Uite Motorola Moto G9 Plus review in romana si opinii personale. Astazi avem ceva special pentru fanii de telefoane mid-range puternice si accesibile ๐
In ultima saptamana am avut pe masa de testare noul si atractivul terminal Moto G9 Plus. Spargem gheata si va spunem ca telefonul are un combo chipset + baterie excelent pus la punct, un display masiv si de calitate, conectivitate generoasa etc. Am reusit sa va captam focusul ? Noi credem ca da ๐
Nu mai lungim aceasta introducere si va invitam cu mult drag sa parcurgeti aceasta noua recenzie marca GadgetLab. Suntem increzatori ca veti avea parte de o lectura placuta/relaxanta ๐
Motorola Moto G9 Plus review in romana – DESIGN
Smartphone-ul dispune de o carcasa din plastic, coloristica pe albastru si finisaje de tip glossy. Constructia este una solida iar cand tii telefonul in mana, ramai cu feeling-ul de device bine pus laolalta. Pentru un telefon de buget, asta este important.
Suprafata lucioasa arata foarte bine in bataia luminii, insa din pacate ea este un magnet de amprente si praf. Ca si design, noi consideram ca partea din spate arata placut.
Spatele dispune de margini usor curbate iar ele fac ca device-ul sa fie unul comod atunci cand este tinut in mana. Va precizam ca finisajele lucioase nu sunt foarte alunecoase. Dispozitivul adera destul de bine in palma utilizatorului.
Ca si dimensiuni, avem de-a face cu un telefon mare. El are dimensiuni generoase atat pe inaltime cat si pe latime. Pe spate in partea de sus poate fi zarit sistemul quad-camera, care poseda un design elegant. Un pic mai jos apare inscriptionat logo-ul Motorola.
Motorola Moto G9 Plus review in romana
Si acum haideti sa facem pasul catre partea frontala. Aici avem un display masiv echipat cu diagonala de 6.8 inci si suprafata plata.
In partea de sus a ecranului, poate fi zarita perforatia, in care sade camera frontala accesorizata cu senzor de 16-megapixeli.
Din imaginea de mai sus remarcam ca ecranul exceleaza ca dimensiuni atat pe inaltime, cat si pe latime. Gratie ecranului, telefonul este unul mare care cu greu poate fi butonat cu o singura mana.
Motorola Moto G9 Plus review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN
Deasupra ecranului gasim incorporat difuzorul pentru apeluri. Va precizam ca in convorbiri, calitatea audio este buna.
Remarcam faptul ca display-ul este inconjurat de jur imprejur de o rama neagra slim realizata din plastic.
Constructia din plastic glossy urca pana in dreptul ramei negre care inconjoara ecranul.
Pe marginea din partea de jos sunt aliniate (de la stanga spre dreapta) difuzorul audio, portul USB C si un microfon. Despre difuzor va mentionam ca livreaza un sunet de calitate buna. Volumul este destul de puternic, sunetul are claritate iar difuzorul scoate o tenta de bass. Va precizam ca la volum maxim, difuzorul distorsioneaza usor.
Motorola Moto G9 Plus review in romana
Pe marginea de sus intalnim jack-ul 3.5mm si un alt microfon.
Similar cu smartphone-ul mid-range Huawei P40 Lite, terminalul Motorola are scanner de amprente pozitionat in butonul de pornire/oprire. Senzorul amprente se configureaza in cativa pasi rapizi iar deblocarea cu amprenta este una rapida si eficienta.
Apropo de deblocare, smartphone-ul dispune si de face unlock. Deblocarea faciala functioneaza bine in conditii bune si medii de luminozitate. In conditii de lumina redusa, face unlock-ul cateodata merge, cateodata nu. Deblocarea faciala un merge pe intuneric.
