Uite Samsung Galaxy A15 4G pareri si pret Romania. Articolul de azi este focusat pe noua generatie de terminal Samsung mid-range de buget. Este vorba despre smartphone-ul Galaxy A15 in versiune 4G (urmeaza sa publicam articol si pentru varianta 5G).

Terminalul aduce o premiera pentru gama de telefoane Galaxy A10. Noul Galaxy A15 poseda panou AMOLED, ceea ce este un lucru excelent 🙂 Pe langa acest aspect, smartphone-ul utilizeaza un chipset eficient si destul de performant, are o baterie potenta, conectivitate bine pusa la punct si o carcasa cu design elegant. Cu aceste elemente precizate, mergem mai departe si aruncam o privire peste partea de pret.

Terminalul va fi lansat pe piata din Europa pentru un pret de aproximativ 220 euro (versiune 8GB RAM/128GB). Ne putem astepta ca device-ul sa fie lansat in Romania pentru un pret de aproximativ 1100 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Samsung Galaxy A15 4G pareri

CELE MAI INTERESANTE DOTARI

# Panou Super AMOLED 6.5 inci, refresh 90Hz, rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli), luminozitate maxima 800 niti, notch in forma de U, raport ecran/corp de peste 84%, tehnologie Always On, culori pe 8 bit

# Chipset MediaTek Helio G99, 8GB RAM LPDDR4X + 128GB stocare UFS 2.2

# Baterie 5000mAh cu fast charging 25W

# Conectivitate – NFC, 4G, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.3, USB C 2.0, scanner amprente (pe lateral), Dual SIM, MicroSD, jack 3.5mm, GPS/Glonass/Beidou/Galileo/QZSS

# Camera principala cu senzor 50MP (are AF), video 1080p 30fps

# Sistem de operare Android 14 cu interfata One UI 6

Samsung Galaxy A15 4G pareri – CATEVA OBSERVATII

Fara indoiala ca device-ul poseda multe chestii atractive. Inainte de a parcurge cateva din aceste dotari, avem ceva interesant de precizat 🙂

Smartphone-ul inlocuieste versiunea de Samsung Galaxy A14 4G. Ca si fapt divers, va precizam ca echipa GadgetLab a publicat articol si pentru imbatranitul Samsung Galaxy A13 (versiune 4G). Bine de stiut 🙂

Si acum va invitam sa exploram impreuna dotarile hardware insirate in lista de mai sus 🙂

ECRAN

Fara indoiala ca actorul principal in configuratia device-ului este display-ul. Nu exageram cand spunem ca el este excelent 🙂

Punctele tehnice ale ecranului care ies cel mai intens in evidenta sunt refresh-ul de 90Hz, luminozitatea generoasa de 800 niti si bineinteles tehnologia Super AMOLED.

Apropo de diagonala, ne pare bine sa vedem ca Samsung a optat pentru un panou AMOLED relativ compact (6.5 inci).

O RECOMANDARE COOL

Apropo de telefoane propulsate de ecrane OLED/AMOLED relativ compacte (6.5 inci), va precizam ca destul de recent noi am avut in teste smartphone-ul Motorola Moto G84 5G (OLED 6.5 inci 120Hz).

Samsung Galaxy A15 4G pareri – CONFIGURATIE

Revenim la smartphone-ul Samsung. Continuam cu observatiile si spunem cateva vorbe si despre partea de configuratie interna (procesor, ram si stocare). Noi consideram ca producatorul a procedat inteligent prin alegerea chipset-ului Helio G99.

Spunem asta in contextul in care noi am testat Motorola Moto G72 (are Helio G99) iar smartphone-ul se comporta excelent in aplicatii/jocuri si pe partea de autonomie. Ca si curiozitate, Samsung a pus chipset-ul Helio G99 si pe noua tableta de buget Galaxy Tab A9.

Revenim la terminalul Galaxy A15. Setup-ul 8GB RAM + 128GB UFS 2.2 intocmit de Samsung pentru device este foarte potrivit pentru performantele motorizarii Helio G99 (in jur de 390.000 puncte in Antutu 9).

O ALTA RECOMANDARE COOL

Apropo de telefoane mid-range buget echipate cu mult RAM si stocare, va spunem ca noi am testat terminalul Motorola Moto G54 5G Power (12GB RAM/256GB).

Samsung Galaxy A15 4G pareri – ACUMULATOR

Si acum ne indreptam atentia catre setup-ul baterie + fast charging de pe Galaxy A15. Noi consideram ca perechea 5000mAh + incarcare 25W este una foarte reusita 🙂

Legat de telefone mid-range buget dotate cu un setup similar (5000mAh + fast charging 30W), va relatam ca echipa GadgetLab a testat terminalele Motorola Moto G73 5G (review), Motorola Moto G23 (review), Redmi Note 12 4G si Redmi Note 12 5G (review).

In ceea ce priveste restul de aspecte ale terminalului Samsung, conectivitatea contine NFC si alte dotari utile, senzorul primar al camerei principale pare a fi decent (50MP cu AF) iar prezenta Android 14 este fara indoiala un plus.

Samsung Galaxy A15 4G pareri

Samsung Galaxy A15 4G pareri – ASPECTE DE LUAT IN SEAMA

# Nu are boxe stereo

# Nu are protectie la apa/praf

# Camera principala are 2 senzori de umplutura – ultra wide 5MP si macro 2MP

CATEVA OBSERVATII

Pacat ca sistemul audio cu boxe stereo nu a ajuns pe device 🙁 Apoi, Samsung putea face un efort si sa echipeze device-ul cu macar protectie IP52 (durabilitate la praf si stropiri cu apa).

Legat de camera principala, nasol ca Samsung a ales sa echipeze device-ul cu senzori multi si modesti 🙁

Producatorul trebuia sa renunte la inutila camera macro 2MP si sa puna pe device o camera ultra wide decenta (8MP cu AF). In configuratia actuala, si camera ultra-wide 5MP este cam inutila 🙁

CONCLUZIE

Noul Galaxy A15 4G este clar un telefon care merita atentie. Smartphone-ul ne ofera multe dotari bune iar asta nu poate fi trecut cu vederea. Este evident faptul ca principalul punct de atractie al device-ului este panoul Super AMOLED luminos si echipat cu refresh de 90Hz. Pana aici toate bune si frumoase.

Ca de obicei, pretul este un aspect problematic pentru un Samsung aparut recent. Pentru ceea ce ofera device-ul, 1100 lei ni se pare un pic cam mult. Ca sa va faceti o idee precisa legat de acest aspect, smartphone-ul Motorola Moto G72 (review) costa in acest moment 900 lei iar per total, device-ul este superior modelului A15 4G (Moto G72 poseda panou OLED cu 120Hz si culori 10 bit, boxe stereo, protectie IP52, fast charging ceva mai puternic, camera ultra-wide 8MP).

Avand in vedere cele mentionate, noi consideram ca Galaxy A15 nu trebuie sa depaseasca valoarea de 1000 lei. Cel mai potrivit ar fi ca smartphone-ul sa coste maxim 950 lei.

Uite restul de caracteristici tehnice

  • Camera selfie 13-megapixeli, video 1080p 30fps
  • Senzori – accelerometru, compas, lumina, proximitate
  • 160.1 x 76.8 x 8.4mm si 200 grame
  • Carcasa din plastic; culori – negru, albastru, verde
  • Difuzor audio asezat pe marginea de jos

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).