Firma taivaneza HTC a anuntat smartphone-ul HTC U11 EYEs. Acesta este primul terminal mid-range HTC care vine dotat cu display 18:9. Din start vrem sa mentionam ca telefonul are pret piperat de 504 dolari. Device-ul este deja la precomanda in Taiwan iar vanzarile vor demara din 1 Februarie. In Europa pretul o sa fie de 500 euro.

U11 EYEs are dotari mid-range destul de puternice. Haideti sa incepem cu noutatea cea mai importanta: ecranul. HTC a pus pe terminal un afisaj mare de 6 inci dotat cu rezolutie de 2160×1080 pixeli. Display-ul este impozant si arata superb. Toata partea frontala dispune de sticla curbata Gorilla Glass. Spatele este si el tot din sticla.

Un alt aspect hardware nou este camera selfie duala. Terminalul este primul model HTC care include o astfel de camera secundara. Sistemul foto este compus din perechea de senzori 5MP + 5MP. Camera poate captura poze cu efecte HDR (high dynamic range) si bokeh (blur in background).

Configuratia interna este potenta, insa se putea si mai bine. Si cand spun acest lucru, ma refer strict la procesor. HTC a optat pentru modelul octa-core Snapdragon 652, un procesor care a fost lansat in 2015. Nu este prea ok sa ceri pe un telefon atat de multi bani atunci cand la interior se ascunde un SOC (system on chip) de generatie veche.

Fara indoiala procesorul este potent, insa de ce producatorul nu a mers pe mana mult mai performantului Snapdragon 660? Divizia de mobile a HTC a fost cumparata anul trecut de Google pentru 1.1 miliarde dolari. Deci nu se mai pune problema de lipsa de fonduri, cum era inainte ca HTC sa fie achizitionat de marele concern american. Era cu totul altceva daca telefonul avea la bord chipset-ul Snapdragon 660.

Restul de dotari prezente pe noul HTC U11 EYEs sunt insa excelente. In corpul elegant din sticla si metal gasim 4GB RAM, 64GB ROM si acumulatorul de capacitate mare la 3930mAh. Foarte bine! Merita mentionat faptul ca bateria dispune de tehnologie Quick Charge 3.0, care ofera ore bune de autonomie in doar cateva minute de incarcare.

Smartphone-ul poate fi ‘transportat’ fara probleme la dus sau piscina deoarece dispune de certificare IP67 pentru durabilitate la apa si praf. Cu auditia in casti si incarcarea bateriei se ocupa portul USB tip C, care ofera viteze de transfer USB 2.0 (maxim 40 Mbps).

Terminalul a primit inclusiv tehnologie ‘Face Recognition Unlocking’ (pentru deblocare faciala) si tehnologie Edge Sense (margini care raspund la atingeri). Dupa procesor, cel de-al doilea aspect usor dezamagitor este sistemul de operare.

Pentru ca avem de-a face cu un telefon nou, era normal sa avem sistemul Android 8.0 Oreo. Insa nu! HTC, sau mai bine zis Google, a luat decizia bizara de a pune pe device Android Nougat.

HTC U11 EYEs este un smartphone care aduce multe aspecte atractive. Telefonul este tras usor in jos de procesorul vechi si de OS-ul neactualizat. Marele minus este pretul mare de 504 dolari.

Specificatii complete pentru HTC U11 EYEs

  • Display Super LCD 3, 18:9, 6 inci, rezolutie FHD+ (2160×1080 pixeli), Corning Gorilla Glass 3, 402PPI
  • Procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 652, chispet grafic Adreno 510
  • 4GB RAM, 64GB de memorie interna, MicroSD pana la 2TB
  • Android 7.1.2 Nougat (interfata grafica HTC Sense UI)
  • Carcasa din sticla si metal; protectie IP67
  • Baterie de 3930mAh cu Qualcomm Quick Charge 3.0
  • Camera principala Ultrapixel 3 12MP, flash LED dual, PDAF, senzor BSI, OIS, diafragma F1.7, video 4K 30fps, video in slow motion la 1080p cu 120fps
  • Camera secundara duala 5MP+5MP, apertura F2.2, lentile wide 80 grade, real-time Bokeh, screen flash, auto-selfie, panoramic-selfie, video 1080p
  • Sunet HTC USonic, Hi-Res audio
  • 4G LTE Cat 6, Dual SIM, WiFi 802.11 ac dual-band 2.4GHz + 5GHz, Bluetooth 4.2, GPS/AGPS/GLONASS, USB tip C 2.0 cu OTG, NFC, fara jack de 3.5mm
  • Scanner de amprente (pe spate), Face Recognition Unlocking
  • 157.9 x 74.99 x 8.5 mm si 185 grame
  • Culori: rosu, argintiu, negru

Via: Fonearena.com Sursa: HTC

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).