Pe marginea stanga gasim slotul Dual SIM Hybrid si butonul pentru Google Assistant. Per total, noi consideram ca design-ul si constructia device-ului sunt ambele reusite. Clar era de preferat o constructie premium (sticla si metal), insa pentru un device de buget, constructia din plastic este in regula.
Aaa.. sa nu uitam. Carcasa poseda 9.69 mm in grosime si o greutate de 223.3 grame. Pentru un dispozitiv de 6.8 inci, valorile sunt ok. Inainte de a trece mai departe, va mentionam ca telefonul este durabil la stropiri cu apa. Asta este un plus evident ๐
Motorola Moto G9 Plus review in romana – GALERIE FOTO
Motorola Moto G9 Plus review in romana – DISPLAY
Ecranul din dotare este poate cel mai mare montat pe un telefon Motorola. Display-ul poseda diagonala de 6.8 inci, ceea ce este destul de impresionant. Din punct de vedere tehnic, display-ul etaleaza urmatoarele specificatii:
# Rezolutie Full HD+ (2400×1080 pixeli) si format 20:9
# Panou LTPS IPS LCD si 386PPI densitate pixeli
# Tehnologie HDR10 si raport ecran/corp de aproape 85 procente
# Perforatie in partea stanga sus
In ciuda diagonalei generoase, calitatea imaginii este una buna. Rezolutia de 2400×1080 (386PPI densitate pixeli) asigura o imagine clara si suficient de bine populata de pixeli (daca se poate spune asa). Pentru un panou IPS, culorile arata surprinzator de placut iar contrastul si nuantele de negru sunt perfect decente.
Apropo de culori, de obicei punctul nevralgic al panoului IPS este reprezentat de nuantele de rosu si in general de redarea nuantelor care arata ceva mai intens. Afisajul telefonului se descurca suprinzator de ok din acest punct de vedere.
Dupa o utilizare indelungata a terminalului, ne-am convins de faptul ca Motorola a optat pentru un panou IPS de calitate. Asta clar era vital/esential pentru un telefon de 6.8 inci focusat pe rulaj excesiv de continut media (YouTube, HboGo, filme, poze etc) si gaming.
Motorola Moto G9 Plus review in romana
Ca si design, ecranul poseda suprafata plata si margini negre destul de inguste. Marginea neagra de jos este o idee mai lata, insa nu cu mult. In partea de sus sade notch-ul/perforatia care este de mici dimensiuni. Excelent ๐
Datorita trio-ului de diagonala masiva + panou IPS de calitate + rezolutie FHD+, smartphone-ul este ideal pentru a pierde ore intregi cu filme, YouTube si jocuri ๐ Este un mare plus faptul ca perforatia este mica si subtila. Dupa un timp, nici nu o mai observi ๐
Apropo de perforatie, imaginea pe alb din jurul ei nu capata tenta de negru. Cel putin noi nu am observat tenta de negru cand am privit telefonul frontal. Daca display-ul este inclinat mult, isi poate face aparitia acea tenta de negru. Insa, nu credem ca cineva va utiliza telefonul in acest mod.
Va mentionam ca privit frontal in pozitie normala, ecranul nu afiseaza tenta de negru la restul de extremitati . Si acest aspect releva faptul ca telefonul are la bord un ecran IPS de calitate ๐
Datorita diagonalei mari si a formatului inalt tip 20:9, ecranul este perfect pentru navigare pe net, pentru aplicatii care necesita mult scrolling etc. Practic, pe display-ul device-ului incape mult continut.
Motorola Moto G9 Plus review in romana
Va precizam ca datorita functiei ‘Peek Display’ de care dispune telefonul, interactiunea cu ecranul este una placuta. Display-ul poate fi activat prin simpla atingere iar felul in care sunt afisate notificarile in meniul lock screen este unul intuitiv.
Legat de luminozitate, in lumina de afara, ecranul poseda o lizibilitate buna. In bataia directa a soarelui, luminozitatea display-ului este decenta.
