Iata Motorola One Action review romana si opinii personale. Pentru a celebra cum se cuvine debutul lunii Septembrie, azi vrem sa va aducem ceva special 🙂 In ultima saptamana am avut prilejul sa ne ‘jucam’ cu noul terminal mid-range One Action al celor de la Motorola.

Astazi dorim sa impartasim cu voi (dragii nostri cititori 🙂 ) impresiile si parerile noastre de pe urma ‘butonarii’ acestui terminal interesant. Avem motive intemeiate sa ‘declaram’ ca device-ul este interesant.

Smartphone-ul poseda configuratie potenta, display 21:9 cu aspect cool, camera de actiune dedicata, look elegant etc. Ce parere aveti ? Noi credem ca suna bine (spre foarte bine). Incepem prin a va preciza ca ‘dispozitivul’ este similar (spre foarte similar) cu excelentul terminal mid-range Motorola One Vision.

Bineinteles ca exista cateva diferente iar acestea se regasesc in zona de dotari foto, design si acumulator. Mai multe despre toate acestea (si nu numai) va invitam sa descoperiti pe parcursul acestui review. Va dorim lecturare placuta 🙂

Motorola One Action review romana

Motorola One Action review romana – DESIGN

Motorola One Action review romana

Cu device-ul ‘scos’ afara din cutie, ne-a intampinat un design elegant si o carcasa din plastic de calitate vopsit in culoare alba. Noi suntem de parere ca terminalul arata foarte bine in aceasta nuanta de culoare. ‘Marele’ avantaj al ‘corpului’ colorat in alb este faptul ca urmele de praf si amprente nu sunt vizibile. Excelent 🙂

Va reamintim ca smartphone-ul One Vision poseda un spate ‘confectionat’ din sticla 2.5D. In ciuda faptului ca terminalul One Action foloseste o carcasa din plastic, nu ramai cu senzatia de ieftin.

Suntem convinsi ca deja ati remarcat camera foto cu 3 senzori 🙂 Sistemul tri-camera ofera partii din spate un look ‘trendy’ si ‘high-tech’. Cei trei senzori sunt inconjurati de un ‘inel’ metalic de culoare argintie (in ton cu device-ul).

‘Modulul’ camerei foto iese un pic in afara carcasei, insa nu cu mult. Sub camera gasim flash-ul LED dual iar in dreapta scanner-ul de amprente (in interiorul caruia este ‘inscriptionat’ logo-ul Motorola). In partea de jos gasim logo-ul Android One.

# Motorola One Action review romana

Partea din spate este curbata inspre partile laterale iar pe margini sade o rama din plastic cu finisaje glossy si colorata in argintiu. Trebuie sa admitem ca Motorola a realizat un design interesant si placut privirii prin ‘combinarea’ ramei argintii cu ‘corpul’ vopsit in alb.

Motorola One Action review romana

In partea frontala poate fi zarit display-ul de 6.3 inci dotat cu format 21:9 si look elegant. Din ‘regiunea’ de sus nu poate trece neobservata ‘perforatia’, in care este incorporata camera selfie de 12-megapixeli. In dreapta perforatiei (chiar deasupra display-ului) gasim difuzorul pentru apeluri.

Motorola One Action review romana

Motorola One Action review romana – ALTE DETALII DE DESIGN

Motorola One Action review romana

Legat de scanner-ul pentru amprente, el functioneaza in ‘parametri’ normali (configurare si functionare rapida). Senzorul este usor de gasit/atins si deblocheaza smartphone-ul in sub 2 secunde.

Daca aceasta metoda pentru deblocare nu iti face pe plac, atunci smartphone-ul pune la dispozitie si tehnologie Face Unlock pentru deblocare faciala. Ea functioneaza eficient in conditii bune/medii de luminozitate. Face Unlock-ul ‘ruleaza’ greoi spre deloc in conditii de lumina scazuta/foarte scazuta. Nimic surprinzator.

In ceea ce priveste ‘aderenta’ partii din spate atunci cand ‘gadget-ul’ este manevrat in mana, spatele cu finisaje glossy nu este foarte alunecos. Suprafata din plastic ‘adera’ bine in palma.

Sticla care acopera afisajul nu este curbata inspre extremitati.

Motorola One Action review romana

Display-ul urca usor deasupra ramei argintii. Putem observa faptul ca afisajul este inconjurat pe margini de o rama din plastic negru.

Motorola One Action review romana

Pe dunga glossy din partea stanga avem slotul Dual SIM hibrid (SIM+SIM sau SIM+MicroSD 512GB).

