Uite HMD Pulse Pro pareri si pret in Romania. Astazi va propunem sa parcurgem impreuna un terminal entry-level/mid-range frumos si destul de bine echipat. Este vorba despre smartphone-ul Pulse Pro al brand-ului finlandez HMD.

Ca si fapt divers, HMD inca isi deruleaza parteneriatul cu celebrul brand Nokia. Atat doar ca HMD a decis sa lucreze in asi dezvolta propriul brand (separat de Nokia).

Trebuie spus faptul ca HMD a obtinut in anul 2016 licenta de a lansa telefoane sub brand Nokia. Licenta este valabila pana in 2026. Ramane de vazut daca din 2026 HMD o sa continue pe propriul drum sau o sa reinnoiasca parteneriatul cu Nokia.

Facem pasul catre terminalul Pulse Pro al celor de la HMD. Va precizam ca device-ul are alaturi inca 2 modele: Pulse si Pulse Plus. O sa compunem articole in zilele urmatoare si pentru celalalte device-uri.

Versiunea Pulse Pro este cea mai performanta. Mai trebuie sa mentionam faptul ca noua gama HMD Pulse urmeaza traiectoria pornita de HMD cu terminalele Nokia G22 si Nokia G42 (telefoane care au fost concepute sa permita inlocuirea de catre utilizator de parti/componente precum acumulator, port USB C sau ecran).

Datorita parteneriatului cu firma americana iFixit, in cazul intregii game HMD Pulse, utilizatorul are la indemana piese de schimb (display, port USB C, capac, baterie etc) si tutoriale de inlocuire a acestor componente. Trebuie spus faptul ca piesele/componentele de schimb sunt contra cost.

Cum ne-am cam intins cu partea introductiva, inchidem acest segment cu detalii despre pret. Va informam ca smartphone-ul Pulse Pro este la vanzare in Germania (site-ul cyberport.de) pentru suma de 179 euro (6GB RAM/128GB). Device-ul va fi lansat curand in Romania pentru pretul de aproximativ 890 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

[UPDATE 16-05-2024] Terminalul Pulse Pro este la vanzare pe site-ul evoMAG.ro pentru suma de 880 lei (versiune 6GB RAM/128GB).

HMD Pulse Pro pareri

HMD Pulse Pro pareri – PUNCTE HARDWARE CHEIE

# Configuratie – procesor Unisoc T606, 128GB stocare UFS 2.2, 4GB RAM LPDDR4X

# Acumulator – 5000mAh cu fast charging 20W

# Panou LCD 6.56 inci, 1612×720 pixeli, refresh 90Hz, luminozitate max 600 niti, perforatie sus pe mijloc, ratie ecran/corp de aproape 87%

# Conectivitate – 4G, NFC, Dual SIM, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, USB C 2.0 cu OTG, jack 3.5mm, Radio FM, GPS/AGPS/Galileo, scanner amprente (in butonul de power)

# Camera frontala – 50MP, fixed focus, video 1080p

# Design – profil de 8.55mm, spate plat, protectie IP52 (durabilitate la praf si stropiri cu apa)

CATEVA OBSERVATII

In ceea ce priveste configuratia, smartphone-ul este similar cu modelul Nokia G22.

Apropo de telefoane Nokia, in 2023 noi am avut ocazia sa testam terminalele Nokia C32 (review), Nokia G42 (review) si Nokia XR21. Va invitam cu drag sa explorati recenziile celor 3 device-uri 🙂

Revenim la modelul HMD Pulse Pro. Trio-ul Unisoc T606 + 6GB RAM + 128GB UFS 2.2 de pe device este bun. Insa, fiind vorba de un telefon generatie 2024, producatorul putea face un efort si sa motorizeze dispozitivul cu un chipset mai nou, mai modern, mai performant si capabil de 5G.

Va informam ca procesorul Unisoc T606 a fost lansat in 2019. Chipset-ul Unisoc ofera un nivel decent de performanta (peste 200.000 puncte in Antutu). Insa, pentru un device proaspat lansat, nu da prea bine faptul ca avem un procesor atat de vechi.

In rest, nu prea avem ce reporsa 🙂 Display este decent (luminozitate max 600 niti), avem o baterie bine pusa la punct, conectivitatea este excelenta iar camera selfie 50MP lasa o impresie placuta 🙂

Ca si design, smartphone-ul arata placut iar protectia IP52 este clar binevenita.

HMD Pulse Pro pareri

HMD Pulse Pro pareri – ALTE DOTARI INTERESANTE

# Sistem de operare Android 14; 2 upgrade-uri de OS si 3 ani de update-uri securitate

# Camera principala cu senzor 50MP, AF, video 1080p 30fps

# Altele – deblocare faciala, functie Virtual RAM

CATEVA OBSERVATII

Ne pare bine sa vedem ca HMD nu trateaza cu indiferenta partea de update-uri a sistemului de operare. Pentru un terminal de buget, 2 upgrade-uri de Android si 3 ani de patch-uri securitate este destul de impresionant.

GANDURI DE FINAL

Noul HMD Pulse Pro este un entry-level (cu parti mid-range) bun. Legat de hardware, reprosul nostru este legat de chipset. Se putea face un efort si echipa telefonul cu ceva mai nou si mai potent.

Avand in vedere cele mentionate, 179 euro – in jur de 890 lei este cam mult. Insa, trebuie sa luam in calcul faptul ca telefonul este proiectat in asa fel incat anumite componente (uzate sau avariate) pot fi schimbate de utilizator. Daca luam in calcul acest aspect, 750 – 800 lei este un prag de pret corect pentru device.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Senzori – compas, proximitate, lumina, accelerometru
  • Sunet – difuzor pe marginea de jos, optimizare audio OZO, un microfon
  • 163.19 x 75.02 x 8.55 mm si 196 grame

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).