Iata Huawei Y5P pareri si pret in Romania. Astazi ne-am pus in minte sa ne focusam pentru cateva clipe pe noul smartphone de buget Y5P al brand-ului chinez Huawei.

Motivele pentru acest lucru sunt multiple. Terminalul are pret accesibil de 400 lei (pe eMAG), poseda design compact, dotari hardware bune si conectivitate decenta. Noi consideram ca intr-un telefon de acest gen (si nu numai), acele aspecte sunt la mare cautare 🙂 In regula.

Inainte de a va prezenta elementele forte ale acestui device Huawei, avem o mica si interesanta precizare. Terminalul este fratele mai mic al atractivului model Huawei Y6P.

Huawei Y5P pareri

# Huawei Y5P pareri – Procesor octa-core si memorie suficienta

In ciuda faptului ca avem de-a face cu un telefon ieftin, configuratia interna este una surprinzator de ok 🙂

Dotarile care ne-au captat atentia sunt cei 32GB ROM (probabil de tip eMMC sau eMMC 5.1) si procesorul octa-core MediaTek Helio P22 2.0GHz (8 nuclee Cortex A53 si procesor grafic PowerVR IMG GE8320 650MHz).

Ii laudam pe cei de la Huawei pentru ca nu au apelat la compromisul de a dota terminalul cu 16GB ROM. In ziua de azi asta este prea putin.

Apoi, in ceea ce priveste propulsorul octa-core Helio P22, el clar nu o sa doboare recorduri in AnTuTu. Insa, noi consideram ca el se poate achita cu brio de task-uri de zi cu zi si ceva light gaming.

Ce alte dotari mai include configuratia ? Pai, avem 2GB de RAM si acumulator de 3020mAh. Nu e rau deloc 🙂

Huawei Y5P pareri

# Huawei Y5P pareri – Conectivitate binisor pusa la punct

Prima data va insiram dotarile care noua ni se par a fi cele mai cool. Avem Bluetooth 5.0, slot triplu (Dual SIM + MicroSD max 512GB), deblocare faciala si Dual 4G. Putem spune ca selectia este una decenta 🙂

In ceea ce priveste restul de dotari, terminalul dispune de urmatoarele: jack 3.5mm, MicroUSB, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, WiFi Hotspot, GPS/AGPS/Glonass/BeiDou, Radio FM si diversi senzori (lumina, proximitate, gravitatie).

Huawei Y5P pareri – CE NU NE PLACE

Putem critica faptul ca de pe telefon absenteaza portul USB C ? La un telefon de 400 lei, nu prea. Ce putem critica este incarcarea 5V/1A (5W), ceea ce este modest.

Ne putem astepta ca timpul total de incarcare sa depaseasca lejer 3 ore. Poate suntem noi prea pretentiosi, insa o incarcare de 5V/2A (10W) era cel mai potrivit.

Un alt aspect care ne nemultumeste usor este absenta scanner-ului pentru amprente. Ca sa fim sinceri, noi preferam ca de pe device se lipseasca face unlock-ul si sa fie prezent senzorul de amprente. Pacat ca Huawei nu a procedat asa 🙁

# Display bun si design elegant

# Huawei Y5P pareri – Ne pare bine sa vedem ca telefonul dispune de un ecran compact dotat cu diagonala de 5.45 inci. Poate ca asta nu o sa fie pe placul celor care prefera telefoanele mari.

Insa, partea buna este ca diagonala 5.45 inci + panoul IPS HD+ (1440×720 pixeli) rezulta intr-o densitate pixeli de aproape 300PPI (295). Pentru un telefon de buget asta este mai mult decat decent 🙂 Despre ecran va mai precizam ca are format 18:9, spectru culoare DCI-P3 si raport ecran-corp de 74 procente. In regula.

Facem pasul catre design si remarcam faptul ca telefonul este unul elegant. Spatele si partile laterale sunt din plastic iar finisajele arata placut. Nu putem trece cu vederea camera principala, care poseda un look modern si interesant 🙂

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare – Android 10 (interfata EMUI 10.1); fara aplicatii Google
  • Camera principala – 8-megapixeli, autofocus, HDR, panorama, video 1080p 30fps
  • Camera frontala – 5-megapixeli, video 1080p 30fps
  • Culori – verde, negru, albastru
  • Dimensiuni si greutate – 146.5 x 70.94 x 8.35mm si 144 grame
  • Accesorii – folie si husa

O SCURTA OBSERVATIE

# Huawei Y5P pareri – La puncte slabe nu am mai trecut absenta aplicatiilor Google deoarece asta nu mai reprezinta ceva nou si neobisnuit pentru un telefon Huawei.

CONCLUZIE

Noul Y5p este un smartphone ieftin si bun (ne scuzati expresia de tip cliseu 🙂 ). Exista cateva aspecte slabe (era de asteptat), insa per total avem de-a face cu un device de buget reusit.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).