Uite Xiaomi Poco M3 review in romana. Demaram aceasta noua saptamana cu un articol special 🙂 In ultima perioada am avut pe masa de testare smartphone-ul Poco M3, un device echipat cu baterie de capacitate foarte mare, in speta 6000mAh. Hmmm…. suna bine 🙂
Astazi va prezentam pe larg toate impresiile si parerile care ne-au ramas de pe urma butonarii device-ului Xiaomi. Apelam la un strop de teasing si va mai precizam ca smartphone-ul poseda memorie rapida si de capacitate generoasa, aspect elegant, chipset care livreaza performante bune, conectivitate bine pusa la punct etc.
V-am starnit interesul ? Noi suntem increzatori ca da 🙂 Incheiem aici cu introducerea si trecem direct la treaba 🙂
Xiaomi Poco M3 review in romana – DESIGN
Primul aspect care ne-a sarit in ochi la device este partea din spate. Avem un design cool ce face ca terminalul sa fie usor de recunoscut 🙂
Spatele este realizat dintr-un plastic usor texturat care livreaza un feedback bun la atingere. Plasticul de nuanta neagra este de buna calitate si nu retine tare urmele de amprente.
In partea de sus gasim un decupaj in care sunt adapostite logo-ul si camera principala. Decupajul ofera un aspect interesant si precum am mentionat mai sus, usor de recunoscut. Decupajul poseda finisaje glossy iar acestea retin usor urmele de amprente si praf. Nimic surprinzator.
Telefonul dispune de constructie solida iar in ciuda bateriei de capacitate foarte generoasa, device-ul nu are o greutate care sa deranjeze atunci cand el este manevrat intr-o singura mana (cantareste 198 grame).
Xiaomi Poco M3 review in romana
Facem pasul catre partea frontala iar aici ne intampina un ecran inzesrat cu notch in forma de V si diagonala de 6.53 inci. Va precizam ca pe display este aplicata o folie, ceea ce este binevenit 🙂
Xiaomi Poco M3 review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN
Deasupra ecranului este integrat difuzorul pentru apeluri si unul din cele 2 difuzoare audio. Noi am realizat cateva convorbiri/apeluri iar calitatea sunetului este una buna (volum generos, voci clare).
Display-ul este inconjurat de jur imprejur de o dunga neagra din plastic. Din imagine remarcam faptul ca partea din spate urca pana in dreptul dungii din plastic care inconjoara ecranul.
Smartphone-ul poseda design unibody. Spatele este curbat subtil inspre extremitati iar marginile poseda suprafata mata non-texturata. Decupajul glossy, care include logo-ul POCO si camera principala, iese foarte putin in afara plasticului texturat. Modulul camerei principale iese un pic in afara carcasei, insa nu cu mult.
Colturile sunt frumos rotunjite iar design-ul unibody este unul care arata placut.
Xiaomi Poco M3 review in romana
Pe marginea dreapta sunt incorporate butonul de pornire/oprire (integreaza senzor de amprente) si tasta pentru volum. Apropo de scanner-ul pentru amprente, el se configureaza usor si destul de rapid iar ca si precizie si viteza deblocare, senzorul se descurca bine.
Pentru deblocare, smartphone-ul are si tehnologie face unlock. Deblocarea faciala merge bine in conditii bune si medii de luminozitate. Face unlock-ul nu functioneaza in conditii de intuneric/bezna.
Pe marginea stanga in partea de sus isi face aparitia slotul triplu (Dual SIM + MicroSD).
Pe marginea de jos sunt insirate cel de-al 2-lea difuzor, portul USB C si un microfon. Apropo de difuzoare, ele emit un sunet cu volum destul de puternic. Sunetele de notificare, sonerie etc se aud clar chiar si intr-un spatiu zgomotos. In ceea ce priveste calitatea audio, muzica de pe YouTube suna decent.