Motorola Moto G9 Plus review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE
Smartphone-ul dispune de o motorizare mid-range performanta compusa din urmatoarele elemente:
# Chipset Qualcomm Snapdragon 730G 2.2GHz (octa-core, 8nm)
# Procesor grafic Adreno 618
# 4GB de memorie RAM (configuratie dual channel)
# 128GB ROM tip UFS
Motorola Moto G9 Plus review in romana – PERFORMANTA
Ca sa fim sinceri, multe nu sunt de spus in acest punct al articolului. Telefonul se misca bine (spre excelent) indiferent de ceea ce se ruleaza pe el ๐
In ceea ce priveste utilizarea foarte intensa, spatele se incalzeste, insa nimic care sa deranjeze. Cu toate acestea, dupa rulari repetate de AnTuTu, chipset-ul Snapdragon 730G a intrat un pic in thermal throttling.
Chipset-ul SD730G obtine de obicei peste 270.000 puncte in AnTuTu. Observam ca dupa mai multe rulari de AnTuTu, scorul total a scazut cu 20.000 puncte.
Va precizam ca in timpul gaming-ului, chiar si dupa ore bune de jucat, device-ul nu se incalzeste tare iar performanta/numarul de FPS nu scade.
Apropo de gaming, noi am testat jocurile Asphalt 9 si Forza Street iar acestea au rulat cursiv. Trebuie sa recunoastem ca datorita combo-ului de propulsor Snapdragon 730G + ecran 6.8 inci, telefonul este o veritabila masinarie mid-range pentru gaming ๐
Va precizam ca terminalul nu duce lipsa de functia Moto Gametime, care iti permite sa faci screenshot-uri in jocuri, sa blochezi apeluri si notificari pentru un gaming fara intreruperi etc.
Motorola Moto G9 Plus review in romana – TESTE SINTETICE
ANTUTU
GEEKBENCH
ANDROBENCH
SPEEDTEST
DEVCHECK
Motorola Moto G9 Plus review in romana – SISTEM DE OPERARE SI INTERFATA
Smartphone-ul ruleaza sistemul de operare Android 10 (apropiat de versiunea stock, fara bloatware), care a receptionat deja clasicele personalizari/customizari Moto Actions.
Cu toate acestea, exista cateva mici dar interesante noutati. Inainte de a vi le prezenta, va mentionam ca sistemul de operare si interfata ruleaza cursiv iar pe timpul testului, noi nu ne-am intersectat cu bug-uri/crash-uri.
O functie noua si utila este ‘Multi-volume’. Ea iti permite sa ajustezi volumul per aplicatie (aplicatii media in general precum youtube, player audio, hbo go etc). Odata ce aceasta functie este activata din setari, cand apesi tasta de reglare a volumului, functia ‘Multi-volume’ isi face aparitia in partea de jos a barei software care indica volumul.
O alta functie (nu neaparat noua) interesanta si utila este ‘Power touch’. Prin atingerea de 2 ori a butonului de pornire/oprire, in dreapta ecranului isi face aparitia o fereastra care ofera acces rapid la aplicatiile favorite (se pot adauga pana la 6).
Motorola Moto G9 Plus review in romana
Noi ne-am intersectat prima oara cu aceasta fereastra pentru scurtaturi cand am realizat Motorola Edge review (functia poarta numele de Edge Touch in cazul acestui device).
La terminalul Edge, fereastra de scurtaturi este accesata printr-un simplu swipe pe maginea curbata a telefonului. La fel este si in cazul terminalului flagship Motorola Edge Plus.
Va lasam in compania capturilor de ecran de mai jos pentru a descoperi cum arata interfata lui Motorola G9 Plus si ce setari pune la indemana device-ul. Va dorim vizionare placuta ๐
Motorola Moto G9 Plus review in romana – INTERFATA
Motorola Moto G9 Plus review in romana – SETARI
Motorola Moto G9 Plus review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA
Prima data haideti sa aruncam o privire peste zona tehnica a sistemului quad-camera.
