Acum ca weekend-ul bate la usa, avem o surpriza placuta pentru voi. In Romania au sosit smartphone-urile mid-range de buget Huawei Honor 7C si Huawei Honor 7A. Device-urile poseda specificatii bune, carcase cu design elegant si preturi bune.

Deoarece avem in fata doua modele destul de importante si atractive, ne-am decis sa realizam pentru voi un ghid in care sa prezentam toate aspectele forte ale fiecarui device.

In acest articol ne vom exprima parerile noastre despre fiecare device in parte, asa ca va invitam sa ramaneti cu noi.

Inainte de toate, vrem sa precizam ca ambele terminale sunt disponibile pe site-ul Quickmobile.ro. Honor 7C are pret de 920 lei iar modelul Honor 7A are pret de 690 lei.

Acum haideti sa luam fiecare model in parte. Incepem cu cel mai scump.

>>> Huawei Honor 7C

1. Display 18:9 dotat cu diagonala de 5.99 inci

Dupa parerea noastra, ecranul este unul dintre principalele aspecte forte ale acestui smartphone. Huawei a ‘atasat’ in partea frontala un display FullView dotat cu raport 18:9, diagonala ‘masiva’ de 5.99 inci si rezolutie HD+, in speta 1440×720 pixeli.

Avand in vedere dimensiunea generoasa a ecranului, am putea spune ca rezolutia HD+ este cam mica. Insa, afisajul este in stare de un decent 269PPI, ceea ce noi consideram ca este suficient pentru o imagine de calitate buna.

Bineinteles ca era de preferat un panou FHD+ (2160×1080 pixeli), insa asa pretul ar fi sarit fara probleme dincolo de 1100 lei. Display-ul care motorizeaza smartphone-ul Huawei Honor 7C este de tip IPS LCD, ceea ce e in regula.

Vrem sa mentionam ca raportul screen-to-body este de 76.3%, ceea ce reprezinta o valoare buna pentru un afisaj de tip 18:9. Ecranul arata elegant, dispune de margini slim si este dotat cu geam curbat 2.5D.

2. Configuratie potenta: procesor SD450 + 3GB RAM

Smartphone-ul sta excelent din punct de vedere al hardware-ului intern. Avem performantul procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 450 1.8GHz, chipset-ul grafic Adreno 506, 3GB de memorie RAM, 32GB ROM si acumulator echipat cu 3000mAh.

Chipset-ul Snapdragon 450 scoate in benchmark-ul AnTuTu (versiune 7) un scor de aproximativ 70.000 puncte. Dupa parerea noastra, nu este deloc rau din partea unui smartphone cu pret de un pic peste 900 lei.

3. Tehnologii moderne: deblocare faciala si dual bluetooth

Honor 7C este un smartphone mid-range de buget tipic pentru Huawei. Cand spunem asta, ne referim la faptul ca device-ul incorporeaza diverse tehnologii moderne.

Avem scanner de amprente (pe spate), functie dual Bluetooth (via Bluetooth se pot conecta doua device-uri simultan) si tehnologie Face Unlock pentru deblocare prin recunoastere faciala.

4. Design superb si sistem dual-camera potent

Cand vine vorba de design, ne bucura faptul ca device-urile de buget ale producatorului chinez au parte de acelasi ‘tratament’ ca si terminalele premium.

Huawei Honor 7C dispune de carcasa metalica cu look aspectuos, finisaje de cea mai buna calitate si design slim de 7.8 milimetri. Pe elegantul spate metalic poate fi zarit sistemul dual-camera, care este frumos incorporat in design.

Camera are dotari bune: perechea de senzori 13MP+2MP, flash LED, functie PDAF pentru focalizare rapida, lentile cu deschidere F2.2, HDR, Panorama si filmare video in 1080p cu 30fps.

Concluzie

Smartphone-ul Honor 7C este un telefon interesant din toate punctele de vedere. Arata bine, este performant si bine echipat iar pretul de 920 lei este destul de accesibil.

Huawei Honor 7C – restul de specificatii

  • Sistem de operare Android 8.0 Oreo cu interfata grafica EMUI 8.0
  • Conectivitate: slot MicroSD (max 256GB), slot Dual SIM, 4G LTE, port MicroUSB 2.0, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, Bluetooth 4.2, GPS/AGPS/GLONASS/BDS, Radio FM si jack de 3.5mm
  • Camera secundara de 8-megapixeli cu flash LED, apertura F2.0
  • Senzori: accelerometru, proximitate, compas, giroscop
  • 158.3 x 76.7 x 7.8 mm si 164 grame

Si acum, haideti sa analizam impreuna celalalt terminal Huawei.

>>> Huawei Honor 7A

1. Display 18:9 de 5.7 inci cu 1440×720 pixeli

Ecranul care motorizeaza terminalul Honor 7A este destul de similar cu cel regasit pe telefonul Honor 7C. Insa, exista cateva diferente cheie.

Acestea sunt diagonala de 5.7 inci, panoul HD+ (1440×720 pixeli) capabil de 282PPI si raport screen-to-body de 75.4%, ceea ce nu e rau deloc. Partea frontala a device-ului poseda un aspect modern gratie ecranului cu laturi slim si a geamului curbat 2.5D.

2. Sistem audio cu amplificator

Unul dintre aspectele forte ale smartphone-ului Huawei Honor 7A este partea de audio. Huawei si-a echipat ‘creatia’ cu sistem audio compus din doua difuzoare (situate pe marginea de jos), care conform spuselor producatorului pot sa emita un sunet puternic de 88 decibeli.

La acest aspect contribuie amplificatorul audio SMART PA, de la care ne asteptam sa ofere si claritate atunci cand se asculta muzica.

3. Configuratie suficient de puternica

Terminalul ascunde sub capota componente hardware care pot sa livreze nu nivel solid de performanta. Avem 2GB de RAM, un excelent 32GB de stocare nativa, procesorul octa-core Qualcomm Snapdragon 430 1.4GHz, placa grafica Adreno 505 si acumulatorul nedetasabil inzestrat cu 3000mAh.

4. Corp metalic si tehnologii noi: Face Unlock si Dual Bluetooth

Pe partea de design, Honor 7A dovedeste ca este un Huawei adevarat. Carcasa este full metalica iar ca si look arata cu adevarat premium.

In interiorul corpului metalic sunt adapostite cateva tehnologii de cea mai noua generatie: Dual Bluetooth si functie Face Unlock pentru deblocare prin identificare faciala.

Concluzie

Terminalul Honor 7A este la fel de interesant ca si modelul 7C. Device-ul poseda un design atragator, dotari hardware bune, un display de calitate si pret accesibil de 690 lei.

Huawei Honor 7C – restul de specificatii

  • Sistem de operare Android 8.0 Oreo (EMUI 8.0)
  • Camera principala de 13-megapixeli cu flash LED, PDAF, lentile 5P, apertura F2.0, HDR, panorama, video 1080p 30fps
  • Camera secundara 8-megapixeli cu flash LED, apertura F2.2
  • Conectivitate: 4G LTE, slot Dual SIM, slot MicroSD (maxim 256GB), WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, port MicroUSB 2.0, Bluetooth 4.2, GPS/AGPS/GLONASS/BDS, jack de 3.5mm si Radio FM
  • Senzori: accelerometru, proximitate, compas, giroscop
  • 152.4 x 73 x 7.8 mm si 150 grame
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).