Iata Xiaomi Mi A3 pareri si pret Romania. Dupa o perioada ‘usor’ indelungata in care lansarile de telefoane a cam stagnat, in acest moment avem motive intemeiate sa fim destul de incantati.
Asta se datoreaza prezentarii oficiale a noului mid-range Xiaomi Mi A3. Terminalul este ‘succesorul’ mult apreciatului model de anul trecut, in speta smartphone-ul Xiaomi Mi A2.
In mare parte, noul Mi A3 este un device superior in comparatie cu ‘batranul’ Mi A2. Spunem in mare parte deoarece display-ul de pe noul model nu este ce ar trebui sa fie.
Inainte de a va aduce in atentie tot ceea ce este reusit si mai putin reusit la acest nou device Xiaomi, dorim sa va prezentam rapid doua aspecte importante (credem noi): detalii despre pret si cu cine este ‘inrudit’ dispozitivul.
Mi A3 apare listat pe site-ul Xiaomi Spania pentru urmatoarele preturi: 249 euro (versiune 4GB RAM/64GB) si 279 euro (versiune 4GB RAM/128GB). Xiaomi va da drumul la vanzari incepand cu data de 24 Iulie. Ne putem astepta ca smartphone-ul sa ajunga rapid pe piata din Romania pentru un pret cuprins intre 1200-1250 lei (varianta 64GB).
In ceea ce priveste ‘gradul’ de rudenie, terminalul este practic fratele geaman al smartphone-ului Xiaomi Mi CC9e. Asta reprezinta o ‘veste’ buna (spre foarte buna). Insa, lucrurile nu sunt doar lapte si miere (din pacate 🙁 )
Va spunem inca de pe acum ca ‘proapsatul’ Mi A3 este un device atractiv. Datorita acestui aspect, vrem ca prima data sa va ‘informam’ legat de ceea ce nu este prea ok cu device-ul. Dupa ce o sa facem asta, o sa ne putem focusa linistiti pe aspectele hardware cele mai ‘meseriase’ (va atentionam ca sunt destul de multe).
Xiaomi Mi A3 pareri contra (mai degraba parere)
Aspectul dezamagitor la acest nou telefon este display-ul (din pacate :(). Producatorul chinez a echipat smartphone-ul cu display HD+, ceea ce este un compromis aiurea si ciudat.
De obicei, pe pagina oficiala, display-ul unui Xiaomi recent lansat ocupa o pozitie ‘fruntasa’ pe lista cu specificatii tehnice. Iata ca lui Xiaomi ii este un pic ‘rusine’ de faptul ca a echipat telefonul cu ecran HD+ si spunem asta deoarece detalii despre ecran apar undeva spre jumatatea listei cu caracteristici.
Sa nu ne intelegeti gresit. Ecranul se prezinta bine ca si specificatii, insa noi consideram ca asta nu e de ajuns in cazul unui device care costa 250 euro.
Gustul ‘amar’ lasat de panoul HD+ (1560×720 pixeli, 282PPI) este usor indulcit de celalalte specificatii de care dispune display-ul. Avem urmatoarele:
# Diagonala de 6.088 inci si tehnologie AMOLED
# Rata contrast de 60000 la 1 si protectie Corning Gorilla Glass 5
# Scanner de amprente in ecran (de fapt sub ecran 🙂 ); notch mic si elegant
Stim faptul ca terminalul Mi CC9e dispune de ecran dotat cu tehnologie AOD (always on display). Pe site-ul oficial nu se mentioneaza nimic legat de prezenta tehnologiei AOD pe noul Mi A3. Noi speram ca aceasta functie nu lipseste de pe device. Ar fi pacat 🙁
Xiaomi Mi A3 pareri pro
Unul dintre principalele aspecte forte ale acestui nou device este configuratia. Ea dispune de niste componente performante precum stocare UFS 2.1 (capacitate de 64GB sau 128GB), baterie 4030mAh compatibila cu fast charging 18W, 4GB RAM LPDDR4X in configuratie dual-channel si chipset Qualcomm Snapdragon 665 2.0GHz.