SPECIFICATII PENTRU CAMERA
# Senzori – 64MP (F1.8) + 8MP (F2.2, ultra-wide 118 grade) + 2MP (F2.2, macro) + 2MP (F2.2, adancime/bokeh)
# Functii/dotari – focalizare PDAF, HDR, flash LED, fotografii active (in imagini exista miscare), mod manual, temporizator, fotografiere RAW, functie Google Lens, mod ultra-wide, mod portret, mod macro, night vision (mod de pozare pe timp de noapte), panorama, mod 64MP Ultra Res, filtre live, video macro 720p 30fps, video slow-motion FHD 120fps sau HD 240fps, filmare 4K 30fps, 1080p 60fps, filmare ultra-wide 1080p 30fps, stabilizare EIS etc
Demaram cu partea de pareri si impresii despre camera quad prin a va spune ca noi am testat modurile foto care ni s-au parut a fi cele mai cool ๐
Motorola Moto G9 Plus review in romana
Pentru fotografii de inalta rezolutie, camera pune la indemana modul foto 64MP Ultra Res. Ne-am uitat pe net sa vedem ce fel de senzor este cel de 64MP si din pacate nu ne-am prea lamurit in legatura cu acest aspect. Este posibil sa fie acelasi senzor Samsung GW1 64MP utilizat de terminalul Motorola One Fusion Plus.
Va precizam ca fotografiile captate de Moto G9 Plus in modul 64MP au rezolutia efectiva de 9280×6944 pixeli. Precum era de asteptat, fotografiile de acest fel spre prezinta bine (spre excelent) atunci cand vine vorba de detaliu si claritate. Modul 64MP scoate niste poze foarte frumoase atunci cand lumina din jur este generoasa in intensitate.
Rezultate bune se pot obtine si pe un cer innorat. Datorita chipset-ului mid-range potent (Snapdragon 730G), fotografiile 64MP sunt captate si procesate destul de repede. Ce mai este de spus despre acest mod foto ?
Dimensiunea medie a unei poze 64MP este cam de 22MB. In functie de complexitatea peisajului, pozele pot urca pana spre 30MP. Daca o sa obisnuiesti sa faci multe poze de acest gen, stocarea generoasa + slotul MicroSD sunt mai mult decat binevenite ๐
Motorola Moto G9 Plus review in romana
Daca modul foto 64MP este unul reusit (spre foarte reusit), nu la fel se poate spune despre modul ultra-wide. Senzorul ultra-wide de 8MP este punctul slab al sistemului quad-camera. Pozele captate in modul ultra-wide arata decent, insa nimic mai mult.
Fotografiile au culori spalacite, imaginea este de rezolutie scazuta (lipseste claritatea) iar in ciuda unghiului larg de filmare de 118 grade, senzorul ultra-wide parca nu capteaza suficient de multa imagine (daca se poate spune asa).
In ceea ce priveste camera ultra-wide, noi consideram ca terminalul Motorola One Fusion Plus este superior (poate net superior).
Motorola Moto G9 Plus review in romana
Facem pasul catre modul Night Vision pentru pozare pe timp de noapte. Daca in jur exista surse relativ generoase de lumina (lampi stradale, cladiri iluminate etc), camera poate capta niste poze de calitate destul de buna. Insa, daca in jur sursele de lumina sunt reduse, calitatea imaginii este asa si asa.
Uneori cerul din poze capata artefacte de imagine, zgomotul este sesizabil iar lipsa stabilizarii inseamna destul de multe fotografii blurate. Au fost cazuri cand a trebuit sa captam o imagine si de 3-4 ori pana sa obtinem un rezultat multumitor.
Parasim modul Night Vision si ne oprim pentru putin timp la modul foto Macro. Per total, senzorul macro de 2MP se descurca decent. De cele mai multe ori, fotografiile captate arata multumitor (nivel bun de detaliu, culori placute). Insa, va mentionam ca sunt destul de dese momentele cand focalizarea lucreaza cam lent.
