Iata Huawei Honor View 30 pareri si pret Romania. Demaram in forta in noul an 2020 prin a va prezenta in detaliu noul flagship Honor View 30 al chinezilor de la Huawei. Ce parere aveti ? Noi credem ca vom face pe plac atat fanilor Huawei cat si persoanelor neutre 🙂 De ce spunem asta ?

In primul rand gratie caracterizarii de flagship. Va mentionam inca de pe acum ca acest varf de gama poseda conectivitate 5G, chipset foarte puternic, camere de top, acumulator performant si asa mai departe 🙂 Hmmm… Suna excelent 🙂

Inainte de a evidentia toate aspectele pozitive (cat si cele negative), avem pentru voi cateva mici precizari (speram noi ca interesante). Terminalul Honor View 30 este inrudit cu smartphone-ul Huawei Honor V30 Pro. Vrem sa va precizam ca View 30 este versiunea globala a smartphone-ului Honor V30.

O alta precizare (si ultima) este referitoare la pret. Inca nu avem detalii oficiale despre data de lansare a acestui device. Insa, ne putem astepta ca dispozitivul sa fie lansat in curand (Ianuarie sau Februarie) pe piata din Europa (implicit Romania) pentru un pret cuprins intre 500-550 euro (intre 2400-2650 lei).

Si acum a venit momentul sa trecem in revista cele mai atractive puncte cheie ale acestui nou smartphone Huawei. Tot ce putem face este sa va dorim/uram o lectura cat mai placuta/linistita 🙂

Huawei Honor View 30 pareri

A. Huawei Honor View 30 pareri – Chipset Kirin 990 dotat cu modem 5G

In ceea ce priveste hardware-ul intern, componenta care fura toata atentia si admiratia (poate exageram un pic 🙂 ) este motorizarea care da viata smartphone-ului. Sub capota acestui device (ne scuzati daca abuzam de aceasta formulare) se ascunde propulsorul Hisilicon Kirin 990.

Chipset-ul pune la dispozitie mult ravnita conexiune 5G prin intermediul modem-ului Balong 5000. Conform Huawei, viteza maxima de download atinsa pe reteaua mobila 5G este de 2 Gbps, ceea ce pe ‘hartie’ este destul de impresionant.

Ramane de vazut la testarea reala care sunt vitezele efective in modul 5G. Vrem sa mentionam ca modemul 5G Balong 5000 poate functiona in mod dual. Asta inseamna 5G/4G pe un SIM si 4G/3G/2G pe celalalt SIM. Excelent 🙂

Kirin 990 dispune de 8 nuclee (2 x Cortex A76 2.86GHz + 2 x Cortex A76 2.09GHz + 4 Cortex A55 1.86GHz) si procesor grafic ARM Mali G76 MP16. Toate acestea ‘suna’ interesant, insa haideti sa lasam de-o parte informatiile cu profil tehnic si sa facem pasul spre ceva mai distractiv 🙂

# Huawei Honor View 30 pareri – Dupa o scurta cautare pe YouTube, am descoperit faptul ca smartphone-ul Huawei Mate 30 Pro 5G (dispune de acelasi Kirin 990 + modem 5G) obtine in benchmark-ul AnTuTu (versiune 8.1) scorul de peste 451.000 puncte.

Va informam ca varianta cu Snapdragon 855 a navei amiral Samsung Galaxy Note 10 Plus scoate in AnTuTu 8.1 scorul de aproximativ 446.000 puncte.

Diferenta dintre procesoare nu este mare (Kirin 990 – 451.000 vs SD855 – 446.000), insa ne pare bine sa vedem ca Huawei a creat un chipset competitiv 🙂 Detalii complete legat de comparatia dintre Mate 30 Pro si Galaxy Note 10 Plus (benchmark-uri) gasiti aici (YouTube).

Huawei Honor View 30 pareri

B. Huawei Honor View 30 pareri – Diverse dotari cool si acumulator echipat cu fast charging 40W

Recunoastem ca pana in acest punct al articolului ne-am cam lungit un pic cu numarul de cuvinte scrise 🙂 Scurtam lucrurile un pic si va punem la curent cu dotarile premium de care dispune terminalul. Speram ca asta este pe placul vostru 🙂

Avem urmatoarele:

# 6GB de RAM sau 8GB de RAM; stocare nativa de 128GB tip UFS 3.0

# Camera selfie duala 32MP+8MP (senzor super-wide 105 grade) cu tehnologie AI si filmare in 4K 30fps

# Design elegant si asamblare premium, in speta sticla si metal

# Scanner de amprente pe lateral (pe marginea dreapta)

# Conectivitate potenta – USB C, Bluetooth 5.1, deblocare faciala, WiFi 802.11 ac MIMO, NFC etc

# Sistem de racire cu conducta metalica speciala umpluta cu lichid

# Huawei Honor View 30 pareri – Legat de baterie, ca de obicei Huawei nu a neglijat acest element hardware foarte important 🙂 Producatorul chinez a incorporat un acumulator inzestrat cu 4200mAh si tehnologie de incarcare rapida Huawei SuperCharge cu putere 40W.

