Huawei FreeBuds 6i review in romana – UTILIZARE SI PERFORMANTE AUDIO

Prima data haideti sa parcurgem partea de specificatii a castilor Huawei FreeBuds 6i.

CARACTERISTICI TEHNICE

# Casti de tip In-ear

# Driver dinamic cu 4 magneti de 11mm

# Interval de raspuns in frecventa – de la 14Hz pana la 40Hz

# Tehnologii audio – EQ dinamic, anulare activa a zgomotului, anulare zgomot in apeluri, certificare Hi-Res wireless audio

# Conectivitate – Bluetooth 5.3 (conexiune duala), USB C, senzor infrarosu, senzor Hell, senzor touch

# 6 microfoane (3 per casca)

# Acumulator – 55mAh per casca si 510mAh pentru dock/statie de incarcare

# Protectie IP54 (durabilitate la praf si stropiri cu apa)

# Compatibilitate cu Android si iOS

# Dimensiuni – 31.4 x 21.3 x 23.7 mm per casca; 48.2 x 61.8 x 27.0 mm dock incarcare

Incepem cu partea de experienta utilizare prin a va spune ca FreeBuds 6i sunt niste casti foarte comode. Noi le-am purtat continuu pentru cateva ore iar pe toata aceasta durata nu am resimtit discomfort sau ceva similar.

Castile se fixeaza foarte bine in urechi iar datorita acestui aspect, activitatile sportive precum pasul grabit, aplecarile, alergarea etc pot fi efectuate fara probleme. In nicio clipa nu ramai cu senzatia/stresul ca ai putea sa scapi castile (mai bine zis sa cada din urechi).

Aspectul remarcat de noi este ca dupa ore bune de utilizare/purtare si prinsi cu activitati/task-uri de zi cu zi, au aparut momente cand pur si simplu am uitat ca avem castile in urechi 🙂 Atat de comode si portabile sunt.

Huawei FreeBuds 6i review in romana

Huawei FreeBuds 6i review in romana

Mergem mai departe si facem pasul spre functiile/comenzile touch. Datorita picioruselor destul de lungi si a fixarii excelente in urechi, zona touch este usor de gasit si de atins. Vestile bune nu se opresc aici 🙂

Comenzile touch sunt usor de operat, ceea ce indica faptul ca Huawei a pus mult accent pe partea de optimizare. Asta este important.

Dintre comenzile touch disponibile, cea mai frecvent utilizata de noi a fost dublu tap (schimbare melodie, play/pauzare muzica si raspundere apel).

In ceea ce priveste calitatea auditiei, castile impresioneaza 🙂 Din aplicatia Ai Life am bifat optiunea ‘Prioritize sound quality’ si din setarile bluetooth ale castilor ne-am asigurat ca este activata functia LDAC (wireless audio de calitate inalta). Urmatorul pas a fost transferul de pe PC pe telefon a catorva piese/melodii gata transformate in format FLAC.

Nu exageram cand spunem ca sunetul redat este foarte, foarte bun 🙂 Avem un bass profund, volum generos, sunet de cea mai buna calitate (poate ne-a cam luat valul 🙂 ), frecvente inalte excelent redate etc.

Va mentionam ca in aplicatia AI Life sunt disponibile cateva presetari audio iar cea care ne-a starnit interes a fost ‘Bass boost’. Ca sa fim sinceri, chiar nu este nevoie de utilizarea acestei presetari. Basul oferit prin utilizarea presetarii audio standard/default este mai mult decat suficient.

Aaa… sa nu uitam. Va reamintim ca volumul oferit de casti este unul generos. Cu toate acestea, daca simti nevoia sa urci volumul spre maxim sau la maxim, in cazul rulajului de fisiere FLAC, practic nu exista distorsionare.

Huawei FreeBuds 6i review in romana

In ceea ce priveste auditia standard (daca se poate spune asa) care implica scenarii precum ascultare muzica de pe Youtube, play muzica in format mp3, radio online, spotify (abonament gratis) etc, calitatea audio este buna.

Am continuat cu testarea si bineinteles ca am realizat si cateva apeluri. Sunetul in convorbiri este si el foarte bun. Iese mult in evidenta tehnologia de anulare a zgomotului ambiental. Practic, in timpul convorbirii, esti doar tu cu interlocutorul 🙂 Zgomotul ambiental este excelent filtrat. Apoi, in timpul convorbirii, vocea se aude clar si placut, nu exista intreruperi/deconectari iar volumul este unul generos.

Huawei FreeBuds 6i review in romana

Incheiem partea de experienta in utilizare cu cateva vorbe si despre functia de ‘noise cancelling’. Si aici Huawei a facut o treaba excelenta 🙂

Cu muzica setata sa ruleze la un volum destul de ridicat si cu tehnologia ‘noise cancelling’ setata pe Dynamic sau Ultra, practic aproape ca nu mai auzi nimic in jurul tau. Asta este ideal atunci cand te deplasezi cu trenul/ autocarul pe distante foarte lungi.

Am testat tehnologia ‘noise cancelling’ in locuri foarte zgomotoase (statie autobus, mers pe jos in centru Cluj Napoca) iar castile se comporta impecabil. Zgomotul din jur este aproape ca si inexistent.

Trebuie spus ca dupa cateva ore petrecute cu functia noise cancelling activata, cand revii la normal totul in jur este foarte zgomotos 🙂

Incheiem acest punct al review-ului prin a spune ca pe timpul sesiunii de testare, conexiunea bluetooth dintre telefon si casti a fost foarte stabila (fara deconectari sau intreruperi).

INCARCARE si AUTONOMIE

Demaram cu partea de incarcare. Dock-ul a incarcat castile de la 2% – 99% in 31 de minute. Nu-i rau 🙂 Mentionam ca dupa o incarcare de casti, de la 100%, dock-ul a coborat la 80%. Per total, dock-ul permite in jur de 5 incarcari.

LED-ul din partea frontala indica 3 stagii/nivele de functionare: rosu cand castile/dock-ul sunt descarcate, verde cand castile/dock-ul dispun de suficienta baterie si galben atunci cand dock-ul este incarcat.

In ceea ce priveste autonomia, noi am testat acest aspect cu urmatorul scenariu de utilizare: volum setat la 60/65%, functie LDAC activata, functie noise cancelling pornita si rulaj continuu de muzica in format flac.

Autonomia atinsa a fost de aproape 5 ore. Nu-i rau 🙂

Odata ce bateria atinge un nivel scazut de incarcare (sub 10%), este emis un semnal sonor. Castile pot fi utilizate fara probleme pana la pragul de 3%. De aici incolo auditia este intrerupta.

In interfata aplicatiei AI Life, nivelul de incarcare al castilor si dock-ului este afisat in partea de sus. Pe telefon, castile sunt afisate in fereastra cu setari rapide (butonul bluetooth) impreuna cu nivelul de incarcare.

Pages: 1 2 3 4
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).

Next Article >