# Motorola One Action review romana

Pe marginea din dreapta suntem ‘intampinati’ in partea de sus de butoanele pentru volum si pornire/oprire. Acestea sunt ‘vopsite’ in ton cu rama argintie si livreaza un feedback bun la apasare.

Motorola One Action review romana

Pe dunga ‘glossy’ din partea de sus a device-ului pot fi observate jack-ul 3.5mm si un microfon.

Pe dunga lucioasa de jos sunt ‘insirate’ urmatoarele: grilaj in spatele caruia sade difuzorul (optimizat cu tehnologie Dolby Audio), portul USB C si un microfon.

Referitor la difuzor, ne pare bine sa va ‘relatam’ ca el ‘emana’ un sunet de calitate buna (volum destul de puternic, claritate, detaliu bun si o usoara tenta de bas).

Sunetul cel mai placut ‘auzului’ este redat cu volumul setat un pic peste jumatate. Daca se urca inspre maxim, difuzorul distorsioneaza usor (basul dispare).

Per total, smartphone-ul poseda un design placut iar ‘asamblarea’ este una de calitate. Plasticul alb de pe spate este unul ‘premium’ si nu lasa impresia de ‘cheap’.

Motorola One Action review romana – GALERIE FOTO

Motorola One Action review romana – DISPLAY

Motorola One Action review romana

In partea frontala isi face aparitia un display IPS LCD echipat cu format 21:9 si caracteristici bune: diagonala de 6.3 inci, rezolutie FHD+ (2520×1080 pixeli), 432 ppi densitate pixeli si raport ecran/corp de peste 82 procente. Banuim ca zona din fata este invelita cu sticla 2.5D.

Afisajul 21:9 este inalt si destul de ingust. Asta face ca telefonul sa fie usor de manevrat cu o singura mana. Ecranul poseda 4 margini negre destul de inguste iar ca si aspect, display-ul (implicit zona frontala) arata foarte bine.

Motorola One Action review romana

Imaginea ‘redata’ de afisajul IPS LCD este clara, frumos colorata si suficient de luminoasa pe timp de zi intr-un spatiu interior.

Pe timpul testului am remarcat faptul ca luminozitatea ecranului este ‘asa si asa’ cand telefonul este utilizat afara intr-o zi insorita. Se poate distinge ceea ce este afisat pe ecran, insa un plus de luminozitate era binevenit.

# Motorola One Action review romana

‘Trio-ul’ de format 21:9 + 6.3 inci + rezolutie de 2520×1080 pixeli este ideal atunci cand iti petreci timpul liber cu jocuri, YouTube, aplicatii de stiri etc. In cazul aplicatiilor de stiri sau pe site-urile unde se face mult scrolling, afisajul inalt este binevenit 🙂 (noi am rulat aplicatia Google News).

Motorola One Action review romana

In ceea ce priveste perforatia din ecran (nu credem ca ati ratat-o 🙂 ), One Action este cel de-al doilea smartphone Motorola echipat cu asa ceva. Primul este Motorola One Vision.

La primul contact cu smartphone-ul One Action, perforatia iti lasa impresia ca e un pic cam mare in ‘circumferinta’. Insa, dupa cateva ore de utilizare a smartphone-ului, nu ti se mai pare asa 🙂

Motorola One Action review romana

Motorola One Action review romana – DOTARI HARDWARE INTERNE

In ‘regiunea’ axata pe dotari hardware ‘ascunse’ vederii si care pun in miscare ‘dispozitivul’, lucrurile se prezinta bine (spre foarte bine): chipset Samsung Exynos 9609 2.2GHz (4 nuclee Cortex A53 1.6GHz + 4 nuclee Cortex A73 2.2GHz), 4GB de memorie RAM (LPDDR4X), procesor grafic ARM Mali G72 MP3 si 128GB de stocare ‘nativa’ (tip UFS).

Motorola One Action review romana

Motorola One Action review romana – PERFORMANTA

Trio-ul chipset Exynos 9609+4GB RAM+128GB ROM (UFS) livreaza niste performante excelente indiferent de ceea ce se ruleaza pe smartphone. Telefonul face fata cu brio inclusiv in gaming (jocul Asphalt 9 arata bine din punct de vedere grafic si ruleaza cu un numar bun de fps-uri).

