Uite iHunt TITAN P13000 PRO pareri si pret Romania. A trecut destul de mult timp de la ultima prezentare la noi pe site a unui smartphone iHunt. Ce parere aveti daca astazi spargem gheata si va aducem la analiza un device nou lansat de firma ploiesteana ? Noi credem ca nu aveti nimic impotriva 🙂

Articolul de azi este focusat pe proaspatul smartphone TITAN P13000 PRO. Terminalul ne-a atras atentia in special datorita acumulatorului, care cel putin pe ‘hartie’ este foarte performant. Pe langa asta, terminalul poseda design rugged si diverse dotari interesante.

Insa, nu suntem prea optimisti in ceea ce priveste portabilitatea device-ului (mai multe despre asta ve-ti afla in cateva clipe) si pretul mare de 1600 lei. Va mentionam ca telefonul este la vanzare pe site-ul celor de la iHunt.

Inainte de a trece in revista aspectele hardware cele mai atractive si parerile noastre despre acestea, vrem sa va precizam doua mici aspecte. Smartphone-ul este inlocuitor pentru modelul iHunt TITAN P11000 PRO.

Remarcam faptul ca producatorul isi numeste telefoanele din gama TITAN in functie de cati miliamperi dispune acumulatorul de sub capota. Nimic in neregula cu asta 🙂 Cel de-al doilea aspect este strans legat de smartphone-ul Blackview BV9100. Noul P13000 Pro este practic un BV9100 rebranduit.

Ceva in neregula cu asta ? In mare, nu. Vom detalia ceea ce nu ne place in randurile de mai jos. Acum haideti sa trecem la fapte 🙂

iHunt TITAN P13000 PRO pareri

# iHunt TITAN P13000 PRO pareri – Baterie dotata cu capacitate mamut si fast charging 5V/6A

Putem spune ca iHunt a ales o denumire inspirata, in speta TITAN. Asta se potriveste perfect cu bateria care este adapostita in interiorul device-ului.

Avem un acumulator dotat cu un impresionant 13000mAh si tehnologie de incarcare rapida pe masura capacitatii gigantice, in speta 5V/6A 30W (alimentare prin port USB C).

Pe site-ul oficial se mentioneaza ca o incarcare full dureaza doar 2 ore si jumatate, ceea ce este excelent (spre impresionant). In ceea ce priveste autonomia, bateria asigura 1000 ore de standby sau peste o zi de rulaj video continuu. Ne putem astepta ca telefonul sa reziste cel putin 3 zile in cazul unei utilizari moderate.

Va precizam ca telefonul poate fi utilizat de post de baterie externa pentru a alimenta cu energie alte device-uri. Asta este binevenit 🙂

CE NU NE PLACE

Pana aici, toate bune si frumoase. Consecinta montarii unui astfel de acumulator este design-ul tip caramida. Tineti-va bine: device-ul cantareste 408 grame si masoara in grosime aproape 20 milimetri (19.45), ceea ce este ridicol pentru un device care se vrea a fi telefon mobil.

iHunt TITAN P13000 PRO pareri

# iHunt TITAN P13000 PRO pareri – Carcasa rugged rezistenta

Cele doua valori prea mari (408 grame, 20mm) sunt atinse si datorita carcasei de tip rugged. Oarecum am putea spune: tot raul inspre bine (poate e mult spus).

Dispozitivul este inchegat din materiale durabile precum metal (pe margini), colturi cauciucate, sticla cu ramforsari (partea frontala) si combinatie de plastic+cauciuc (pe spate).

La toate acestea se adauga protectiile IP68 si IP69 pentru durabilitate la apa, praf, jeturi de apa etc. Conform iHunt, device-ul face fata cu brio la socuri puternice, temperaturi extreme (caldura si frig), zgarieturi si diverse alte scenarii vitrege.

# iHunt TITAN P13000 PRO pareri – Diverse dotari cool si interesante 🙂

Prima data ne indreptam atentia catre display. Ne pare bine sa va anuntam ca avem de-a face cu unul destul de puternic. Asta este un mare plus deoarece in combinatie cu bateria de 13000mAh, terminalul se transforma intr-o masinarie pentru devorat continut media 🙂

SPECIFICATII PENTRU ECRAN

# Diagonala de 6.3 inci

# Panou JDI IPS LCD cu rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli)

# Densitate pixeli de 409PPI

# Notch in forma de V si format 19.5:9

# Dotari cu valente premium

Acum scoatem in prim plan echipamentele care de obicei se gasesc pe telefoane mid-range premium. Terminalul iHunt dispune de urmatoarele:

# Bluetooth 5.0, WiFi 802.11 ac, USB C, NFC, scanner amprente (pozitionat pe lateral), deblocare faciala

# Combo 4GB RAM + 64GB ROM (eMMC 5.1)

# Camera frontala Samsung dotata cu 16-megapixeli

iHunt TITAN P13000 PRO pareri

# iHunt TITAN P13000 PRO pareri – Pentru un telefon cu pret de 1600 lei, chipset-ul si camera principala sunt slabe 🙁

Avand in vedere pretul piperat, era ceva firesc ca terminalul sa fie motorizat de un chipset modern si destul de potent, gen Helio P70. Insa nu 🙁 Device-ul dispune de propulsorul MediaTek Helio P35. Daca telefonul avea pret de pana in 1000 lei, chipset-ul era cat de cat in regula. Insa, la 1600 lei in nici un caz.

Un alt aspect care nu ne convine este camera principala. Ea este de tip dual, ceea ce nu e o problema. Insa, camera foloseste ca senzor primar modelul Sony IMX298 16MP, un senzor invechit care a debutat oficial in Noiembrie 2015.

Hai sa zicem ca oarecum ne putem impaca cu senzorul de 16MP. Insa, cel secundar, care adauga efectul bokeh de blur in background, este de toata jena. El dispune de 0.3MP, ceea ce se traduce in 640×480 pixeli 🙁

# IATA RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Android 9.0 Pie
  • Slot Dual SIM, 4G LTE, GPS/AGPS/GLONASS/BeiDou/Galileo, slot MicroSD (max 128GB), jack 3.5mm, Radio FM
  • Senzori – proximitate, lumina, accelerometru, compas, giroscop, pedometru, altimetru, gravitatie
  • Procesor grafic PowerVR IMG GE8320 680MHz
  • Accesorii – folie, cablu OTG, casti
  • Altele – functie RO-ALERT activata

iHunt TITAN P13000 PRO pareri – CONCLUZIE

iHunt TITAN P13000 PRO este un device interesant din multe puncte de vedere. Insa, el este tras in jos de constructia grea/inestetica, chipset-ul mediocru, camera principala slaba si pretul prea mare. Daca telefonul coboara sub 1000 lei, hai sa zicem ca putem trece cu vederea elementele mai putin reusite.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).