Azi va prezentam iHunt S60 Discovery pareri si pret – Suntem convinsi ca in Romania exista multe persoane care agreeaza smartphone-urile de tip rugged. Aceste device-uri ofera durabilitate iesita din comun (in comparatie cu un smartphone traditional).

Pentru fanii acestui tip de gadget avem o surpriza in persoana smartphone-ului iHunt S60 Discovery. Terminalul este un model rugged atractiv si dotat cu pret destul de accesibil.

Smartphone-ul S60 Discovery este la vanzare pe site-ul eMAG.ro pentru suma de 769 lei. Fiindca avem de-a face cu un model oarecum de nisa, haideti sa analizam prima data aspectele care transforma acest terminal intr-unul care poate incasa fara probleme cele mai dure tratamente si conditii de utilizare.

a. iHunt S60 Discovery pareri si pret – CAPABILITATI RUGGED

Smartphone-ul incorporeaza celebra certificare IP68. Asta este ‘vital’ intr-un telefon de acest gen deoarece garanteaza durabilitatea la apa si praf. In regula 🙂

Mergem mai departe prin a mentiona ca telefonul dispune de corp solid cu ramforsari la colturi, de jur imprejur si pe zona dn spate. Zona din spate este o combinatie de insertii metalice, material cauciucat si plastic foarte durabil.

Pentru extra-durabilitate in momentele cand telefonul sufera o tranta direct pe margine sau in colt, de-o parte si de alta avem rama metalica prinsa in suruburi.

Partea frontala este protejata de un strat de sticla tip Corning Gorilla Glass. Protectia IP68 + constructia foarte solida iti permite sa utilizezi terminalul in fel si fel de scenarii (in constructii, sporturi extreme, drumetii, lucru in gradina, taiat de lemne, pe plaja in nisip, in apa/noroi, zugravit etc).

Partile vitale precum difuzorul pentru apeluri, portul USB, boxa, slotul Dual SIM/MicroSD si camera sunt atent sigilate pentru ca apa si praful sa nu le afecteze. Perfect 🙂

Ca si design, S60 Discovery arata ca un rugged veritabil. Device-ul are look ‘industrial’ si o prezenta impozanta.

b. CARACTERISTICI HARDWARE

Ne-am lamurit de faptul ca telefonul se prezinta excelent pe partea de durabilitate. Cum stam cu hardware-ul care se ascunde in corpul solid? Pe alocuri, surprinzator de bine.

Incepem cu combinatia de ecran IPS LCD HD+ de 5.5 inci si acumulator ‘masiv’ de 5580mAh (dotat cu fast charging). Din punctul nostru de vedere, producatorul a avut multa inspiratie prin montarea celor doua componente.

Legat de ecran, pe site-ul oficial se precizeaza ca densitatea pixeli este de 424ppi. Valoarea este mult prea optimista. Un display HD+ (1440×720 pixeli) de 5.5 inci are cam 300ppi. Smartphone-ul UMIDIGI A1 Pro are la bord un astfel de afisaj.

In ceea ce priveste acumulatorul, pe site-ul iHunt sunt precizate date interesante despre autonomie.

Avem 38 zile in standby, 40 ore de convorbiri, 22 ore de rulaj video sau 26 ore de browsing pe net prin WiFi. Din nou avem informatii cam optimiste, insa avand in vedere capacitatea de 5580mAh, tot ce este posibil 🙂

Continuam prin a mentiona sistemul dual-camera Sony, senzorul de amprente, conexiunea NFC, functia 4G LTE Cat 6 si sistemul de operare Android 8.1 Oreo.

Cu partea de motorizare se ocupa procesorul quad-core MT6739 (Cortex A53) 1.5GHz, ceea ce este in regula. Ne pare bine sa vedem ca pe dispozitiv este prezenta conexiunea WiFi 802.11 a/b/g/n dual-band. Nu-i rau deloc 🙂

iHunt S60 Discovery pareri si pret – IATA RESTUL DE INFORMATII TEHNICE

  • 2GB de RAM, 16GB ROM, slot MicroSD
  • Camera principala duala Sony IMX134 13MP+13MP, flash LED dual, HDR, lentile F2.0, video 1080p, efect Bokeh
  • Camera secundara 8MP, lentile F2.8, mod infumusetare
  • Slot Dual SIM, GPS/AGPS/GLONASS, Bluetooth 4.1, WiFi Hotspot, WiFi Direct, port MicroUSB 2.0, jack 3.5mm, Radio FM
  • Senzori – lumina, proximitate, accelerometru, compas electronic
  • 78.5 x 156.9 x 15.5 si 253 grame

iHunt S60 Discovery pareri si pret – CONCLUZIE

Ca sa fim sinceri, suntem placut surprinsi de terminalul iHunt S60 Discovery. El aduce o constructie durabila (cel putin pe hartie), multe dotari hardware de calitate si pret destul de accesibil.

Va reamintim ca iHunt a lansat recent smartphone-ul mid-range Alien X (senzor amprente pe lateral, display HD+ cu notch, 4GB RAM+64GB ROM, fast charging, dual-camera).

Via

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).