Se face remarcata stocarea UFS care permite instalarea si pornirea rapida a aplicatiilor. Nu mai are rost sa mentionam ca cei 128GB ROM sunt bineveniti 🙂

Motorola One Action review romana – TESTE SINTETICE

AnTuTu

Geekbench

Androbench

Speedtest

AIDA64

CPU-Z

Motorola One Action review romana – SISTEM DE OPERARE SI INTERFATA

Daca esti ‘adeptul’ unui Android stock rapid si bine optimizat, atunci terminalul One Action nu o sa dezamageasca. Telefonul ruleaza sistemul de operare Android 9.0 Pie in versiune Android One.

Exista cateva mici ‘customizari’ implementate de Motorola (Moto Action, Moto Display) care sunt binevenite. Nu lipseste asistentul vocal Google Assistant, functie care este integrata direct in interfata.

Motorola One Action review romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA

Pe spatele device-ului sade o camera foto principala alcatuita din 3 senzori – 12MP (primar, f1.8) + 16MP (senzor de actiune cu unghi de filmare la 117 grade, F2.2) + 5MP (adancime/bokeh).

Principala noutate a smartphone-ului Motorola One Action este fara indoiala senzorul de actiune (Action Cam), care permite filmarea comoda de clipuri video in care exista multa miscare.

Senzorul ‘Action Cam’ este util pentru a fi utilizat in diverse ‘circumstante’ si scenarii ‘active’ precum mersul cu bicicleta, alergare, mers pe jos la pas grabit, plimbatul cainelui, filmare de evenimente sportive etc.

Tinem sa va precizam ca senzorul de actiune nu poate captura imagini, ceea ce este pacat. Avand in vedere unghiul larg de filmare de care dispune, suntem convinsi ca imaginile capturate la unghi de 117 grade ar fi aratat excelent.

Pentru filmari cat mai stabile, terminalul a receptionat tehnologie EIS de stabilizare video. Mai multe despre toate acestea va vom dezvalui imediat in randurile de mai jos.

# Motorola One Action review romana

Inainte de a trece mai departe, vrem sa va precizam restul de dotari/functii de care dispune camera principala.

  • PDAF (focalizare rapida), auto HDR, flash LED dual-tone, Active Photos (poze in care exista miscare), mod manual (setarea manuala de diverse setari)
  • Mod Portrait (poze cu background blurat), mod Panorama, filtre Live, tehnologie Google Lens (recunoastere de obiecte), video slow-motion, video timelapse, video hyperlapse
  • Cateva functii AI (auto smile capture; smart composition – functie care sugereaza imbunatatiri in poza capturata si genereaza automat o imagine optionala in functie de acele imbunatatiri; shot optimization – asigura functii de scene detection si infrumusetarea imaginii in mod automat).
  • Video 4K 30fps sau 1080p 60fps

Motorola One Action review romana

# Motorola One Action review romana

Prima data vrem sa va precizam impresiile noastre despre camera de actiune (Action Cam). Aceasta poate filma la unghi larg de 117 grade iar ceea ce rezulta sunt niste capturi video in care ‘incape’ mult ‘continut’.

Senzorul poate filma in format 21:9 cu rezolutie FHD 30fps si functie EIS de stabilizare (camera poate filma si in FHD 60fps cu EIS, insa in format 16:9). Clipurile filmate astfel arata bine si sunt ‘stabile’, mai ales daca filmezi in timp ce te deplasezi la pas normal.

Un aspect foarte cool al senzorului Action Cam este faptul ca se poate filma cu telefonul in mod ‘portrait’ iar ceea ce s-a capturat este afisat pe tot ecranul. O chestie foarte utila 🙂

Va invitam sa vizionati clipurile de mai jos in care am testat senzorul de actiune prin miscare la pas normal.

# Motorola One Action review romana

Noi am testat senzorul Action Cam si prin cateva scurte sesiuni de alergare iar clipurile capturate sunt interesante si de o calitate buna. In timpul alergarii este foarte greu sa tii telefonul fix in mana iar inevitabil apare un pic de ‘balans’.

In acest caz, functia EIS de stabilizare nu mai prea are ce sa faca. Cu toate acestea, filmarile in plina alergare sunt realizate destul de bine.

Vrem sa mentionam ca Motorola ne-a trimis impreuna cu smartphone-ul un suport de bicicleta. Noi nu am reusit sa testam acest accesoriu, insa credem ca prin filmarea direct de pe bicicleta (cu smartphone-ul fixat in suport) se pot captura niste videoclipuri foarte cool.

