‘Sarbatorim’ apropierea sfarsitului de saptamana cu un smartphone foarte accesibil. iHunt Alien X Lite pareri si pret – terminalul poseda caracteristici hardware cat de cat decente, mult ‘hulitul’ notch si cateva functii interesante.

Inainte de a va prezenta toate aceste aspecte, vrem sa precizam ca smartphone-ul Alien X Lite este la vanzare pe site-ul eMAG.ro pentru suma de 369 lei. Pretul sugereaza ca avem de-a face cu un device low-end si asa si este 🙂

In buna ‘traditie’ GadgetLab, in randurile de mai jos am scos in evidenta pentru voi puncte pro si puncte contra. Articolul nu duce ‘lipsa’ de o concluzie precisa.

POZITIV

# Smartphone-ul puncteaza bine intr-un segment de importanta mare in ziua de azi, in speta acumulatorul. ‘Extraterestrul’ in versiune Lite dispune de o baterie echipata cu un generos 3200mAh. Asta ofera terminalului un bun potential in a oferi o autonomie multumitoare.

# Daca privim partea din spate, se poate observa o unitate foto principala de tip dual. Pe site-ul oficial iHunt se precizeaza ca telefonul are design dual-camera, ceea ce este usor ciudat.

Mai este mentionat ca sistemul dual-camera are senzor de 8MP, insa nu se spune nimic despre cel de-al doilea senzor. Sa fie si el tot de 8-megapixeli? Este posibil.

Insa, avand in vedere faptul ca device-ul are design dual-camera, sunt sanse ca cel de-al doilea senzor sa fie fake (speram ca nu e cazul). Am putea spune despre camera ca nu prea se incadreaza in zona cu aspecte pozitive 🙂

# Alte puncte atractive sunt tehnologia Face ID pentru deblocare faciala, design-ul elegant si slim (8.8mm) si sistemul Android 8.1 Oreo in versiune Go edition.

iHunt Alien X Lite pareri – NEGATIV

Prima data ne ‘legam’ de configuratia interna. Terminalul dispune de modestul chipset MediaTek MT6580A (Cortex A7, quad-core 1.3GHz, procesor grafic Mali 400 MP2). Prezenta acestui chipset inseamna ‘adio’ conectivitate 4G LTE.

Cel de-al doilea aspect care nu ne prea incanta este display-ul. S-a mers pe combinatia de diagonala masiva 6.18 inci + rezolutie 996×480 pixeli (matrice IPS LCD, format 19:9).

Putem intelege ‘strategia’ celor de la iHunt. In ziua de azi telefoanele cu display mare fac legea iar un device dotat cu pret foarte accesibil si ecran de peste 6 inci poate fi o ‘reteta’ de succes. Tot ce este posibil, insa afisajul poseda mult prea putin pixeli daca ne raportam la diagonala.

Noi banuim ca densitatea pixeli per inci este de sub 150PPI, ceea ce e destul de jenant. Era perfect ok daca se mergea pe un ecran de 5.5 inci. In fine.

Si acum urmeaza ceva pe care fie il urasti cu ‘toata fiinta’, fie il indragesti mult 🙂 Afisajul nu duce lipsa de celebrul notch. Noi ne abtinem in a critica acest trend de design (doar ca am facut-o deja prin includerea in zona cu parti negative 🙂 )

iHunt Alien X Lite pareri – UITE RESTUL DE CARACTERISTICI

  • Slot Dual SIM, GPS/AGPS/GLONASS, Bluetooth 4.2, WiFi 802.11 b/g/n, MicroUSB 2.0, jack 3.5mm, Radio FM
  • Memorie – 1GB de RAM, 8GB ROM, slot MicroSD (max 128GB)
  • Senzori – gravitatie, proximitate, lumina
  • Camera secundara de 5-megapixeli
  • 158 x 76.7 x 8.8 mm si 150 grame
  • Accesorii – folie ecran, carpa pentru sters ecran, casti, husa
  • Culori – negru, albastru, rosu

iHunt Alien X Lite pareri – CATEVA OBSERVATII

Nu am criticat memoria de capacitate redusa deoarece pretul este mic iar device-ul ruleaza Android Go (sistem special dezvoltat pentru device-uri slab dotate ca si memorie). Remarcam faptul ca producatorul ofera destul de multe accesorii utile, iar asta este un plus.

CONCLUZIE

Noul iHunt Alien X Lite poate fi un telefon interesant pentru cei care doresc un device ieftin cu look de iPhone X. Noi consideram ca telefonul aduce cateva aspecte interesante, insa nu suficiente pentru a ne face sa ‘indragim’ acest model.

Noi va recomandam sa cheltuiti in jur la 40 lei in plus si sa va indreptati catre smartphone-ul UMIDIGI A3 (Dual 4G, display HD+, scanner amprente, WiFi dual-band, chipset MT6739 1.5GHz, 2GB RAM, 16GB ROM).

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).