Va precizam ca boxele distorsioneaza usor la volum maxim (basul se pierde). Apropo de bas, in anumite piese (in special house) el este redat decent. In jocuri si filme, volumul este generos iar calitatea audio este una buna.
Pe marginea din partea de sus gasim (de la dreapta spre stanga) un alt microfon, jack 3.5mm (dispune de certificare Hi-Res) si senzorul infrarosu. In ceea ce priveste cele doua perforatii de langa senzorul infrarosu, parca prin ele se aude un pic de sunet. Este posibil sa ne inselam iar ele sa aiba doar rol estetic.
Xiaomi Poco M3 review in romana – GALERIE FOTO
Xiaomi Poco M3 review in romana – DISPLAY
Demaram acest segment al review-ului prin a trece in revista caracteristicile ecranului.
FISA TEHNICA
# Panou IPS LCD 6.53 inci
# Rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli) si 395PPI densitate pixeli
# Format 19.5:9
# Protectie Gorilla Glass 3
# Notch in forma de V
# Luminozitate de 400 niti si rata contrast de 1500:1
# Raport ecran/corp de peste 83 procente
Per total, combinatia de 6.53 inci + panou IPS FHD+ este una reusita 🙂 Culorile arata destul de bine (nuanta si intensitate decente), rezolutia 1080p+ este binevenita (imaginea este clara si bine pixelata), unghiurile de vizualizare sunt decente iar nuantele de negru arata bine (pentru un panou IPS). Ca si design, putem remarca faptul ca afisajul poseda margini negre destul de slim.
Ramanem in zona de design si aruncam o scurta privire peste notch. El are dimensiune potrivita (nici prea mare, nici prea mic 🙂 ) si incorporeaza camera selfie de 8-megapixeli.
Ne pare bine sa vedem ca pe fundal de alb, in jurul notch-ului nu isi face aparitia o tenta de negru. Cel putin noi nu am observat acest aspect 🙂
Xiaomi Poco M3 review in romana
Daca notch-ul nu este pe placul tau, el poate fi ascuns/mascat din setari. Excelent 🙂
Meniul lock screen este unul intuitiv si usor de utilizat.
Cand telefonul este pus la incarcat, pe ecran isi face aparitia pentru cateva secunde o animatie cool.
Aspectul unde ecranul sufera un pic este luminozitatea. Pe timpul testarii, noi am prins o vreme destul de inchisa. In aceste conditii luminozitatea este decenta. Insa, avem indoieli ca ecranul poate livra o lizibilitate decenta sub lumina unui soare puternic de vara.
Xiaomi Poco M3 review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE
Smartphone-ul poseda o motorizare mid-range alcatuita din componente destul de performante.
FISA TEHNICA
# Chipset Snapdragon 662
# Procesor grafic Adreno 610
# 4GB de RAM tip LPDDR4x
# 128GB de stocare tip UFS 2.2
O SCURTA OBSERVATIE
Va reamintim ca noi am testat smartphone-ul Motorola Moto G9 Play, device care poseda si el propulsorul Snapdragon 662.
Xiaomi Poco M3 review in romana – PERFORMANTA
Smartphone-ul asigura un nivel de performanta bun in utilizarea de zi cu zi (navigare pe net, camera foto, YouTube, apeluri, download/instalare aplicatii etc).
Pe partea de gaming, jocurile pretentioase ca si cerinte hardware ruleaza decent. Noi am testat Asphalt 9 iar per total, titlul este jucabil, insa, are momente cand agata sau ruleaza usor sacadat.
In mod evident ca chipset-ul Snapdragon 662 nu dispune de suficienta putere pentru a permite gaming-ul in conditii bune pe un ecran Full HD+.
GAMING
Pentru gaming, smartphone-ul dispune de functia GAME TURBO care ofera cateva functii interesante (accesul rapid la aplicatiile din telefon, screenshot, inregistrare gameplay, oprire notificari, oprire conexiune WiFi, oprire display etc).