Va invitam sa vizionati clipurile de mai jos in care am testat senzorul de actiune in plina alergare (nu foarte intensa 🙂 )

# Motorola One Action review romana

In ceea ce priveste comportamentul camerei atunci cand vine vorba de poze, perechea de senzori 12MP (primar) +5MP (bokeh) se descurca bine. Poate nu asa bine ca perechea de senzori 48MP+5MP de pe smartphone-ul Motorola One Vision, insa per total camera scoate niste poze de calitate.

Noi am testat camera in special pe timp de zi in conditii de lumina buna (spre excelenta). Pozele capturate in acest mod sunt frumos colorate (cu HDR activat), nivelul de detaliu este generos iar functiile AI (inteligenta artificiala) sunt pe alocuri destul de utile.

Pozele tip panorama arata interesant iar cele cu background blurat nu se lasa mai prejos 🙂 Vrem sa mentionam ca din interfata camerei se poate ‘ajusta’ in timp real nivelul de blur din background in cazul pozelor tip bokeh.

Motorola One Action review romana – CAMERA FOTO SECUNDARA

Pentru fotografiile selfie avem la indemana o camera frontala potenta si generos echipata. Camera de 12-megapixeli poate captura clipuri selfie la rezolutie 4K 30fps si este echipata cu functii precum auto HDR, display flash, functie de infrumusetare, mod manual, mod portrait (background blurat), filtre live, mod group selfie, functii AI (shot optimization, auto smile capture) etc.

Camera este capabila sa captureze niste selfie-uri frumoase (in special cand se activeaza modul portrait care blureaza background-ul). Senzorul capteaza eficient lumina iar asta rezulta in niste poze care arata decent si atunci cand sunt realizate in condtii de lumina relativ scazuta.

Faptul ca terminalul poate filma clipuri selfie in 4K 30fps este un mare plus. Clipurile realizate astfel arata bine. Va reamintim ca si smartphone-ul Moto G7 Plus este capabil sa captureze selfie-uri in 4K 30fps.

Tineam sa va precizam ca camera selfie de 25MP care echipeaza terminalul One Vision poate filma in rezolutie 1080p 30fps. Banuim ca smartphone-ul One Action este destul de fericit din acest punct de vedere 🙂

Motorola One Action review romana – INTERFATA CAMERA FOTO

Motorola One Action review romana – GALERIE FOTO

POZE CAPTATE IN MODUL STANDARD CU HDR ACTIVAT

POZE TIP PANORAMA

POZE CU BACKGROUND BLURAT (mod ‘portrait’)

Motorola One Action review romana – BATERIE SI AUTONOMIE

In corpul elegant si slim este ‘gazduit’ un acumulator dotat cu 3500mAh si tehnologie de incarcare cu putere de 10W, ceea ce nu este ‘ideal’. Practic, de pe device lipseste fast charging-ul. Pacat 🙁

Exceptand camerele, terminalul este foarte similar cu smartphone-ul Motorola One Vision. De ce oare aceasta ‘similaritate’ nu s-a extins si catre acumulator ? Ambele terminale au baterii de 3500mAh, insa pe One Vision avem tehnologie fast charging TurboPower de 15W.

Datorita incarcarii 10W, o ‘alimentare’ completa a smartphone-ului One Action dureaza catre 2 ore si 30 de minute, ceea ce este mult (1 ora si 26 minute One Vision). Lasam asta deoparte si ne focusam pe autonomie. Va spunem inca de pe acum ca telefonul se descurca bine.

Motorola One Action review romana

# Motorola One Action review romana

Cu bateria incarcata la 100 de procente, dupa aproximativ 8 ore de utilizare relativ intensa, acumulatorul a mai ramas cu 12%.

In cele 8 ore de ‘forja’ am rulat aplicatii precum YouTube (timp de 3 ore si 30 minute), Google Play (instalare aplicatii), Opera (navigare pe net), jocul Asphalt 9 (timp de 32 minute) si cateva benchmark-uri (AnTuTu, Geekbench).

Pentru detalii complete in ceea ce priveste modul in care noi am utilizat device-ul, va invitam sa aruncati o privire peste ‘capturile de ecran’ de mai jos.

Noi suntem de parere ca bateria se descurca bine in conditiile unui rulaj continuu si destul de ‘stresant’. Daca se ‘adopta’ un scenariu de utilizare ‘light’ spre moderat, se poate depasi 24 ore de autonomie.

