Uite Xiaomi Redmi 8 pareri, impresii si pret Romania. Daca va era dor de un smartphone Xiaomi, atunci va aflati la locul si in momentul potrivit 🙂 (expresia este super utilizata, insa se potriveste excelent).

Deja celebrul producator chinez lanseaza pentru cumparatorii din India noul smartphone de buget Redmi 8. Va mentionam inca de pe acum ca terminalul are destul de multe elemente comune cu Redmi 8A, un smartphone care a fost lansat de cateva zile.

Nu vrem sa ‘demaram’ toata actiunea pana nu va mentionam doua detalii de interes (credem noi).

Redmi 8 ‘intregeste’ gama de telefoane Xiaomi cu ‘cifra’ 8 din care mai fac parte smartphone-urile Redmi Note 8 Pro, Redmi Note 8 si bineinteles Redmi 8A.

Toate aceste 4 device-uri au fost lansate intr-un interval de 2 luni, ceea ce este destul de impresionant. Asta arata cat de puternic a devenit brand-ul chinez.

Cel de-al doilea detaliu este legat de pret. Ne pare bine sa va informam ca stim cu destul de multa precizie cat o sa coste device-ul pe piata din Romania.

Telefonul este deja la vanzare pe site-ul Giztop (livrare din China) pentru suma de 139 dolari (in jur de 712 lei cu taxe). Ne putem astepta ca device-ul sa gaseasca in curand drumul spre ‘scumpa’ noastra tarisoara 🙂

Si inca un mic detaliu inainte de a porni la drum (ne scuzati ca tot amanam lucrurile 🙂 ). Noi am avut prilejul sa testam Moto G7 Power, un terminal destul de similar cu smartphone-ul Redmi 8.

Si acum chiar am terminat 🙂 In randurile de mai jos va prezentam cele mai cool 4 aspecte forte al noului terminal Xiaomi.

Xiaomi Redmi 8 pareri

1. Xiaomi Redmi 8 pareri – Design si carcasa

Dupa o privire indelungata peste imaginile oficiale, pare ca terminalul este impodobit cu spate din sticla. Avand in vedere strategia ‘agresiva’ a producatorului de a se impune in fata competitorilor, sunt sanse destul de mari ca ‘dispozitivul’ sa dispuna de constructie premium.

Insa, nu este exclus ca telefonul sa aiba un spate din policarbonat inzestrat cu finisaje glossy aspectuoase. Din punctul nostru de vedere, telefonul poseda un look elegant.

Partea din spate arata stilat gratie dungii negre (pe care sunt incorporate camera principala, scanner-ul de amprente si logo-ul Redmi) si a finisajelor tip ‘Aura Mirror’.

Inainte de a trece mai departe, va precizam faptul ca telefonul poseda durabilitate la stropiri cu apa. Asta este binevenit 🙂

Xiaomi Redmi 8 pareri

2. Xiaomi Redmi 8 pareri – Sistem dual-camera potent

Xiaomi este la curent cu faptul ca multi dintre fanii Android obisnuiesc sa fotografieze frecvent. In acest context, producatorul chinez a echipat smartphone-ul cu o camera duala surprinzator de bine echipata. Excelent 🙂

CARACTERISTICI PENTRU ‘APARATUL’ FOTO PRINCIPAL

# Senzori – 12MP (Sony IMX363, F1.8) + 2MP (bokeh/adancime)

# Functii si dotari – autofocus Dual PD (dual pixel PDAF), mod AI Portrait, mod AI Scene Detection (33 tipuri scenarii foto), lentile 6P, flash LED, HDR, mod panoramic, video 1080p 30fps etc

O SCURTA OBSERVATIE/OBSERVATII 🙂

Ne pare bine sa vedem ca telefonul dispune de un sistem autofocus performant, in speta dual pixel PDAF. Tehnologiile AI sunt binevenite iar filmarea la rezolutie 1080p 30fps este in regula. Per total, camera este una perfect ok.

3. Xiaomi Redmi 8 pareri – Chipset Snapdragon 439 + acumulator de 5000mAh

La fel ca smartphone-ul Nokia 4.2, terminalul Xiaomi a receptionat motorizarea Qualcomm Snapdragon 439. Chipset-ul nu o sa doboare recorduri in benchmark-uri (in jur de 75.000 puncte in AnTuTu), insa este capabil sa livreze un nivel de performanta solid.

Clar era de preferat ceva mai puternic, gen Snapdragon 632 sau de ce nu Snapdragon 636. Insa, suntem convinsi ca in acest mod, pretul device-ului era ceva mai mare. Va reamintim ca chipset-ul Snapdragon 632 propulseaza ‘batranul’ Xiaomi Redmi 7.

Putem spune ca in cazul lui Redmi 8, Xiaomi a facut un pas destul de mare inapoi in ceea ce priveste chipset-ul. Insa, exista lumina la capatul tunelului 🙂

Motorizarea SD439 este eficienta pe partea de consum energie. Astfel ca, suntem bucurosi sa va anuntam ca langa chipset, ‘locuieste’ o baterie performanta echipata cu 5000mAh si fast charging 18W. Nui rau deloc 🙂 Si asta nu e tot. Incarcarea se ‘efectueaza’ prin mult ‘ravnitul’ port USB C. No comment 🙂

4. Xiaomi Redmi 8 pareri – Memorie suficienta si display decent

Terminalul a receptionat combo-ul de memorie 4GB RAM+64GB ROM. Este ceva de criticat aici? In nici un caz 🙂 Producatorul ofera device-ul si in versiune accesorizata cu un suficient 3GB RAM/32GB ROM. Va mentionam ca stocarea este de tip eMMC 5.1 iar memoria RAM tip LPDDR3. In regula.

Facem ‘subtil’ pasul spre partea frontala iar aici ne ‘intampina’ un display elegant dotat cu notch in forma de V, margini subtiri si caracteristici decente (insa nimic mai mult).

Avem panou IPS LCD de 6.22 inci inzestrat cu geam Corning Gorilla Glass 5, rezolutie HD+ (1520×720 pixeli), 270PPI densitate pixeli, contrast de 1500 la 1 si ratie ecran/corp de aproape 82 procente. Per total, display-ul este unul rezonabil.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Procesor grafic Adreno 505
  • Slot MicroSD (pana la 512GB), slot Dual SIM, Dual 4G, scanner de amprente, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, Bluetooth 4.2, jack 3.5mm, Radio FM, senzor infrarosu, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou si diversi senzori (lumina, proximitate, compas, accelerometru)
  • Camera frontala 8-megapixeli dotata cu face unlock si AI selfie portrait
  • Culori – rosu, albastru, negru
  • Accesorii – incarcator standard 5V/2A 10W, husa
  • Dimensiuni – 156.48 x 75.41 x 9.4mm si 188 grame

Xiaomi Redmi 8 pareri – GANDURI DE FINAL

Proaspatul Xiaomi Redmi 8 este fara ‘pic’ de indoiala un smartphone de buget reusit. Anumite dotari puteau fi mai bune (chipset, display), insa per total pachetul hardware livrat de device este unul bun si generos echipat.

Ar fi excelent daca telefonul va sosi in Romania pentru un pret nu mai mare de 650 lei. Ideal ar fi ca device-ul sa coste 600 lei. Pana la urmatorul articol, noi va dorim toate cele bune 🙂

Sursa , Via

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).