Azi dorim sa va prezentam un smartphone marca iHunt. Este vorba despre terminalul ‘romanesc’ (mai bine zis chinezesc) intitulat ‘pompos’ iHunt TITAN P11000 PRO.

Telefonul poseda dotari mid-range atractive, insa problema device-ului este pretul piperat. TITAN P11000 PRO este la vanzare pe iHunt.ro pentru 1199 lei. Haideti sa analizam impreuna aspectele hardware cele mai interesante.

# ACUMULATOR ‘GIGANTIC’

Principalul atu al acestui nou smartphone este autonomia. Spunem acest lucru deoarece sub capota este gazduita o baterie dotata cu un ‘ridicol’ 11.000mAh. Pe site-ul oficial, regasim denumirea de ‘baterie titanica’. Daca privim capacitatea, nu prea putem pune la indoiala aceasta afirmatie 🙂

Performantele de care este capabila bateria sunt destul de impresionante. Avem 60 ore de convorbiri, 80 ore de muzica, 40 ore de rulaj video continuu, 1200 ore de standby sau 18 ore de gaming.

Aceste performante de autonomie au fost atinse in conditii de testare de ‘laborator’. Avand in vedere cei 11.000mAh, credem ca telefonul se poate apropia fara probleme de acele performante de autonomie.

Aspectele hardware care merita toate laudele din partea noastra sunt prezenta functiei de incarcare rapida 12V/2A si alimentarea cu energie prin intermediul portului USB tip C (compatibil OTG). Excelent 🙂

Ne bucura faptul ca producatorul nu a facut greseala de a motoriza device-ul cu anticul port MicroUSB 2.0.

# DISPLAY POTENT

Din punctul nostru de vedere, era absolut esential ca telefonul sa dispuna de un ecran performant. Spunem asta deoarece era ‘ilogic’ din partea iHunt sa nu profite de acumulatorul foarte puternic.

Asa ca, in partea frontala a smartphone-ului iHunt TITAN P11000 PRO sade un display Sharp IPS LCD dotat cu diagonala de 6 inci, raport 18:9 si rezolutie FHD+, in speta 2160×1080 pixeli.

Densitatea pixeli per inci este de peste 400, ceea ce nu e rau deloc. Ca si design, remarcam ca afisajul poseda margini subtiri, ceea ce intodeauna este un plus.

Combinatia de baterie uriasa si ecran potent este ideala pentru cei care ‘devoreaza’ frecvent continut media precum gaming, youtube, filme de pe netfilx sau hbo go etc. In ceea ce priveste gaming-ul, telefonul dispune de suficient de multe resurse hardware.

# HARDWARE MID-RANGE SUFICIENT DE RAPID

Smartphone-ul nu poate fi considerat foarte puternic atunci cand vine vorba de chipset-ul intern. Cu toate acestea, telefonul dispune de platforma MediaTek capabila sa asigure un nivel de performanta solid si constant.

Avem chipset-ul octa-core MediaTek Helio P23 MT6763 2.0GHz si procesorul grafic Mali G71 MP2. Langa acestea gasim excelenta combinatie de 4GB memorie RAM + 64GB de stocare nativa (ambele de origine Samsung).

Legat de gaming, placa grafica Mali G71 MP2 ar trebui sa faca fata fara probleme ecranului FHD+ de 6 inci.

# ALTE ASPECTE DE INTERES

iHunt TITAN P11000 PRO ne mai surprinde placut si cu alte dotari atractive. Avem sistemul de operare Android 8.1 Oreo, sistem dual-camera pe fata si spate, design interesant/impunator, scanner amprente (pe marginea dreapta sub butoanele de pornire/oprire si volum) si tehnologie Face ID pentru deblocare faciala.

RESTUL DE SPECIFICATII

  • Slot Dual SIM (Nano), 4G LTE, slot MicroSD (256GB), GPS/AGPS/GLONASS, WiFi 802.11 a/b/g/n, WiFi Direct, Bluetooth 4.1, jack de 3.5mm, Radio FM
  • Camera principala Sony IMX298 16MP+0.3MP, flash LED dual, autofocus, bokeh, apertura F2.8, video 1080p
  • Camera secundara Sony IMX135 13MP+0.3MP, bokeh, apertura F2.0, video 1080p
  • Senzori: proximitate, lumina, accelerometru, compas, giroscop
  • 165 x 77 x 14.65 mm si 293 grame
  • Culoare: negru

iHunt TITAN P11000 PRO – CONCLUZIE SI PRET

Noul telefon iHunt TITAN P11000 PRO este fara nici o urma de indoiala un device interesant. Cu toate acestea, pretul de 1200 lei este mare pentru un device no-name. In acesti bani gasesti telefoane mid-range excelente precum Xiaomi Mi A2 sau Xiaomi Redmi Note 5.

Intradevar, aceste device-uri nu dispun de acumulatoare mamut, insa per total, telefoanele Xiaomi sunt superioare terminalului iHunt. Oricum, este de laudat firma romaneasca pentru curajul de a lansa un astfel de telefon.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).