Motorola One Action review romana – CONECTIVITATE SI SENZORI

Motorola One Action review romana

In zona ‘focusata’ pe conectivitate, smartphone-ul Motorola este bine ‘accesorizat’. Avem dotari ‘premium’ precum NFC, Bluetooth 5.0, WiFi 802.11 ac, WiFi Hotspot, port USB C, scanner de amprente si deblocare faciala.

Nu ‘absenteaza’ dotarile clasice precum jack-ul 3.5mm, slotul MicroSD (max 512GB; poate fi utilizat in configuratie Single SIM), slot Dual SIM, 4G LTE (Cat 6), GPS/AGPS/GLONASS si Radio-ul FM.

Si acum este randul senzorilor. Gasim proximitate, accelerometru, lumina ambianta, magnetometru si giroscop.

Motorola One Action review romana – AMBALAJ SI ACCESORII

Motorola One Action review romana

Smartphone-ul vine ‘impachetat’ intr-o cutie mov, in care pot fi ‘zarite’ urmatoarele accesorii: manuale, cheita pentru ‘tavita’ SIM, cablu USB C, incarcator 10W si husa. Vrem sa va mentionam ca husa din dotare este de buna calitate.

Motorola One Action review romana

Vrem sa precizam ca Motorola ne-a trimis telefonul intr-o cutie mare si eleganta in care pe langa smartphone, au fost incluse ‘chestii’ cool precum un suport de bicicleta special realizat pentru terminalul One Action si 2 ‘cartulii’ (aceste ‘accesorii’ ne-au fost special trimise de catre Motorola 🙂 ).

Motorola One Action review romana – CONCLUZIE SI PRET

Motorola One Action review romana

Ca sa fim sinceri, este usor sa ajungem la o concluzie precisa in ceea ce priveste noul Motorola One Action. Timpul petrecut alaturi de device ne-a convins ca terminalul este un mid-range atractiv.

Acum urmeaza intrebarea ‘arzatoare’. Este terminalul mai atractiv decat excelentul Motorola One Vision ? Depinde de ceea ce-ti doresti.

Daca esti genul de persoana care filmeaza frecvent, atunci camera de actiune de care dispune One Action se poate dovedi a fi utila in diverse situatii. In acest caz nu ai cum sa dai gres cu device-ul.

La asta mai adaugam si faptul ca terminalul poate captura clipuri selfie in 4K. Restul de dotari hardware sunt in mare parte similare cu ale smartphone-ului One Vision, ceea este un plus.

# Motorola One Action review romana

Insa, daca senzorul de actiune nu este pe placul vostru, atunci recomandarea noastra este sa alegeti smartphone-ul Motorola One Vision. Tinem sa va aducem aminte ca noi am realizat un review complet acestui excelent device.

Spunem asta in contextul in care terminalul are fast charging 15W (One Action duce lipsa de incarcare rapida). Pe langa asta, camera duala cu senzor de 48MP este superioara la pozare in comparatie cu cea de 12MP care ‘motorizeaza’ smartphone-ul One Action.

Pe langa asta, One Vision sta ceva mai bine pe partea de ‘asamblare’ avand sticla pe fata si spate (spate din plastic pe One Action).

Legat de pret, One Action este disponibil pe online-ul romanesc (Altex) pentru suma de 1200 lei, ceea ce este un pret corect si bun. One Vision costa cu 100 de lei in plus.

# Motorola One Action

PRO

  • Design placut si asamblare de calitate
  • Display 21:9 cu perforatie; imagine de calitate
  • Configuratie potenta – chipset Exynos 9609 si stocare UFS; jocurile ‘pretentioase’ gen Asphalt 9 ruleaza bine
  • Baterie cu autonomie buna
  • Sistem Android 9.0 Pie bine optimizat; rulaj cursiv
  • Scanner de amprente rapid; functia de face unlock functioneaza binisor
  • Camera de actiune cu unghi de filmare la 117 grade; se pot filma niste clipuri cool 🙂
  • Camera principala destul de potenta
  • Camera selfie captureaza filmari in 4K
  • Conectivitate generoasa – USB C, NFC, Bluetooth 5.0, jack 3.5mm, Dual SIM, MicroSD etc
  • Difuzor audio bun
  • Husa in dotarea standard; husa este de calitate
  • Pret bunicel

CONTRA

  • Camera de actiune nu poate capta poze
  • Lipseste fast charging-ul; acumulatorul este incarcat lent
  • Display-ul putea fi mai luminos la utilizarea in lumina de afara

Am avut ocazia sa va aducem Motorola One Action review romana gratie partenerului nostru de incredere Motorola Romania.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).