Iata Huawei MatePad T8 pareri si pret in Romania. Intampinam sosirea weekend-ului prin prezentarea noii tablete entry-level MatePad T8. Device-ul aduce dotari hardware decente, un design placut si preturi accesibile.

Inainte de a trece in revista detalii despre toate acele aspecte, vrem sa va aducem cateva informatii, care credem noi ca sunt destul de interesante 🙂 Noua tableta apare cam la 2 saptamani distanta de prezentarea oficiala a performantei tablete mid-range Huawei MatePad (Kirin 810, stocare UFS 2.1, 6GB RAM).

Apoi, tinem sa va mentionam ca flagship-ul gamei MatePad este tableta Huawei MatePad Pro. Ea dispune de puternicul chipset Kirin 990, stocare UFS 3.0 si fast charging 40W.

Practic, acele componente hardware au fost ‘imprumutate’ de pe smartphone-ul flagship Huawei Mate 30 Pro. Montarea unor astfel de componente pe o tableta este ceva foarte impresionant 🙂 Va reamintim ca noi am avut prilejul sa testam Huawei Mate 30 Pro.

Revenim la subiectul zilei de astazi, in speta tableta MatePad T8, si va precizam detalii despre pret si disponibilitate. Device-ul este la vanzare (precomanda) pe eMAG pentru 490 lei (versiune WiFi) si 600 lei (versiune WiFi + LTE). In regula.

Huawei MatePad T8 pareri

Huawei MatePad T8 pareri – Care sunt aspectele hardware cele mai interesante ?

Incepem cu inima care da viata device-ului. Avem procesorul octa-core MediaTek MT8768 (4 x Cortex A53 2.0GHz + 4 x Cortex A53 1.5GHz). In zona de procesare grafica, tableta dispune de placa video PowerVR IMG GE8320 650MHz.

Din cate am citit pe net, pare ca chipset-ul MT8768 are performante similare cu ale propulsorului Helio P22 (spre 100.000 puncte in AnTuTu). Pentru o tableta entry-level, asta nu e rau deloc 🙂 Ne putem astepta ca tableta sa se miste bine in aplicatii si diverse jocuri.

Nu parasim inca configuratia interna si va spunem ca tableta poseda baterie de 5100mAh, 2GB de RAM, WiFi 802.11 ac si Bluetooth 5.0. Dispozitivul este oferit si in versiune LTE iar functia este fara indoiala binevenita 🙂

Ce nu ne place

Tableta are 16GB ROM, ceea ce este putin. Clar era de preferat ca in locul celor 16GB ROM, tableta sa aiba 32GB ROM. Asta conta mult la instalarea de aplicatii. Bine macar ca pe tableta este prezent slotul MicroSD (max 512GB).

Huawei MatePad T8 pareri

Huawei MatePad T8 pareri – Alte dotari hardware interesante/decente

# Display LCD 8 inci, rezolutie HD (1280×800 pixeli), 189PPI, raport ecran/corp 80%, rame laterale subtiri

# Carcasa din metal cu design placut si finisaje elegante; design slim de 8.55 milimetri

# Deblocare faciala

Huawei MatePad T8 pareri – Cateva scurte observatii

Corp metalic pe o tableta de buget. Hmmm… Asta e ceva 🙂 Datorita partii frontale elegante, a design-ului subtire si a carcasei metalice, putem spune ca device-ul are un aspect cu tenta de premium.

Legat de ecran, specificatiile lui sunt destul de ok. Cei 189PPI sunt cam putini, insa asta este.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare – Android 10 (interfata EMUI 10.0.1); fara aplicatii Google
  • Conexiuni – port MicroUSB, jack 3.5mm, GPS/GLONASS/BeiDou/AGPS (pentru versiunea cu LTE), slot SIM (versiunea LTE)
  • Senzori – giroscop, accelerometru
  • Camera principala 5MP, autofocus, panorama, HDR
  • Camera frontala 2MP
  • 199.7 x 121.1 x 8.5mm si 310 grame
  • Culoare – albastru inchis
  • Altele – incarcare 5W, 1 microfon, 1 difuzor

GANDURI DE FINAL

# Huawei MatePad T8 pareri – Noul Huawei MatePad T8 este un device interesant, in special daca se alege varianta WiFi. Daca analizam dotarile, pretul de 490 lei este atractiv. Merita versiunea LTE 100 lei in plus ? Poate da. Insa, noi credem ca cel mai bine este sa se mearga pe varianta cea mai accesibila.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).