Uite Oppo A57s pareri si pret in Romania. Acum ca weekend-ul isi face simtita prezenta, ne-am decis sa aruncam o privire peste un terminal entry-level care a debutat destul de recent. Este vorba despre smartphone-ul A57s al brand-ului chinezesc Oppo.

Device-ul a intrat pe radarul nostru deoarece este un entry-level atipic. De ce spunem asta ? Smartphone-ul are boxe stereo, baterie performanta, conectivitate NFC, panou LCD luminos, protectie la apa si praf etc. Hmmm… foarte interesant 🙂

Ne mutam atentia catre partea de pret. Va precizam ca smartphone-ul va fi lansat curand in Romania pentru suma cuprinsa intre 900 – 1000 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Momentan ne abtinem in a ne da cu parerea despre cat costa device-ul. Asta o vom face pe parcursul articolului si la partea de concluzie. Acum haideti sa trecem la treaba 🙂

[UPDATE 22-09-2022] Terminalul A57s este la vanzare pe site-ul evoMAG.ro pentru suma de 1070 lei (4GB RAM/64GB).

Oppo A57s pareri

CE NE PLACE LA DISPOZITIV

# Baterie de 5000mAh cu incarcare SuperVOOC 33W

# Difuzoare stereo cu optimizare audio DIRAC3.0

# Carcasa cu protectii IPX4 (durabilitate la apa) si IP5X (durabilitate la praf)

# Conectivitate – 4G, NFC, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.3, USB C, Dual SIM, jack 3.5mm, MicroSD, scanner amprente (lateral), face unlock

# Senzori – compas, lumina, proximitate, accelerometru, gravitatie

# Camera principala cu senzor 50MP

Oppo A57s pareri – CATEVA OBSERVATII

Hmmm…. Lista cu dotari arata foarte bine 🙂 Haideti sa analizam un pic cateva din aspectele enumerate mai sus.

Incepem cu bateria. Setup-ul 5000mAh + fast charging 33W este fara indoiala unul reusit. Tinem sa precizam ca echipa GadgetLab a avut in teste cateva telefoane motorizate de catre un setup similar.

Primul device care ne vine in minte este smartphone-ul Xiaomi Redmi Note 11S 4G. Apoi alte device-uri cu 5000mAh si incarcare 30/33W testate de noi sunt Motorola Moto G82 5G, Moto G52 (review) si Motorola Moto G200 5G (review).

Inca nu am terminat 🙂 Nu putem sa nu mentionam si terminalele Motorola Edge 20 Lite si Xiaomi Redmi Note 9 Pro.

Apoi, prezenta pe terminalul Oppo a boxelor stereo este un mare plus 🙂 La fel putem spune si despre protectiile la apa si praf.

Incheiem acest segment al articolului prin a spune cateva vorbe despre camera 50MP. Pe site-ul oficial nu se precizeaza nimic legat de senzorul utilizat.

Cu toate acestea noi banuim ca este vorba despre camera Samsung ISOCELL JN1 50MP. Tinem sa mentionam ca noi avem cunostinte destul de vaste in ceea ce priveste capabilitatile camerei Samsung.

Afirmam asta in contextul in care noi am testat cateva telefoane motorizate de catre camera Samsung JN1 50MP. Aici evidentiem terminalele Xiaomi Redmi 10C, Xiaomi Redmi 10 (review) si Realme 9 5G.

Oppo A57s pareri

Oppo A57s pareri – ASPECTELE CARE NU NE PLAC

Inainte de toate, tinem sa precizam ca strategia implementata de Oppo cu acest terminal este una riscanta. Producatorul a inclus multe dotari premium cu speranta ca utilizatorii vor trece cu vederea cateva aspecte hardware de mare importanta.

Daca pretul device-ului ar fi unul cat de cat adecvat (700 lei), hai sa zicem ca am putea ignora partile sale slabe. Insa, smartphone-ul va avea un pret cuprins intre 900 – 1000 lei.

Cand vorbim de asemenea sume, ne gandim la telefoane mid-range si nu entry-level. In fine. A sosit momentul sa aflam care sunt partile entry-level ale device-ului.

# Chipset Helio G35

# Stocare eMMC 5.1

# Display LCD HD+ (1612×720 pixeli), 6.56 inci, refresh 60Hz

OBSERVATII

Hmmm… nasol 🙁 Helio G35, eMMC 5.1 si ecran HD+ la 900 – 1000 lei ? Nu mersi. De ce oare Oppo nu a pus pe device un chipset gen Helio G95 sau macar un Helio G85/G88 ?

Va precizam ca Helio G35 scoate in benchmark-ul Antutu in jur de 105.000 puncte. Asta inseamna ca smartphone-ul se va misca lent chiar si in task-uri/activitati uzuale precum navigare prin interfata, web browsing, camera etc. Gaming-ul (Asphalt 9, Genshin Impact) este exclus.

Tinem sa precizam ca ecranul smartphone-ului are cateva parti bune. Acestea sunt luminozitatea maxima de 600 niti si spectrul culoare DCI-P3. Insa, asta nu este suficient pentru un terminal situat in pragul 900 – 1000 lei.

Pe partea de memorie si stocare, dispozitivul ofera 4GB RAM + 64GB ROM. Combo-ul este in regula, insa gratie chipset-ului, smartphone-ul nu a putut fi echipat cu stocare tip UFS.

Dotarile premium de care dispune device-ul sunt clar atractive. Insa, acestea sunt practic anulate de catre chipset-ul foarte slab.

In ceea ce priveste competitia, pragul 900 – 1000 lei contine cateva device-uri net superioare in sectoarele de ecran, chipset si stocare.

Aici mentionam Redmi Note 11 (panou AMOLED FHD+ 90Hz, Snapdragon 680, stocare UFS) si Moto G60S (panou LCD FHD+ 120Hz, Helio G95, stocare UFS).

Cum noi am avut in laboratorul de teste ambele device-uri, va invitam sa parcurgeti Xiaomi Redmi Note 11 review si Motorola Moto G60S review. Va dorim lecturi placute 🙂

Oppo A57s pareri – GANDURI DE FINAL

Singurul mod prin care noul Oppo A57s isi poate repara ‘pacatele’ este prin lansarea pentru un pret de maxim 700 lei. Daca se depaseste aceasta valoare, noi va recomandam sa va orientati spre ceva echipat cu chipset si/sau ecran mai performante.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI

  • Sistem de operare Android 12 cu interfata ColorOS 12.1
  • Camera principala 50MP + 2MP, video 1080p 30fps
  • Camera selfie 8MP, video 1080p 30fps
  • Carcasa din plastic; culori – negru, albastru
  • 163.74 x 75.03 x 7.99mm si 187 grame
  • Altele – GPS/AGPS/GLONASS/BDS/Galileo/QZSS, ecran protejat de sticla Panda Glass

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).