Incepem saptamana cu o surpriza (speram placuta) pentru voi. Este vorba despre noul smartphone mid-range HTC Desire 12, care in acest moment este disponibil la vanzare in Romania prin intermediul eMAG.ro. Pretul este unul accesibil de 899.99 lei.

Desire 12 este un terminal de noua generatie care vine dotat cu display tip 18:9 si carcasa eleganta, realizata din sticla (pe spate) si metal (pe margini).

Din punctul nostru de vedere, telefonul arata foarte bine atat privit din fata cat si din spate. Partea frontala contine un display de 5.5 inci, care este imbracat cu sticla usor curbata la toate cele 4 laturi.

Afisajul tip 18:9 are specificatii destul de bune: panou IPS LCD, rezolutie de 1440×720 pixeli si aproape 300PPI (293). Raportul screen-to-body este de 74.2 procente, ceea ce este o valoare decenta pentru un display tip 18:9.

Datorita diagonalei compacte de 5.5 inci si a design-ului curbat pe ambele parti, suntem convinsi ca smartphone-ul este usor de ‘operat’ cu o singura mana.

Terminalul ascunde sub capota multa memorie, in speta 3GB RAM + 32GB ROM. Nu lipseste slotul MicroSD, care iti permite sa maresti spatiul pentru stocare (maxim 2TB). Inca nu exista carduri MicroSD asa mari, insa e bine de stiut ca telefonul este compatibil cu asa ceva.

‘Inima si sufletul’ smartphone-ului este procesorul quad-core 64-bit MediaTek MT6739 tactat la frecventa de 1.3GHz. Procesorul dispune de 4 nuclee Cortex A53 si placa grafica PowerVR GE8100. Avem de-a face cu acelasi procesor care motorizeaza smartphone-urile chinezesti UMIDIGI A1 Pro si Elephone A4.

Chipset-ul MT6739 este suficient de performant, reusind sa obtina in benchmark-ul AnTuTu un scor de peste 36.000 puncte, ceea ce nu este rau deloc. Banuim ca punctajul a fost obtinut in versiunea 6 a benchmark-ului AnTuTu. Ne putem astepta ca in noul AnTuTu 7 scorul sa atinga pragul de 40.000 puncte.

HTC Desire 12 este bine pus la punct ca si dotari foto. Camera principala poseda senzor de 13MP si diverse tehnologii utile. Avem flash LED, functie PDAF pentru focalizare rapida, senzor BSI, lentile cu deschidere F2.2, mod HDR, Panorama si filmare video in Full HD (1920×1080 pixeli) cu 30 de frame-uri pe secunda.

Camera este elegant incorporata pe spatele din sticla al device-ului. Observam ca senzorul foto/video este de dimensiuni generoase, ceea ce este un lucru bun.

Deasupra ecranului 18:9, ‘locuieste’ camera selfie dotata cu 5-megapixeli. Camera dispune de senzor BSI, lentile cu deschidere F2.4, tehnologie Face detection si poate face filmari in 720p cu 30fps. Ca sa fim sinceri, am fi preferat o camera frontala ceva mai performanta care sa fie capabila de filmari la 1080p. Insa asta este.

Smartphone-ul ruleaza sistemul de operare Android 7.0 Nougat, care este echipat cu interfata grafica HTC Sense. Noi speram ca nu va dura mult pana cand HTC va pune la dispozitie update-ul la Android 8.0 Oreo.In corpul slim din sticla si metal sade acumulatorul nedetasabil dotat cu 2730mAh. Bateria include tehnologie ‘Power saver’ si incarcare cu putere de 5V/1A.

Acumulatorul nu dispune de fast charging. Avand in vedere dotarile hardware mid-range, suntem de parere ca cei 2730mAh sunt suficienti. Totusi, era bine daca bateria era dotata cu cel putin 3000mAh.HTC a pus pe Desire 12 diverse optiuni de conectivitate: WiFi 802.11 a/b/g/n (2.4 si 5 GHz), Bluetooth 4.2, port MicroUSB 2.0, jack de 3.5mm, GPS/AGPS/GLONASS, Dual 4G LTE Cat 4 si slot Dual SIM. Nu putem sa nu remarcam faptul ca de pe telefon lipseste scanner-ul de amprente. Nu este un mare minus, insa era utila o astfel de dotare.

HTC Desire 12 – Concluzii si Pret

HTC Desire 12 este fara indoiala un telefon mid-range interesant. Device-ul arata foarte bine, are un display de calitate si dotari hardware multumitoare. Am fi preferat o baterie mai mare si un cititor de amprente. Insa, se poate ‘trai’ si fara aceste functii.

Noi credem ca pretul de 900 lei practicat de eMAG.ro este ok, insa o idee cam mare. Un pret corect ar fi de maxim 750 lei.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).