Motorola Moto G9 Plus review in romana
Si acum ne indreptam atentia catre modul foto portret. Ne pare bine sa va anuntam ca Motorola a optimizat bine senzorul de 2MP. Camera poate capta niste poze cu background blurat frumoase. Inainte de capturarea fotografiei, nivelul de blur din background poate fi ajustat.
Chiar si cu nivelul de blur setat la maxim, pozele arata placut. Senzorul poate focaliza si aplica background blurat atat la obiecte mari/inalte cat si la obiecte mai mici. Va precizam ca de cele mai multe ori, obiectul focalizat este clar delimitat de fundalul blurat.
# A sosit monentul sa ne focusam pe modul foto standard. Acest mod captureaza poze rapid, este bine optimizat (focalizarea lucreaza eficient) iar cu HDR-ul activat, calitate imaginii este una buna (si fara HDR imaginea arata placut).
Pe timp de zi, se pot captura imagini de calitate chiar si in conditii nu prea grozave de lumina. Ce-ar mai fi de spus despre acest mod foto ? Culorile in poze arata placut, HDR-ul nu exagereaza cu intensificarea culorilor iar claritatea imaginilor este una multumitoare.
Motorola Moto G9 Plus review in romana
Ne-a mai ramas sa spunem cateva cuvinte despre modul foto panorama. Telefonul permite captarea cu usurinta de poze tip panorama. Nu e nevoie de prea mult spatiu in jur pentru a capta niste fotografii cu look interesant. Calitatea imaginii este una buna iar coloristica arata bine.
Acum vrem sa va precizam cate ceva si despre partea de filmare. Terminalul poate filma la rezolutie 4K 30fps (cu stabilizare). Va mentionam despre calitatea video ca este una perfect ok pentru un mid-range de buget. Rezolutia 4K isi lasa amprenta (rezolutie buna, claritate) iar ca si calitate video si detaliu, pe timp de zi, camera se comporta perfect decent.
Stabilizarea EIS lucreaza eficient (clipurile video sunt destul de stabile) iar asta este mai mult decat binevenit (pentru cei care obisnuiesc sa filmeze mult). Va mai precizam ca telefonul stie filma si la 1080p cu 60fps. Calitatea video este ok, insa mai bine filmare 4K 30fps.
Am testat filmarea 4K 30fps si pe timp de noapte iar rezultatele obtinute nu sunt surprinzatoare: imaginea arata ok, insa ‘screen tearing-ul’ este la el acasa.
In randurile de mai jos gasiti o galerie foto cuprinzatoare si 4 clipuri video. Va invitam cu drag sa va uitati peste ele. Va dorim vizionare placuta ๐
Motorola Moto G9 Plus review in romana – CAMERA FOTO SECUNDARA
Pentru fotografii selfie, telefonul ofera o camera frontala cu senzor de 16-megapixeli. Camera a receptionat urmatoarele functii/dotari: display flash, infrumusetare, timer, fotografii active, mod manual, fotografiere selfie in format RAW, functie night vision pentru selfie-uri captate pe timp de noapte, mod portret, selfie in grup, filtre live, video FHD 30fps etc.
Va precizam ca atunci cand te afli in modurile foto si video ale camerei, conturul perforatiei este luminat in alb.
Ca si performante, cum se prezinta lucrurile ? Noi suntem de parere ca bine ๐ Pozele arata decent chiar si atunci cand sunt realizate intr-un spatiu cu lumina redusa. Modul night vision (pozare pe timp de noapte) este optimizat destul de bine.
Insa, problema la functia night vision este faptul ca procesarea software finiseaza un pic cam mult chipul tau. Pentru poze pe timp de noapte, cel mai indicat este sa se foloseasca combo-ul mod foto standard + display flash. Fotografiile realizate in acest mod arata binisor.