Xiaomi Poco M3 review in romana – TESTE SINTETICE
ANTUTU
GEEKBENCH
ANDROBENCH
SPEEDTEST
DEVICE INFO HW
Xiaomi Poco M3 review in romana – SISTEM DE OPERARE SI INTERFATA
Terminalul functioneaza cu sistemul de operare Android 10, care a receptionat interfata grafica MIUI 12.0.5.
Noi cand am testat terminalele Xiaomi Redmi Note 9 si Xiaomi Redmi 9C NFC (review), am criticat faptul ca interfata MIUI are momente cand se misca greoi pe acele device-uri. Probabil asta s-a datorat optimizarii nu prea grozave si a hardware-ului insuficient de puternic.
Ne pare bine sa va anuntam ca in cazul terminalului Poco M3 situatia este diferita 🙂 De cele mai multe ori, interfata se misca rapid si cursiv. Pe ici pe colo mai apar mici momente de incetineala, insa acestea pot fi trecute usor cu vederea 🙂
Banuim ca rulajul cursiv se datoreaza atat bunei optimizari, cat si stocarii destul de performante, in speta tip UFS 2.2 (eMMC 5.1 pe Redmi Note 9 si Redmi 9C NFC).
Inainte de a face pasul spre urmatorul segment al review-ului, va invitam cu drag sa descoperiti in capturile de ecran de mai jos cum arata interfata si care sunt cele mai interesante setari oferite de terminal. Va dorim vizionare placuta 🙂
INTERFATA
SETARI
Xiaomi Poco M3 review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA
SPECIFICATII PENTRU CAMERA
# Senzori – 48MP (F1.79, 4-in-1 Super Pixel) + 2MP (macro, F2.4) + 2MP (bokeh, F2.4)
# Functii/dotari – focalizare PDAF, flash LED, mod pro, HDR, filtre de imagine, mod macro, tehnologie AI, mod portret, mod night, mod 48M, mod panorama, video 1080p 30fps, video macro 720p 30fps etc
Purcedem la drum cu impresiile noastre despre camera prin a va spune cum performeaza modul de pozare la rezolutie inalta, in speta modul 48MP.
Hardware-ul din dotare asigura un nivel de performanta bun in acest mod foto. Aici ne referim la urmatoarele aspecte: viteza de focalizare este buna iar captura + procesarea foto se face repejor. Daca punem la socoteala chipset-ul Snapdragon 662, care nu abunda in performanta, acele aspecte sunt o surpriza placuta 🙂
In ceea ce priveste calitatea imaginii, pozele 48MP (8000×6000 pixeli), arata bine (spre foarte bine). Rezolutia mare livreaza claritate, detaliul este excelent iar culorile arata placut. Va precizam ca testarea modului 48MP a fost facuta in conditii bune de lumina.
Xiaomi Poco M3 review in romana
Ne indreptam atentia catre modul foto standard. Va mentionam ca pozele realizate in acest mod au rezolutia efectiva de 12MP.
In acest mod foto, camera are din nou un comportament bun. Ca si calitate a imaginii, cei 12MP livreaza o imagine suficient de clara, detaliul este destul de generos, culorile arata placut iar cand HDR-ul este activat, nuantarea contrastului si a culorilor este realizata subtil si atractiv 🙂 In zonele viteza focalizare si viteza captura foto, camera se descurca chiar bine.
Mergem mai departe si aruncam o privire (sau mai multe) peste modul foto night. In conditii de luminozitate buna (lampi stradale, banere luminoase etc) de cele mai multe ori, pozele realizate cu acest mod foto arata ok.
Zgomotul este destul de redus, culorile arata decent si detaliul este bunicel (pozele nu sunt sterse). Daca ar fi sa criticam ceva, dureaza o idee cam mult pana cand captura foto si procesarea sunt finalizate.
Facem pasul catre modul foto portret. Senzorul de 2MP performeaza decent. Nivelul de blur din fundal este suficient (blur-ul este ajustabil), obiectul pe care s-a focalizat este bine scos in evidenta iar per total, calitatea foto este multumitoare.
