Iata Huawei Y7p pareri Romania si pret. Un nou weekend se asterne in fata noastra 🙂 Cu acest prilej am hotarat sa facem un articol relativ scurt despre noul smartphone Y7p al brand-ului chinez Huawei. Nu ne complicam cu o introducere lunga si va precizam din start ca device-ul este unul destul de ciudat.

Inainte de a va prezenta de ce credem asta, avem doua mici mentiuni. Avand in vedere denumirea de Y7p, smartphone-ul pare a fi inlocuitor pentru modelul Huawei Y7 2019.

Cea de-a 2-a mentiune face referire la pret. Terminalul este la vanzare in Tailanda pentru suma echivalenta cu 160 dolari/145 euro.

Avand in vedere ca telefonul apare listat pe site-ul international Huawei.com, asta ne face sa credem ca telefonul va ajunge la un moment dat in Romania. Ne putem astepta ca pretul sa fie cuprins intre 700-750 lei. In regula.

Nu are rost sa fim rautaciosi ca acest nou device Huawei. Terminalul poseda destul de multe aspecte forte. Insa, sunt greu de trecut cu privirea ciudateniile de care dispune terminalul.

Datorita acestui aspect, noi ne-am decis ca prima data sa va aducem in atentie aspectele slabe. Dupa ce le ‘eliminam’ pe acestea, ne putem focusa fara intreruperi pe tot ce are bun acest nou Huawei.

Huawei Y7p pareri

# Huawei Y7p pareri – CE NU NE PLACE

# Port MicroUSB

# Doar WiFi 802.11 b/g/n

# Fara servicii Google

# Display HD+

SI ACUM HAIDETI SA DETALIEM UN PIC CELE ENUMERATE

Intelegem ca telefonul este unul focusat pe zona de buget. Insa, portul MicroUSB nu prea are ce cauta pe un smartphone generatie 2020. Absenta USB C este complet aiurea 🙁

Legat de conexiunea WiFi Single band 2.4GHz, hai sa zicem ca asta nu este un minus major. Clar era de preferat WiFi-ul 802.11 ac dual-band, insa iti poti face treaba bine mersi si cu vitezele furnizate de conexiunea WiFi 802.11 b/g/n.

# Huawei Y7p pareri – Lipsa aplicatiilor Google nu poate fi caracterizata ca fiind o ciudatenie. In prezent, asta este ‘normalitatea’ pentru Huawei. Pana cand producatorul nu isi rezolva problemele cu guvernul american, noile terminale Huawei nu vor dispune de aplicatii Google.

Pe pagina oficiala a smartphone-ului se precizeaza ca device-ul ruleaza HUAWEI APP Gallery in locul Google Play. App Gallery este incercarea celor de la Huawei de a inlocui pachetul de aplicatii Google. Spunem ‘incercare’ deoarece ramane de vazut cat de mult succes va avea store-ul Huawei App Gallery.

Huawei Y7p pareri

Si iata-ne ajunsi la ecran. Motivul pentru care ne mahneste prezenta display-ului cu rezolutie HD+ este simplu. Pentru aproximativ 50 – 100 lei in plus, se poate cumpara excelentul Huawei Mate 20 Lite (800 lei pe Altex).

Pe langa faptul ca Mate 20 Lite dispune de ecran FHD+, terminalul este net superior la aproape toate capitolele in comparatie cu Y7p (NFC, USB C, fast charging 18W, design premium cu sticla si metal, WiFi 802.11 ac etc).

Spunem la aproape toate capitolele deoarece Y7p reuseste sa fie mai bun decat Mate 20 Lite in zona de camera principala.

In ceea ce priveste specificatiile display-ului care motorizeaza terminalul Y7p, acestea sunt decente, insa nimic mai mult.

# Huawei Y7p pareri – FISA TEHNICA PENTRU ECRAN

# Panou IPS LCD de 6.39 inci

# Rezolutie de 1560×720 pixeli

# Densitate pixeli de 269PPI

# Display cu perforatie (in care este incorporata camera selfie de 8MP)

# CE NE PLACE

# Baterie de 4000mAh

# Design elegant – display full screen si spate frumos finisat

# Configuratie ok – chipset Kirin 710 + 4GB RAM/64GB ROM

# Camera principala cu 3 senzori

# Huawei Y7p pareri – SI ACUM HAIDETI SA DETALIEM UN PIC SISTEMUL TRI-CAMERA

Referitor la camera principala, terminalul este neobisnuit de bine pus la punct pentru un device cu pret de pana in 750 lei.

Camera dispune de un setup foto triplu compus din senzorii 48MP (F1.8) + 8MP (F2.4, ultra-wide) + 2MP (F2.4, bokeh). Nu e rau deloc 🙂

Camera tripla poseda tehnologie Night Mode, care in combinatie cu tehnologia AI de stabilizare, iti permite sa capturezi imagini de calitate in conditii low-light (conform spuselor celor de la Huawei). Bine de stiut 🙂

Nu lipseste functia AI scene recognition, care poate identifica peste 500 de scenarii foto (alimente, animale, plante, cer etc). Senzorul de 48MP poate capta imagini cu pana la 8000×6000 pixeli iar captura video este realizata la 1080p cu 60fps. Bun 🙂

UITE RESTUL DE SPECIFICATII CU PROFIL TEHNIC

  • Android 9.0 (EMUI 9.1)
  • Procesor grafic Mali G51 MP4
  • Slot MicroSD (max 512GB), Dual SIM, Bluetooth 5.0, jack 3.5mm, GPS/AGPS/Glonass/Beidou/Galileo
  • Senzori – lumina, amprenta (pe spate), compas, gravitatie
  • 159.81 x 76.13 x 8.13mm si 176 grame
  • Culori – albastru, negru
  • Accesorii – folie, husa
  • Altele – incarcare 5V/2A, audio Huawei Histen, carcasa din plastic si display imbracat cu sticla

GANDURI DE FINAL

# Huawei Y7p pareri – Nu putem spune ca noul Y7p este un terminal slab. Device-ul aduce cateva elemente chiar interesante. Dintre acestea, camera principala se evidentiaza intens. Insa, avand in vedere pretul, prezenta ecranului HD+ si a portului MicroUSB nu pot fi trecute cu vederea.

Daca Mate 20 Lite nu vi se pare o alternativa ok, atunci noi va sugeram sa aruncati o privire peste modelul mid-range Xiaomi Redmi Note 8T (ecran FHD+, NFC, camera quad, Snapdragon 665, USB C, 4000mAh, fast charging 18W etc). Versiunea cu 3GB RAM de Redmi Note 8T poate fi gasita online pentru 760 lei. Spor la cumparaturi 🙂

Sursa , Via

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).