Uite Infinix Note 30 Pro pareri si pret in Romania. In ultimii ani ne-am facut un obicei in a publica articole despre terminale care sunt prezente sau care urmeaza sa fie lansate pe online-ul romanesc. Nu are niciun sens sa redactam articole pentru niste terminale care cu greu pot fi aduse la noi in tara (spre exemplu device-uri exclusive pentru piata din China).

Insa, astazi ne-am decis sa ne abatem de la aceasta regula. Motivul pentru asta este noul terminal Note 30 Pro al brand-ului chinezesc Infinix. Smartphone-ul aduce cateva dotari irezistibile pentru un mid-range de buget (poate ne-a cam luat valul) 🙂 Pe acestea si multe alte aspecte o sa le descoperiti in cateva momente 🙂

Avand in vedere prezenta a catorva terminale Infinix pe online-ul romanesc (Hot 11S, Hot 11, Hot 12i etc), sunt sanse ca smartphone-ul sa fie lansat in Romania. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect. Momentan device-ul urmeaza sa fie lansat in Europa iar pretul estimativ este de 320 euro (in jur de 1590 lei).

[UPDATE 05-09-2023] Terminalul Note 30 Pro este la vanzare pe site-ul mpstore.ro pentru suma de 1249 lei (varianta 8GB RAM/256GB).

Infinix Note 30 Pro pareri

3 dotari de top pentru acest mid-range de buget

1. Infinix Note 30 Pro pareri – Incepem cu bateria

Va precizam ca smartphone-ul dispune de baterie 5000mAh echipata cu wireless charging 15W. Oau 🙂 Va mentionam ca telefoanele mid-range accesibile echipate cu incarcare fara fir sunt foarte rare.

Daca stam sa ne gandim bine, doar Motorola Edge 30 Neo (1300 lei) mai dispune de wireless charging (putere 5W).

In rest, daca vrei un telefon cu incarcare wireless, trebuie sa treci de pragul 2000 lei. Un astfel de device este noul Edge 40 (2400 lei) al celor de la Motorola. Cum noi am testat device-ul si realizat review romana Motorola Edge 40, va invitam cu drag sa parcurgeti recenzia 🙂

Aaaa… sa nu uitam. Note 30 Pro are si functie reverse wireless charging pentru incarcare de device-uri care la randul lor au wireless charging. Excelent 🙂

Un alt aspect impresionant este prezenta pe terminalul Infinix a incarcarii (prin USB C) de 68W. Foarte tare 🙂

Legat de acel aspect, va precizam ca noi am testat Motorola Edge 30 Fusion (are incarcare 68W). Apoi, recent noi am testat cateva Xiaomi-uri cu fast charging similar (67W). Este vorba despre Xiaomi 13 si Redmi Note 12 Pro 5G (review).

2. Infinix Note 30 Pro pareri – Display-ul este foarte, foarte bun

Ne pare bine sa va anuntam ca in cadrul acestui segment hardware, producatorul a urmat o traiectorie high-end 🙂

FISA TEHNICA

# Panou AMOLED 6.67 inci

# Rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli)

# Rata refresh de max 120Hz

# Rata touch sampling 360Hz

# Culori pe 10 bit si spectru culoare DCI-P3

# Luminozitate maxima de 900 niti

# Rata contrast de 5.000.000:1

# Tehnologie PWM Dimming de 1920Hz (previne fenomenul de flicker)

# Raport ecran/corp de peste 88%

# Perforatie pozitionata sus pe mijloc

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Va informam ca display-ul este similar cu cel utilizat de flagship-urile mid-range Redmi Note 12 Pro Plus (review) si Redmi Note 11 Pro Plus (testat de noi).

Daca ne gandim bine, display-ul are multe puncte comune cu panourile prezente pe navele amiral Motorola Edge 30 Ultra si Poco F4 GT (ambele telefoane cu fost testate de noi).

3. Infinix Note 30 Pro pareri – Memorie + stocare din belsug; stocarea este performanta

In ultima perioada, din ce in ce mai multi producatori lanseaza telefoane mid-range accesibile echipate cu mult RAM si ROM.

Aici evidentiem cateva terminale testate de catre echipa GadgetLab 🙂 Avem Motorola Moto G72 (8GB RAM + 128GB UFS 2.2) si Motorola Moto G73 5G (8GB RAM + 256GB UFS 2.2).

Iata ca Infinix aplica acea tactica si echipeaza smartphone-ul Note 30 Pro cu 8GB RAM (LPDDR4X) + 256GB (UFS 2.2). Foarte tare 🙂

Infinix Note 30 Pro pareri

Mai are device-ul dotari atractive ? Da 🙂

# Chipset MediaTek Helio G99

# Boxe stereo optimizate de JBL; jack 3.5mm cu certificare audio Hi-Res

# Camera principala cu senzor Samsung HM6 108MP, flash LED quad, video 1440p 30fps

# Camera selfie 32-megapixeli, flash LED dual, video 1440p 30fps

# Spate imbracat cu sticla, protectie IP53 (durabilitate la praf si stropiri cu apa)

# Motor de vibratii Z axis

# Conectivitate – 4G, Dual SIM, MicroSD dedicat, jack 3.5mm, Radio FM, NFC, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, USB C 2.0 (cu OTG; suporta incarcare reverse), senzor de amprente (pe lateral), GPS/AGPS/GLONASS

Infinix Note 30 Pro pareri – CATEVA OBSERVATII

Nu exageram cand spunem ca Note 30 Pro este un mid-range impresionant. Pe langa cele 3 dotari prezentate in randurile anterioare, observam ca device-ul este bine pus la punct in cam fiecare segment hardware. Haideti ca acum sa parcurgem cateva din aspectele enumerate in lista de mai sus.

Pentru un telefon mid-range de buget, chipset-ul Helio G99 este perfect adecvat. Va mentionam ca procesorul este nou, modern, destul de performant si eficient ca si consum de energie.

Va spunem ca noi am testat cateva device-uri dotate cu Helio G99 iar cu fiecare dispozitiv testat am avut parte de experiente pozitive 🙂 Gadget-urile cu Helio G99 testate de noi sunt Redmi Pad (tableta mid-range) si smartphone-ul Motorola G72 (review).

In ceea ce priveste camera principala Samsung HM6 108MP, prezenta acestui senzor este clar un plus 🙂 Legat de acest aspect, va precizam ca noi am testat cateva telefoane motorizate de camera Samsung HM2 108MP. Aici mentionam Xiaomi 12 Lite, Motorola Edge 20 Lite si Redmi Note 11S (review).

Incheiem cu observatiile prin a spune cateva vorba despre conectivitate. Nu exageram cand spunem ca ea este excelenta 🙂 (jack 3.5mm, MicroSD, Radio FM, NFC etc).

Infinix Note 30 Pro pareri – GANDURI DE FINAL

Noul Infinix Note 30 Pro este un telefon mid-range foarte, foarte interesant 🙂 Smartphone-ul arata placut, este impresionant echipat iar daca telefonul ajunge in Romania pentru sub 1500 lei, el poate deveni usor un best buy 🙂

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 13 cu interfata XOS
  • Senzori – accelerometru, compas, giroscop, lumina, proximitate
  • 162.72 x 75.95 x 8.12mm SI 203 grame
  • Culori – negru, auriu

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).