Uite Nokia T20 pareri si pret in Romania. Ca de obicei, astazi avem ceva cool si interesant pentru cititorii/vizitatorii site-ului nostru 🙂 Nokia ne-a luat complet prin surprindere prin lansarea noii tablete T20. De ce spunem asta ?

Daca stam sa ne gandim bine, majoritatea smartphone-urilor lansate de brand in ultima perioada sunt device-uri de ‘duzina’ care nu exceleaza la niciun capitol (pret sau dotari hardware).

In acest context, am fost foarte surprinsi sa descoperim ca tableta T20 poseda multe dotari hardware cool si un pret surprinzator de bun.

Va precizam ca tableta va fi disponibila pe final de luna Octombrie pentru suma de 1100 lei (versiune WiFi 4GB RAM/64GB). Va tinem la curent in legatura cu acest aspect (vom actualiza articolul cu detalii despre pret si magazinul online de unde poate fi cumparat device-ul). In regula.

Cum avem de-a face cu un dispozitiv atractiv, este lesne de inteles ca recurgem la formula deja clasica pentru site-ul nostru 🙂 Astfel ca, in randurile de jos gasiti 5 argumente pentru care tableta merita a fi ‘plasata’ in cosul cu cumparaturi. Va dorim o lectura placuta 🙂

[UPDATE 08-11-2021] Tableta T20 este disponibila pe site-ul eMAG pentru suma de 1100 lei (versiune WiFi 4GB RAM/64GB).

[UPDATE 17-01-2022] Versiunea 4G LTE (4GB RAM/64GB) de Nokia T20 este la vanzare pe eMAG pentru suma de 1400 lei.

Nokia T20 pareri

1. Nokia T20 pareri – Design si constructie premium

Ne pare bine sa va anuntam ca gadget-ul (daca se poate spune asa) dispune de corp full metalic. Excelent 🙂 La asta se adauga protectia IP52 pentru durabilitate la praf si stropiri cu apa. Din nou spunem excelent 🙂

Observam faptul ca partea din spate etaleaza un design tip unibody. Ca si look, noi suntem de parere ca spatele metalic arata foarte bine. Aici se evidentiaza camera principala, care iese usor in afara corpului metalic.

Aaaa… sa nu uitam. Device-ul masoara in grosime 7.8mm, ceea ce este slim (spre foarte slim).

Ne indreptam privirea spre zona frontala. Aici gasim un display echipat cu margini negre rezonabil de slim. Va precizam ca partea frontala este ‘imbracata’ cu ‘toughened glass’ (sticla securizata).

Nokia T20 pareri

2. Nokia T20 pareri – Display perfect decent

Nokia a inchegat pentru device un display bine pus la punct 🙂

FISA TEHNICA

# Panou LCD de 10.4 inci

# Rezolutie de 2000×1200 pixeli si format 5:3

# Densitate pixeli de 224PPI

# Luminozitate de 400 niti; functie de ‘brightness boost’ si certificare SGS Low blue light

# Raport ecran/corp de aproape 80 procente

O SCURTA OBSERVATIE

Va precizam ca ecranul tabletei Nokia este similar cu al modelelor Samsung Galaxy Tab A7 si Huawei MatePad 10.4 2021.

3. Nokia T20 pareri – Configuratie echipata cu suficienti de multi cai putere

Incepem acest punct al articolului prin a va spune ca dispozitivul dispune de chipset-ul Unisoc Tiger T610. Ne-am uitat pe net iar smartphone-ul Realme C21Y (dispune de Unisoc T610) atinge in benchmark-ul Antutu (versiune 8) scorul de 175.000 puncte. Nu-i rau deloc 🙂

Nokia T20 nu o sa obtina in Antutu acelasi scor ca si smartphone-ul Realme. Dar nici departe nu o sa fie (undeva la 160.000 – 165.000 puncte).

Daca punem la socoteala performanta in Antutu, chipset-ul Unisoc are comportament similar cu al propulsorului Snapdragon 662. Profitam de ocazia ivita ca sa va precizam ca noi am testat cateva telefoane motorizate de acel chipset Snapdragon. Dintre acestea mentionam Motorola Moto G30, Xiaomi Poco M3 (review) si Motorola Moto G9 Play (review).

In ceea ce priveste stocarea si memoria, va spunem ca Nokia T20 are la bord 4GB RAM/64GB (eMMC 5.1) sau 3GB RAM/32GB (eMMC 5.1).

Inainte de a trece mai departe, va invitam cu drag sa aruncati o privire peste fisa tehnica a chipset-ului Unisoc T610.

SPECIFICATII

# 2 nuclee Cortex A75 1.8GHz + 6 nuclee Cortex A55 1.8GHz

# Tehnologie 12nm

# Procesor grafic ARM Mali G52 3EE 2-core (2 nuclee grafice)

# Suport pentru stocare tip eMMC 5.1

Nokia T20 pareri

4. Nokia T20 pareri – Sunet si conectivitate

Pe partea de audio, tableta poseda difuzoare stereo echipate cu amplificator digital si tehnologie audio OZO. Interesant 🙂 Va informam ca ‘boxele’ sunt pozitionate in partile de sus si jos (pe marginile laterale atunci cand tableta este orientata in mod landscape).

Facem pasul spre segmentul de conectivitate si va relatam ca el lasa o impresie pozitiva 🙂

FISA TEHNICA

# USB C (2.0), WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, jack 3.5mm, Radio FM, slot MicroSD (max 512GB), deblocare faciala

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Nokia ofera noul T20 si in versiune echipata cu functie 4G LTE. Va informam ca aceasta varianta dispune de slot Single SIM si GPS/AGPS.

Tinem sa va spunem ca pe site-ul Nokia nu se precizeaza nimic despre senzorii prezenti pe tableta. De indata ce cunoastem detalii despre acestia, articolul va fi actualizat.

5. Nokia T20 pareri – Baterie dotata cu fast charging si multi ‘mAh’

Un alt aspect forte al device-ului este acumulatorul. El dispune de urmatoarele: capacitate de 8200mAh si fast charging 15W. Nu-i rau deloc 🙂

O SCURTA OBSERVATIE

Tinem sa va spunem ca tableta vine impreuna cu un incarcator standard de 10W. ‘Salvarea’ poate sa vina din partea smartphone-ului proprietate personala. Daca incarcatorul telefonului este unul performant, treaba este rezolvata 🙂

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 11 (versiune full stock 🙂 )
  • Camera principala 8MP, autofocus, flash LED, video 1080p
  • Camera frontala de 5MP
  • 247.6 x 157.5 x 7.8mm si 465 grame (470 grame pentru versiunea LTE)
  • Culoare – albastru
  • Altele – 2 microfoane, 2 ani de upgrade-uri sistem operare, 3 ani de update-uri securitate

Nokia T20 pareri – GANDURI DE FINAL

Hmmm… putem spune ca Nokia a creat un device foarte interesant 🙂 Dotarile prezente sunt perfect decente, design-ul este unul premium iar pretul de 1100 lei este destul de bun.

Recunoastem ca noi am fost destul de critici cu smartphone-urile Nokia lansate in ultima perioada. Insa, tableta este una reusita iar datorita acestui aspect, Nokia merita felicitarile noastre 🙂

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).