INTERFATA CAMERA FOTO
Motorola Moto G9 Plus review in romana – GALERIE FOTO
MOD 64MP Ultra Res
MOD STANDARD
MOD ULTRA-WIDE
MOD PORTRET
MOD MACRO
MOD NIGHT VISION
MOD PANORAMA
FILMARI
Motorola Moto G9 Plus review in romana – BATERIE SI AUTONOMIE
In corpului smartphone-ului gasim un acumulator excelent pus la punct pe partile de capacitate si fast charging. Bateria dispune de 5000mAh si tehnologie de incarcare rapida cu putere 30W. Tinem sa va reamintim ca si terminalul Xiaomi Redmi Note 9 Pro (review) dispune de setup-ul 5000mAh + incarcare 30W.
Prima data va precizam detalii despre timpii de incarcare ai terminalului Motorola. Situatia se prezinta in felul urmator:
# 3% – 50% – 28 minute
# 50% – 100% – 46 minute
Incarcare full – 1 ora si 14 minute
Noi consideram ca timpii de incarcare sunt buni (spre foarte buni) ๐
Din punct de vedere al autonomiei, chipset-ul Snapdragon 730G + acumulatorul de 5000mAh este o combinatie foarte eficienta.
Cu telefonul incarcat la 100%,ย dupa 11 ore de utilizare intensa si continua, din baterie au mai ramas 9 procente. Excelent ๐ Va invitam sa va uitati peste capturile de ecran de mai sus pentru a va face o idee despre cum am utilizat noi device-ul.
Aaa… si inca o chestie. Cu device-ul incarcat la 100%, dupa aproape 1 ora si 10 minute de utilizare foarte intensa a camerei principale, bateria a pierdut aproape 40 procente.
Va mentionam ca pe langa poze, noi am filmat si am mutat poze dintr-un director in altul folosind aplicatia file manager a celor de la Google. Timpul total a fost practic de peste 3 ore.
Motorola Moto G9 Plus review in romana – CONECTIVITATE SI SENZORI
Pe partea de conectivitate, terminalul este bine accesorizat. Avem urmatoarele:
# USB C, NFC, Bluetooth 5.0, scanner de amprente pe lateral (dreapta), deblocare faciala, WiFi 802.11 ac dual band, Dual 4G
# Jack 3.5mm, Dual SIM Hibrid (SIM + SIM sau SIM + MicroSD max 512GB), WiFi Direct, WiFi Hotspot, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo
# Senzori – accelerometru, giroscop, proximitate, lumina ambientala
Motorola Moto G9 Plus review in romana – AMBALAJ SI ACCESORII
Telefonul vine intr-o cutie albastruie in care sunt incorporate urmatoarele accesorii: husa, incarcator, cablu USB C – USB C, cheita pentru slotul Dual SIM si documentatie.
Motorola Moto G9 Plus review in romana – MOTOBUDS CHARGE
Va precizam ca smartphone-ul a venit la pachet impreuna cu castile bluetooth Motobuds Charge. Din punctul nostru de vedere, asta este o surpriza placuta ๐ Noi ne-am ‘jucat’ cu ele iar impresiile noastre despre casti va invitam sa le descoperiti in randurile de mai jos. Va dorim sa aveti parte in continuare de o lectura placuta ๐
DESIGN
Din punct de vedere al design-ului, castile furnizeaza o surpriza placuta gratie constructiei solide (plastic negru bine pus laolalta), a dimensiunilor generoase si a aspectului elegant.
In partea frontala castile dispun de suprafata touch (pe care este inscriptionat logo-ul Motorola) si o mica perforatie in care este incorporat LED-ul care indica functionarea.
Va precizam ca in timp ce castile ruleaza, LED-ul se aprinde in albastru (lumina intermitenta) . Cand bateria castilor este descarcata, LED-ul se aprinde in rosu.
