarcator fast charger 18W, casti USB C, adaptor USB C – jack 3.5mm

Google Pixel 3 si Google Pixel 3 XL – Concluzie

Noile Google Pixel 3 si Google Pixel 3 XL sunt niste device-uri puternic tehnologizate si dotate cu componente de top. Daca ar fi sa criticam ceva este memoria RAM de capacitate banala si design-ul care un e deloc spectaculos. Lipsa MicroSD si a jack-ului 3.5mm sunt doua mari minusuri.

Insa, un lucru este clar. Deoarece avem de-a face cu device-uri Google, optimizarea software-ului cu hardware-ul este la cel mai inalt nivel. Asta inseamna un rulaj ultra-cursiv si performante de top indiferent de situatie.

Legat de preturi, si acestea se aliniaza trend-urilor practicate de alti producatori 🙂 Nu este deloc imbucurator faptul ca cea mai ‘slaba’ versiune de Pixel 3 costa 4000 lei.

Via , Sursa 1, Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).