Uite Honor X5 Plus pareri si pret Romania. Continuam cu sirul de prezentari si azi ne focusam pe un terminal entry-level interesant si lansat recent. Este vorba despre smartphone-ul X5 Plus al brand-ului chinezesc Honor.

Va precizam ca device-ul aduce cateva dotari interesante (ecran, baterie, conectivitate etc) iar in ceea ce priveste pretul, avem de-a face cu un model accesibil (era culmea sa fie altfel in cazul unui entry-level 🙂 ).

Mentionam ca telefonul este la vanzare in Italia (site-ul unieuro.it) pentru suma de 120 euro. Smartphone-ul va fi lansat curand in Romania pentru pretul de aproximativ 590 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Honor X5 Plus pareri

ASPECTE HARDWARE CHEIE

# Panou LCD 6.56 inci, 1612×720 pixeli, refresh 90Hz, tehnologie Dynamic Dimming (previne fenomenul de flicker), notch in V

# Baterie 5200mAh, incarcare 10W

# Conectivitate – 4G, Dual SIM, MicroSD, jack 3.5mm, WiFi 802.11 ac, USB C 2.0 cu OTG, Bluetooth 5.1, NFC, GPS/AGPS/GLONASS/BeiDou/Galileo, diversi senzori (gravitatie, amprenta – pe lateral, lumina, proximitate)

# Chipset MediaTek Helio G36, 4GB RAM LPDDR4X + 64GB ROM eMMC 5.1

# Camera principala cu senzor 50MP, video 1080p 30fps

Honor X5 Plus pareri – CATEVA OBSERVATII

Incepem prin a va spune ca device-ul este fratele mai mic al modelului Honor X6a. Cu acest aspect lamurit, haideti ca impreuna sa parcurgem cateva din ‘echipamentele’ insirate mai sus 🙂

# Ecran si baterie

Pentru un telefon entry-level, noi consideram ca display-ul este bun 🙂 Ies in evidenta refresh-ul de 90Hz si tehnologia Dynamic Dimming. 2 caracteristici excelente. In ceea ce priveste rezolutia (1612×720 pixeli), ea este una adecvata pentru un device de acest gen.

Surpriza placuta vine din partea acumulatorului. 5200mAh este o capacitate generoasa. Gratie acestui aspect, noi suntem increzatori ca terminalul o sa aiba un comportament bun pe partea de autonomie. Legat de incarcare, 10W este o valoare standard/normala pentru un dispozitiv entry-level.

# Honor X5 Plus pareri – Conectivitate si procesor

Ne indreptam privirea catre zona de conectivitate. Ne pare bine sa vedem ca dansa este bine pusa la punct 🙂 (NFC, WiFi 802.11 ac, MicroSD, jack 3.5mm, 4G etc).

Legat de configuratie, setup-ul CPU Helio G36 + 4GB RAM/64GB este unul decent. Daca esti genul de user pasionat de device-uri cu Android, cu siguranta ca vei stramba din nas in ceea ce priveste performantele oferite de Helio G36 (atinge undeva la 100.000 puncte in Antutu 9).

Insa, daca iti doresti un telefon pentru task-uri basic (apelare, whatsapp, mail-uri, ceva poze etc), propulsorul Helio G36 este suficient. Apoi, cei 4GB RAM + 64GB (eMMC 5.1) o sa ajute mult la multitasking, instalare aplicatii etc.

Aaaa… sa nu uitam. Va precizam ca Helio G36 este o versiune de Helio G35 usor imbunatatita. Practic, Helio G36 ofera suport pentru ecran HD+ sau FHD+ cu refresh 90Hz (Helio G35 nu poate mai mult de 60Hz). Apropo de Helio G35, va informam ca noi am testat un smartphone dotat cu acest chipset. Este vorba despre modelul Redmi 9C NFC.

Honor X5 Plus pareri

Honor X5 Plus pareri – GANDURI DE FINAL

Noi consideram ca Honor X5 Plus este un terminal decent. Device-ul arata placut iar dotarile oferite sunt in regula.

Ce putem spune despre pret ? 120 euro (590) ni se pare un pic cam mult. Noi suntem de parere ca dispozitivul trebuie asezat in pragul 540 – 550 lei.

RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 13 cu interfata MagicOS 7.1
  • Camera selfie 5MP, video 1080p 30fps
  • Culori – negru, verde
  • 163.32 x 75.07 x 8.35mm si 188 grame
  • Altele – deblocare faciala
  • Difuzor pe marginea de jos
  • Accesorii – husa, folie, incarcator

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).