Zona de interior include conectorii pentru incarcare, inscriptiile L si R (casca stanga, casca dreapta) si difuzorul care este acoperit cu dop din caciuc de buna calitate. Va mentionam ca castile vin cu cateva dopuri (daca li se poate spune asa) de rezerva.
DOCK DE INCARCARE
Statia de incarcare este realizata dintr-un plastic negru placut la atingere iar constructia este una solida si de calitate. Tinem sa va spunem ca plasticul poseda finisaje semi-mate care retin urmele de amprente. In partea de jos gasim locasul pentru deschidere dock si portul USB C.
Aspectul interesant si foarte util este prezenta mini cablului USB C, care permite incarcarea castilor si a dock-ului direct de la smartphone. Mai spunem inca o data, o chestie foarte utila ๐ Cablul USB C dispune de locas pentru depozitare incorporat sub dock.
Cand dock-ul este pus la incarcat (direct la telefon, pc/laptop sau incarcator) acest aspect este indicat de catre un LED mic care se aprinde in albastru.
FUNCTIONARE, PERFORMANTE AUDIO SI AUTONOMIE
Prima data cand castile sunt scoase din statia de incarcare, ele trebuie conectate la smartphone. Procedura este una relativ simpla. Se face touch simultan pe suprafetele touch ale ambelor casti timp de cateva secunde pana cand LED-ul castilor se aprinde in albastru si rosu. Asta inseamna ca castile au intrat in modul pentru conectare.
De aici incolo tot ce ramane de facut este sa apesi connect pe telefon. Va precizam ca procedura de imperechere a castilor cu telefonul este una similara cu a castilor wireless Panasonic RZ-S300W. Va reamintim ca noi am testat aceste casti Panasonic.
Castile Motobuds Charge sunt de tip in-ear iar ele se fixeaza bine in ureche si sunt foarte comode la purtat/utilizare. Ele pot fi purtate fara nici o grija atunci cand faci sport. Inainte de a va preciza impresiile noastre despre cum suna castile, vrem sa va mentionam cateva detalii cu profil tehnic.
FISA TEHNICA
# Conexiune Bluetooth 5.0
# Fiecare casca poseda o baterie de 50mAh
# Protectie IPX6 pentru durabilitate la apa
# Microfon incorporat
# Functii touch precum play/pauza, raspundere/oprire apel
# Compatibilitate cu asistentii vocali Alexa, Siri si Google Assistant
# Statia de incarcare poseda un acumulator de 155mAh
Continuam cu partea de pareri si impresii prin a va spune cum performeaza castile. Ne pare bine sa va anuntam ca ele suna excelent (fara nici o exagerare). Va mentionam ca noi am testat calitatea audio cu fisiere FLAC, muzica de pe YouTube si radio online.
Motorola Moto G9 Plus review in romana
Dupa un tuning rapid facut in setarile audio, basul castilor a devenit unul pronuntat. Pe langa basul excelent redat, castile suna clar si au un volum puternic (nu distorsioneaza la volum maxim). Cum castile se fixeaza foarte bine in urechi, zgomotul ambiental este bine suprimat. Practic, in timp ce asculti muzica sau esti implicat intr-o convorbire, te afli in lumea ta ๐
Apropo de apeluri, calitatea audio este una buna iar volumul disponibil este unul generos. Tinem sa va spunem ca pe timpul testului, conexiunea dintre telefon si castile Motobuds Charge a fost una stabila.
In ceea ce priveste autonomia, avem doar lucruri bune de spus. Noi am rulat continuu un album audio FLAC iar volumul castilor a fost setat la aproximativ 70%. In acest scenariu, autonomia a fost de aproape 6 ore. Noi credem ca asta este foarte bine ๐
Despre dock va mentionam ca permite 1 sau 2 incarcari. Din masuratorile facute de noi, statia de incarcare alimenteaza castile pana la 50 procente in cam 40 minute.