Despre chipset vrem sa mentionam ca performeaza similar cu ‘imbatranitul’ Snapdragon 660 (in jur de 140.000 puncte in AnTuTu).
Ca si prima impresie, asta nu e prea bine. Insa, chipset-ul SD665 este compatibil cu tehnologia UFS 2.1, pe cand chipset-ul SD660 stie doar eMMC 5.1.
Asta inseamna ca Mi A3 dispune de o stocare rapida capabila sa asigure device-ului multa cursivitate in activitati ‘uzuale’ gen instalare/pornire de aplicatii, ceea ce este foarte important.
Nu se poate spune ca un scor de 140.000 este un punctaj modest in AnTuTu. Am fi preferat ca punctajul sa fie cu cel putin 15.000 puncte mai mare decat cel obtinut de SD660. Insa asta este 🙂
In ceea ce priveste restul de dotari, vi le enumeram pe care noi le consideram cele mai cool.
# Conectivitate – USB C, Bluetooth 5.0, WiFi 802.11 ac, senzor infrarosu, Dual 4G, deblocare faciala; nu lipsesc dotarile ‘traditionale’ – jack 3.5mm si slotul MicroSD (max 256GB)
# Camere – principala 48MP+8MP+2MP cu flash LED, HDR, PDAF, tehnologie AI (detecteaza 27 tipuri de scenarii foto), mod de pozare pe timp de noapte, video 4K 30fps/1080p 60fps/1080p 30fps cu stabilizare EIS; Secundara 32MP cu tehnologie AI, selfie-uri panoramice, video 1080p 30fps
# Carcasa – design premium si constructie din sticla si metal; din punctul nostru de vedere, telefonul poseda un look trendy si foarte elegant. Aceste aspecte o sa conteze pentru multi utilizatori.
Xiaomi Mi A3 pareri – O SCURTA OBSERVATIE (este de bine 🙂 )
Principala caracteristica a terminalelor Xiaomi din seria ‘Mi A’ este sistemul de operare full stock, in speta Android One. Oare ce sistem de operare ruleaza pe noul Mi A3? Este vorba de acelasi Android One (Android 9.0 Pie).
Din punctul nostru de vedere asta reprezinta un mare atu al acestui nou ‘gadget’. Practic, hardware-ul potent nu este incarcat inutil cu fel si fel de customizari software iar asta inseamna un telefon rapid si cursiv in orice fel de situatie. Excelent 🙂 Va reamintim ca recent, noi am avut prilejul sa testam Motorola One Vision, care ruleaza acelasi Android One.
UITE RESTUL DE CARACTERISTICI CU PROFIL TEHNIC
- Procesor grafic Adreno 610
- WiFi Direct, WiFi Display, WiFi Direct, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou
- Senzori – giroscop, accelerometru, proximitate, compas, lumina ambianta
- Culori – alb, albastru, negru
- 153.48 x 71.85 x 8.47mm si 173.8 grame
- Accesorii – husa, incarcator 10W
CONCLUZIE
Daca noul Xiaomi Mi A3 avea display AMOLED FHD+, puteam spune ca terminalul era unul complet. Din pacate s-a mers pe mana unui panou AMOLED HD+, ceea ce este pacat.
Avantajul folosirii unui astfel de ecran este stresul mic pe acumulator. Astfel ca ne putem astepta ca smartphone-ul sa aiba un comportament excelent pe partea de autonomie.
Pana la urma tot raul inspre bine 🙂 In ceea ce priveste pretul, hmmm… Avand in vedere nivelul generos de dotari (pacat ca lipseste NFC-ul), 250 euro pare a fi cat de cat ok.
Insa, parca este cam mare. Noi consideram ca trebuie asteptat cateva luni pana cand pretul cade spre 200 euro (in jur de 1000 lei). Asteptam cu nerabdare sosirea acestui device in Romania.