Xiaomi Poco M3 review in romana
Spunem cateva cuvinte si despre modul foto macro. Senzorul de 2MP se comporta decent, insa exista momente cand obiectul pe care s-a focusat este blurat si insuficient de clar. Cand pozele sunt captate adecvat, culorile arata destul de realist, imaginea este de rezolutie decenta si nivelul de detaliu este ok.
Inainte de a face trecerea spre cat de bine filmeaza device-ul, vrem sa spunem cateva cuvinte despre modul foto panorama. Pozele capturate cu acest mod foto dispun de mult decor (daca se poate spune asa), rezolutie generoasa si per total, o calitate a imaginii multumitoare.
Smartphone-ul poate filma la rezolutie 1080p 30fps. Noi am testat cateva device-uri Motorola cu Snapdragon 662 (Moto G9 Play, Moto G9 Power) iar terminalele sunt capabile de 1080p 60fps.
Avand in vedere ca chipset-ul SD662 este in stare de 1080p 60fps, noi speram ca Xiaomi va introduce in curand aceasta functie pe device. Filmarea 1080p 30fps captata de Poco M3 (pe timp de zi) este de calitate decenta.
Xiaomi Poco M3 review in romana
Noi nu am ratat prilejul de a testa si filmarea pe timp de noapte. Spre surprinderea noastra, filmarea are zgomot redus. Pe langa asta, pe timpul testarii facute de noi nu au aparut probleme cu focalizarea.
Si acum este randul aspectelor slabe. Filmarea pe timp de noapte este destul de stearsa ca si detaliu iar pe alocuri isi face aparitia fenomenul de stroboscop (imaginea palpaie).
In randurile de mai jos gasiti o galerie foto cuprinzatoare si 3 video sample. Va dorim vizionare placuta 🙂
Xiaomi Poco M3 review in romana – CAMERA FOTO SECUNDARA
SPECIFICATII PENTRU CAMERA
# Senzor de 8-megapixeli (F2.05)
# Functii/dotari – HDR, tehnologie AI, infrumusetare, display flash, mod portret, selfie panorama, video 1080p 30fps etc
Ca sa fim sinceri, noi nu am petrecut mult timp cu testarea camerei frontale (camera principala a avut prioritate). Insa, din cele cateva teste facute de noi, putem afirma ca terminalul scoate niste selfie-uri destul de atractive (in conditii de lumina buna).
INTERFATA CAMERA FOTO
Xiaomi Poco M3 review in romana – GALERIE FOTO
MOD 48MP
MOD STANDARD
MOD PORTRET
MOD FILTRE IMAGINE
MOD MACRO
MOD NIGHT
MOD PANORAMA
FILMARI
Xiaomi Poco M3 review in romana – BATERIE SI AUTONOMIE
In corpul device-ului, care masoara 9.6mm, gasim un acumulator accesorizat cu capacitate de 6000mAh si tehnologie Quick Charge cu putere 18W. Apropo de bateria terminalului, tinem sa va reamintim ca recent noi am realizat review Motorola Moto G9 Power. De ce am mentionat acest aspect ?
Moto G9 Power poseda la randul lui acumulator de 6000mAh. Noi va invitam cu tot dragul sa cititi recenzia noastra pentru smartphone-ul Motorola 🙂
Revenim la acumulatorul smartphone-ului POCO M3 si prima data va aducem in atentie detalii despre timpii de incarcare.
# Incarcare 2% – 50% in 57 de minute
# Incarcare 50% – 100% in 110 minute
# Incarcare full in 167 de minute (2 ore si 47 de minute)
CATEVA SCURTE OBSERVATII
Putem spune ca device-ul este incarcat destul de lent. Insa, daca punem la socoteala bateria de capacitate mare (spre foarte mare), timpii de incarcare sunt rezonabili.