Motorola Moto G9 Plus review in romana
Am testat si incarcarea castilor prin conectarea dock-ului la portul USB C al smartphone-ului Motorola Moto G9 Plus. Rezultatele sunt interesante ๐ Incarcarea de la 10% pana la 90% este realizata in 60 de minute. Va mentionam ca dupa incarcarea castilor, telefonul a pierdut 5 procente din baterie. Nu-i rau ๐
Cand dock-ul cu castile este incarcat de smartphone, sus in bara cu notificari apare mesajul ‘Charging connected device via USB’.
Cand castile sunt pozitionate in dock pentru a fi incarcate, LED-urile se aprind in rosu.
Motorola Moto G9 Plus review in romana – CONCLUZIE SI PRET
Dupa ce am petrecut destul de mult timp alaturi de noul Motorola Moto G9 Plus, putem afirma fara nici o retinere ca terminalul este un mid-range bun (spre excelent).
Telefonul pune la dispozitie 3 dotari care pur si simplu nu pot fi trecute cu vederea de fanii de device-uri cu Android: chipset performant, baterie performanta si display atractiv. In ceea ce priveste restul de echipamente, acestea nu dezamagesc (NFC, durabilitate la stropiri cu apa, USB C, aspect elegant etc).
In ceea ce priveste dimensiunile device-ului, clar avem de-a face cu un telefon mare (ecran 6.8 inci). Pentru unii asta poate fi un plus, pentru altii un minus. Noua personal ne plac smartphone-urile mari ๐
Ca si aspecte negative, acestea sunt putine. Ele tin in principal de sistemul quad-camera. Aici ne referim la senzorul ultra-wide, care este slabut, iar modul foto night vision este asa si asa. In rest, chiar nu avem ce reprosa terminalului ๐
Motorola Moto G9 Plus review in romana
Despre castile Motobuds Charge avem doar lucruri bune de spus. Calitatea audio este excelenta, design-ul dock-ului si a castilor este unul placut iar autonomia este una buna.
Este bine cunoscut faptul ca partea de pret a unui device nou lansat este de obicei problematica. Insa, nu si cu acest terminal Motorola ๐ Combo-ul smartphone Moto G9 Plus + castile wireless Motobuds Charge poate fi gasit online (Altex) pentru 1000 lei. Din punctul nostru de vedere, pretul este excelent.
Va precizam ca pe site-ul Amazon Germania, castile sunt listate pentru suma de 70 euro. Avand in vedere asta, nu exageram deloc cand spunem ca raportul pret/dotari al combo-ului telefon + casti este unul imbatabil.
PRO
- Display bun cu diagonala generoasa
- Design placut si constructie solida; durabilitate la stropiri cu apa
- Configuratie performanta potrivita pentru gaming: Snapdragon 730G, 128GB UFS, 4GB de RAM
- Baterie de 5000mAh si fast charging 30W; autonomie excelenta si incarcare rapida
- Camera quad face poze, filmari 4K 30fps de calitate
- Camera selfie ok
- Sistem de operare Android 10; diverse functii/setari
- Scanner de amprente rapid
- Conectivitate bine pusa la punct – NFC, USB C, jack 3.5mm, Dual SIM, MicroSD, WiFi 802.11 ac etc
- Difuzorul audio este unul de calitate
- Husa de calitate in dotarea standard
- Pret excelent (1000 lei) in care sunt incluse castile wireless Motobuds Charge
- Castile Motobuds Charge suna excelent si au o autonomie buna
CONTRA
- Senzorul ultra-wide 8MP al camerei quad este slab; pozele ultra-wide sunt spalacite si de mica rezolutie
- Modul foto Night Vision al camerei principale este decent, insa nimic mai mult
- Modul foto Night Vision al camerei selfie parca finiseaza prea mult chipul tau
- In modul foto Macro, focalizarea este lenta
Am avut ocazia sa va aducem Motorola Moto G9 Plus review in romana gratie partenerului nostru Motorola Romania.ย