Dupa o perioada indelungata de informatii neoficiale si diverse zvonuri, compania americana Google a lansat intr-un final mult asteptatele smartphone-uri din seria Pixel. S-a renuntat la brandul de telefoane Nexus iar noi inlocuitori adopta denumirea de Google Pixel si Google Pixel XL.

google-pixel-14

Cele doua smartphone-uri impart multe aspecte comune, insa in mod evident exista cateva diferente esentiale.

Ambele modele au la bord display-uri AMOLED cu protectie Corning Gorilla Glass 4, insa difera diagonala si rezolutia. Google Pixel dispune de afisaj 1080p (1920×1080 pixeli) cu diagonala de 5-inch si capabil sa redea 441PPI (densitate pixeli per inch).

Fratele mai mare aliniaza display dotat cu rezolutia Quad HD (2560×1440 pixeli) care vine cu diagonala specifica de phablet, 5.5-inch, si 534PPI. Pixel ne intampina cu un acumulator de 2770mAh in timp ce modelul Pixel XL se intrebuinteaza de bateria echipata cu 3450mAh.

De aici incolo vorbim de specificatii hardware similare. Sub capota se ascund 4GB de memorie RAM si procesorul quad-core varf de gama Qualcomm Snapdragon 821 clockat la frecventa minima de 1.6GHz si maxim de 2.15GHz.

google-pixel-xl-8

 Noile device-uri adopta o constructie realizata din materiale premium: sticla si metal

Unitatea de procesare grafica este reprezentata de chip-ul Adreno 530 iar pentru stocare sunt disponibili un minimum de 32GB. Google va pune la dispozitia cumparatorilor si modele inzestrate cu 128GB de memorie interna. De pe ambele telefoane absenteaza slotul MicroSD.

Smartphone-urile au receptionat camera foto principala cu senzor de 12.3-megapixeli. Camera este insotita de echipamente a caror menire este de a imbunatati experienta in utilizare: avem flash LED dual, stabilizare electronica de imagine si tehnologie autofocus.

Camera secundara rezervata amatorilor de fotografii selfie are in alcatuire un senzor de 8-megapixeli. Camera poate fi utilizata si pentru sesiuni de apelare video. Senzorul de amprente este pozitionat in spate la o distanta apreciabila de camera principala.

Portul USB tip C asigura viteze de transfer date la un nivel superior si timpi redusi la incarcarea acumulatorului. Pe latura de software intalnim cel mai nou sistem de operare Google, in speta Android 7.1 Nougat.

Google Pixel si Google Pixel XL sunt disponibile la precomanda incepand de astazi, 4 Octombrie 2016, in tari precum America, Australia, Canada si Germania. Vanzarile demareaza din data de 20 Octombrie. Mai jos sunt listate culorile disponibile si preturile pentru fiecare model in parte.

  • Google Pixel – disponibil in negru, argintiu si albastru; varianta cu 32GB – 649 dolari, varianta cu 128GB – 749 dolari
  • Google Pixel XL – disponibil in negru, argintiu si albastru; varianta cu 32GB – 769 dolari, varianta cu 128GB – 869 dolari.

Sursa imagini 1 Sursa imagini 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).