Pe site-ul oficial se precizeaza ca incarcarea de la 0-70 procente este efectuata in 30 de minute. Asta este destul de impresionant 🙂

C. Huawei Honor View 30 pareri – Display cu specificatii potente; insa, lipseste tehnologia OLED/AMOLED 🙁

Avand in vedere pretul dispozitivului, noi consideram ca prezenta panoului AMOLED sau OLED era ceva firesc. Insa, producatorul a decis ca ecranul sa reprezinte zona hardware in care sa faca un compromis. Astfel ca, s-a optat pentru un panou de tip IPS LCD.

Intr-un fel putem intelege motivul pentru care Huawei a procedat in acest mod. Pentru un device high-end capabil de 5G, pretul de pana in 550 euro este atractiv (spre foarte atractiv). Era clar ca producatorul va alege sa opteze pentru o componenta hardware ceva mai slaba.

Mare pacat ca aceasta componenta este display-ul 🙁 Noi am fi preferat ca terminalul sa nu dispuna de 5G si sa ofere display OLED sau AMOLED. In fine.

# Huawei Honor View 30 pareri – Exceptand tehnologia IPS LCD, putem spune ca display-ul poseda niste caracteristici potente.

# Diagonala de 6.57 inci

# Rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli)

# 400PPI densitate pixeli

# Raport ecran-corp de 91.46 procente

# Multitouch in 10 puncte

# Geam 2.5D si dubla perforatie (daca se poate spune asa)

Huawei Honor View 30 pareri

D. Huawei Honor View 30 pareri – Camera principala cu dotari puternice

Ca de obicei, producatorul chinez a pus mult focus pe aparatul foto principal. Ceva in neregula cu asta ? Absolut nimic 🙂 Incepem prin a va spune ca Huawei a optat pentru un setup foto triplu.

Avem trio-ul de senzori 40MP (SuperSensing, Sony IMX600 F1.8) + 8MP (Super wide 120 grade, F2.4) + 8MP (telephoto, F2.4).

Conform Huawei, senzorul Sony IMX600 40MP este optimizat pentru a permite captura de poze atractive in conditii foarte vitrege de luminozitate.

Asta este posibil datorita senzorului CMOS RYYB si datorita aperturii largi de F1.8, care permit camerei sa capteze eficient si rapid lumina disponibila in jur. La asta se adauga valoarea maxima ISO 204800, care permite capturarea de imagini in bezna totala.

# Huawei Honor View 30 pareri – Un alt aspect interesant al camerei triple este senzorul telephoto 8MP. El poseda tehnologie OIS, zoom optic 3X si zoom digital 30X. Toate acestea permit capturarea a celor mai mici si fine detalii. Excelent 🙂

UITE RESTUL DE SPECIFICATII ALE SISTEMULUI TRI-CAMERA

# auto-focus cu laser, focalizare PDAF, contrast focus, tehnologie AI, flash LED, poze cu rezolutie maxima de 7296×5472 pixeli, video 4K 30fps, functie OIS, functie EIS (stabilizare video), video super slow-motion la 1080p 960fps etc

RESTUL DE CARACTERISTICI PENTRU DEVICE

  • Sistem de operare Android 10 cu interfata Magic UI 3.0.1 (fara aplicatii Google)
  • Dual SIM, GPS dual L1+L5, AGPS/Galileo/QZSS/Glonass/BeiDou
  • Senzori – gravitatie, lumina, proximitate, giroscop, compas
  • 162.7 x 75.8 x 8.9mm si 213 grame
  • Culori – albastru, orange, alb cu albastru, negru
  • Lipsuri – fara slot MicroSD, fara jack 3.5mm
  • Altele – doua microfoane cu tehnologie noise reduction
  • Accesorii – folie, adaptor USB C – jack 3.5mm, husa

Huawei Honor View 30 pareri – GANDURI DE FINAL

Noul Huawei Honor View 30 este un device care reuseste sa atraga prin diversele dotari care de care mai potente. Insa, lucrurile nu sunt doar lapte si miere.

Terminalul poseda panou IPS, ceea ce pentru un high-end nu este prea grozav. De asemenea, nu poate fi trecuta cu vederea absenta serviciilor Google si a clasicelor dotari slot MicroSD si jack 3.5mm.

In ciuda acelor neajunsuri, noi consideram ca telefonul stie sa se faca placut. Pretul de pana la 550 euro pentru un high-end cu 5G este fara indoiala unul atractiv. Abia asteptam ca telefonul sa ajunga la noi in tara 🙂

Sursa 1, Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).