Uite Huawei MatePad 10.4 pareri si pret in Romania. Dintre marii producatori de device-uri, in acest moment, doar Samsung si Huawei mai lanseaza tablete mid-range premium si high-end. Ar mai fi si Lenovo, insa producatorul este focusat mai mult pe tablete de buget.

Dintre cei trei producatori mentionati, astazi ne concentram atentia pe Huawei. Brand-ul chinez a lansat recent noul MatePad. Avem in fata o tableta mid-range premium care aduce dotari potente, un look elegant si preturi usor maricele.

Inainte de a va mentiona detalii despre cat costa device-ul, avem cateva aspecte interesante de precizat. Daca punem la socoteala denumirea tabletei, putem afirma ca MatePad 10.4 este fratele mai mic al modelului Huawei MatePad Pro.

O alta chestie interesanta este faptul ca noul MatePad isi face aparitia la scurta distanta de lansarea oficiala a tabletei mid-range Samsung Galaxy Tab S6 Lite. Cele doua tablete sunt similare ca si specificatii, insa modelul celor de la Huawei este net superior atunci cand vine vorba de chipset. In regula.

# Huawei MatePad 10.4 pareri

Si acum haideti sa facem trecerea catre pret. Tableta MatePad 10.4 este deja listata pe site-ul german cect-shop (livrare din China) pentru urmatoarele preturi:

# versiune WiFi 4GB RAM/64GB – 2300 lei cu taxe incluse

# versiune WiFi 6GB RAM/128GB – 2550 lei cu taxe incluse

# versiune LTE+WiFi 6GB RAM/128GB – 2780 lei cu taxe incluse

Noi speram ca atunci cand Huawei va lansa tableta in Romania, versiunea WiFi sa nu depaseasca suma de 1700 lei. Va tinem la curent cu acest aspect.

[UPDATE 24-07-2020] MatePad 10.4 este la vanzare in Germania pe site-ul cyberport.de in 2 versiuni: WiFi 3GB RAM/32GB – 279 euro (in jur de 1350 lei) si WiFi 4GB RAM/64GB – 319 euro (in jur de 1540 lei).

Si acum a sosit clipa sa plonjam impreuna catre aspectele forte ale tabletei.

[UPDATE 31-08-2020] Tableta MatePad 10.4 este disponibila in Romania pe site-ul eMAG pentru 1600 lei (versiune WiFi cu 4GB RAM/64GB) si 1800 lei (versiune 4G LTE cu 4GB RAM/64GB).

Huawei MatePad 10.4 pareri

A. Configuratie puternica

# Chipset 7nm Kirin 810 (octa-core)

# Baterie 7250mAh compatibil cu fast charging 18W

# 4GB RAM+64GB ROM sau 6GB RAM+128GB ROM

Huawei MatePad 10.4 pareri si cateva observatii

Apropo de memorie si stocare, putem spune ca tableta este bine pusa la punct. Cu toate ca pe site-ul oficial nu se precizeaza nimic de prezenta stocarii UFS, noi suntem de parere ca tableta dispune de asa ceva.

Includerea chipset-ului Kirin 810 este un mare plus. Avem de-a face cu un propulsor mid-range potent care poate rula cu usurinta orice tip de aplicatie si joc.

Dovada in acest sens este scorul de 317.000 puncte obtinut in benchmark-ul AnTuTu. Tinem sa va precizam ca acest punctaj a fost obtinut de chipset-ul Kirin 810 care motorizeaza smartphone-ul mid-range Huawei P40 Lite.

Datorita diagonalei mari de care dispune tableta, ne putem astepta ca Huawei MatePad sa scoata in AnTuTu un scor situat undeva pe la 250.000 puncte. Chiar si asa, rezultatul este unul respectabil 🙂

Huawei MatePad 10.4 pareri

B. Huawei MatePad 10.4 pareri – Design premium si display bun

In buna traditie Huawei, pe tableta gasim un corp metalic finisat superb si inzestrat cu design slim de 7.35 mm. Excelent 🙂 Corpul full metalic este insotit de catre un ecran de 10.4 inci, care dispune de margini negre slim.

Device-ul poseda rame metalice frumos curbate iar suprafata ecranului este complet plata (nu exista curburi). Noi consideram ca dispozitivul arata foarte bine 🙂

# Huawei MatePad pareri – Ne indreptam atentia catre afisaj si va spunem ca el etaleaza niste specificatii bune. Avem urmatoarele:

# Diagonala 10.4 inci si panou IPS LCD

# Rezolutie FHD+ (2000×1200 pixeli)

# Luminozitate de 430 niti si 225PPI densitate pixeli

# Multi-touch in 10 puncte si strat antiamprente

# Raport ecran/corp de 81 procente

Huawei MatePad 10.4 pareri

C. Huawei MatePad 10.4 pareri – O selectie destul de generoasa cu dotari premium

Demaram acest capitol al articolului prin a va informa ca device-ul poseda un sistem audio compus din 4 difuzoare Harman Kardon. Asa da 🙂

Referitor la pozitionarea boxelor, 2 sunt asezate pe marginea dreapta iar celalalte 2 pe marginea stanga. Suntem increzatori ca sunetul emis de boxe este unul foarte bun atunci cand tableta este utilizata in pozitia ei naturala, in speta modul landscape.

Mergem mai departe si va enumeram restul de dotari premium care se regasesc pe device. Avem port USB C, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.1, 4 microfoane, slot MicroSD (max 512GB) si diversi senzori (gravitatie, hall, lumina ambianta, compas, giroscop, LED notificare etc).

In lista cu dotari premium putem include si conectivitatea 4G LTE + slotul SIM (asta in cazul versiunii LTE).

CE NU NE PLACE

# Huawei MatePad 10.4 pareri – Daca punem la socoteala dimensiunile tabletei, este greu sa intelegem de ce lipseste jack-ul audio de pe device. Total inexplicabil 🙁

Partea buna este ca portul USB C este pozitionat pe lateral iar asta permite utilizarea comoda de casti cu tableta asezata in modul landscape (adaptorul USB C – jack 3.5mm este inclus in dotarea standard).

Despre acumulator va mentionam ca este compatibil cu incarcare 18W (fast charging). Asta este clar un plus 🙂 Insa, in dotarea standard este inclus un incarcator care poate maxim 5V/2A. Pacat 🙁

Cel putin asta este mentionat pe site-ul Huawei Germania. Ne indoim de faptul ca tableta va fi vanduta in Romania cu un incarcator de tip fast charger. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

IATA RESTUL DE INFORMATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 10 (interfata EMUI 10.1); fara aplicatii Google
  • Procesor grafic Mali G52 MP6
  • Camera principala 8MP, autofocus, flash LED, video 1080p 30fps
  • Camera selfie 8MP, lentile wide, video 1080p 30fps
  • GPS/AGPS/GLONASS/BeiDou (doar versiunea LTE)
  • 245.2 x 154.96 x 7.35mm si 450 grame
  • Culori – alb, albastru
  • Altele – suport pentru stilou Huawei M-Pencil (accesoriu care trebuie cumparat separat), 4 microfoane

Huawei MatePad 10.4 pareri – GANDURI DE FINAL

Noul Huawei MatePad este o tableta mid-range interesanta (spre foarte interesanta). Design-ul elegant + hardware-ul potent + dotarile premium reprezinta un trio atractiv 🙂

Noi speram ca pretul versiunii WiFi nu va depasi in Romania suma de 1700 lei. Noi consideram ca un pret de 1500 lei ar fi ideal.

Sursa, Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).