Si acum este momentul sa descoperim cum se comporta telefonul ca si autonomie 🙂 Cu bateria incarcata full, dupa 11 ore si 29 minute de utilizare intensa si continua, din acumulator au mai ramas 10 procente.
Autonomia este buna, insa noi avem asteptari mai mari. Va mentionam ca in urma testarii smartphone-ului Moto G9 Power (baterie de 6000mAh), noi am inregistrat o autonomie de 15 ore. Cei drept ca terminalul Motorola are ecran HD+ iar POCO M3 poseda panou FHD+.
Xiaomi Poco M3 review in romana – CONECTIVITATE SI SENZORI
Va informam ca terminalul este bine pus la punct pe partea de conectivitate 🙂
FISA TEHNICA
# Slot triplu (Dual SIM + MicroSD), jack 3.5mm, GPS/AGPS/GLONAS/BEIDOU, 4G LTE, Radio FM
# Bluetooth 5.0, WiFi 802.11 ac, WiFi Display, WiFi Direct, WiFi Hotspot, port USB C (cu OTG)
# Senzori – accelerometru, magnetic, giroscop, lumina, proximitate, accelerometru, pedometru, infrarosu
Xiaomi Poco M3 review in romana – AMBALAJ SI ACCESORII
In cutia device-ului gasim incluse urmatoarele accesorii – husa transparenta, incarcator, cablu USB C, manuale si cheita pentru slotul SIM (am uitat sa o includem in poza 🙂 ).
In ceea ce priveste husa din dotare, ea protejeaza bine partea din spate si marginile smartphone-ului. Tinem sa va pricizam ca husa se ataseaza usor greoi pe device.
Xiaomi Poco M3 review in romana – CONCLUZIE SI PRET
Timpul petrecut alaturi de terminalul Xiaomi Poco M3 a fost unul placut 🙂 Per total, smartphone-ul este unul bun. Bateria de 6000mAh ofera o autonomie multumitoare, design-ul este placut, configuratia este suficient de potenta iar nivelul de dotari este unul destul de generos.
Daca ar fi sa criticam ceva, autonomia putea fi ceva mai buna (daca punem la socoteala cei 6000mAh) iar chipset-ul Snapdragon 662 nu poate livra un numar multumitor de fps-uri in jocuri cu cerinte hardware mari precum Asphalt 9.
In ceea ce priveste pretul, versiunea cu 128GB ROM testata de noi poate fi gasita online pentru 700 lei. Noi consideram ca pretul este unul bun 🙂
PRO
- Design elegant si constructie solida
- Display bun
- Configuratie suficient de performanta: Snapdragon 662, 4GB RAM, UFS 2.2
- Stocare generoasa (128GB) si destul de rapida
- Baterie de 6000mAh; asigura o autonomie buna
- Sistem de operare Android 10 bine optimizat si bogat in setari
- Camera principala face niste poze de calitate
- Camera selfie este bine optimizata
- Scanner de amprente decent de rapid si precis
- Deblocarea oficiala functioneaza bine in conditii bune si medii de luminozitate
- Conectivitate bine pusa la punct – MicroSD, Dual SIM, USB C, senzor infrarosu, WiFi 802.11 ac, jack 3.5mm etc
- Difuzoare stereo cu volum generos si calitate audio decenta
- Husa si folie in dotarea standard
- Pret bun
CONTRA
- Ecranul putea fi mai luminos
- Chipset-ul Snapdragon 662 nu ruleaza suficient de cursiv jocuri precum Asphalt 9 (cu toate acestea, titlul este jucabil)
- Cu toate ca chipset-ul SD662 poate video 1080p 60fps, smartphone-ul este limitat la filmare 1080p 30fps
- Autonomia putea fi ceva mai buna
- Incarcarea putea fi mai rapida
Am avut ocazia sa va aducem Xiaomi Poco M3 review in romana gratie partenerului nostru Xiaomi Romania.