Uite Infinix Smart 8 pareri si pret in Romania. Continuam cu sirul de prezentari entry-level iar azi aruncam o privire peste o aparitie noua de pe online-ul romanesc.

Este vorba despre terminalul Smart 8 al brand-ului chinezesc Inifinix. Prima data scoatem in evidenta informatii despre pretul device-ului. Va informam ca telefonul este disponibil pe site-ul cel.ro pentru suma de 449 lei (versiune echipata cu 3GB RAM/64GB).

Cu aspectul de pret lamurit, mergem mai departe (in introducere) si spunem cateva vorbe despre dotarile smartphone-ului 🙂 Smart 8 este un terminal care ofera cateva dotari interesante precum chipset suficient de rapid, panou LCD surprinzator de bun, conectivitate ok si baterie decenta.

Ne oprim aici cu introducerea si ‘plonjam’ spre segmentul de prezentare device. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

Infinix Smart 8 pareri

CE NE PLACE LA DEVICE

# Display – panou LCD 6.6 inci, 1612×720 pixeli, refresh 90Hz, rata touch sampling max 180Hz, luminizitate max de 500 niti, ratie ecran/corp de 84.6%

# Configuratie interna – procesor Unisoc T606, 3GB RAM LPDDR4X + 64GB ROM eMMC 5.1

# Acumulator – 5000mAh + incarcare standard 10W

# Conectivitate – WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0, 4G, USB C 2.0 cu OTG, Dual SIM, MicroSD dedicat, jack 3.5mm, Radio FM, scanner de amprente (incorporat in butonul de power), GPS/AGPS/GLONASS

# Diversi senzori – accelerometru, compas, giroscop (software), lumina, proximitate, motor de vibratii

Infinix Smart 8 pareri – CATEVA OBSERVATII

Si acum va invitam sa parcurgem impreuna cateva din dotarile insirate in lista de mai sus 🙂

Incepem cu display-ul. Pentru un telefon de 450 lei, nu exageram cand spunem ca ecranul tinde spre foarte bun 🙂 Aspectele care ne obliga sa spunem acest lucru sunt refresh-ul 90Hz, luminozitatea max perfect decenta de 500 niti si setup-ul 6.6 inci + 1612×720 pixeli.

Ca si design, observam ca ecranul afiseaza niste margini negre cu profil destul de slim. Asta este important. Inainte de a trece mai departe, vrem sa facem o mica precizare.

Observam ca display-ul de pe smartphone-urile entry-level a evoluat foarte mult. Nu cu mult timp in urma, un ecran precum cel de pe Infinix Smart 8 echipa telefoane mid-range. Asta ne arata inca odata ca telefoanele mobile sunt intr-o continua evolutie, ceea ce pentru noi este perfect in regula. Avem ce sa scriem pe site 🙂

Revenim la subiectul zilei de azi. Configuratia terminalului este una perfect decenta. Ne bucuram sa vedem ca producatorul a zis pas procesoarelor MediaTek Helio G35/G36/G37 si a facut trecerea spre motorizarea Unisoc T606. De ce spunem asta ? Chipset-ul Unisoc T606 este net, net superior procesoarelor MediaTek Helio mentionate (200.000 vs 100.000 in Antutu 9).

Infinix Smart 8 pareri

In ceea ce priveste setup-ul 3GB RAM + 64GB eMMC 5.1, dansul este perfect rezonabil pentru un telefon de acest gen. La fel putem spune si despre bateria prezenta pe device (5000mAh + incarcare 10W).

O SCURTA OBSERVATIE

Cu toate ca stocarea, memoria si bateria sunt in regula, avem o precizare de facut. Motorola G04, terminal care costa 500 lei (450 lei modelul Infinix), ofera stocare UFS si baterie cu fast charging. Aceste 2 aspecte nu pot fi trecute cu vederea.

Legat de segmentele conectivitate si senzori, smartphone-ul Infinix surprinde placut prin numarul generos de senzori (giroscop, lumina, accelerometru etc). Spunem asta in contextul in care de obicei telefoanele entry-level nu se prezinta prea grozav atunci cand vine vorba de senzori.

Infinix Smart 8 pareri

CATEVA ASPECTE DE LUAT IN SEAMA

# Device-ul are camera principala 13MP cu AF si capabila de video 1080p 30fps

# Ca si sistem de operare, avem Android 13 in versiune Go edition

# Terminalul poseda difuzor audio cu optimizare DTS

# Carcasa (din plastic) are profil slim de 8.5mm

Infinix Smart 8 pareri – CONCLUZIE

Per total, Infinix Smart 8 este un terminal entry-level bun 🙂 Insa, in acest moment, problema acestui dispozitiv (si a tuturor telefoanelor entry-level) este smartphone-ul Motorola G04 (costa 500 lei).

Anumite modele entry-level ofera un ecran bun si procesor decent, insa duc lipsa de anumite dotari precum NFC, incarcare rapida si asa mai departe. Pentru un entry-level, asta este ceva normal.

Insa, Motorola G04 este un smartphone entry-level atipic 🙂 Spunem asta deoarece device-ul ofera NFC, fast charging 15W, protectie IP52 (durabilitate la praf si stropiri cu apa), stocare UFS 2.2, camera selfie capabila de video 1080p, chipset bun etc.

Atat timp cat Moto G04 domina clasa entry-level, nu putem sa va recomandam altceva. Daca o sa apara un device entry-level superior terminalului Moto, atunci recomandarea noastra o sa se schimbe 🙂

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Camera selfie 8MP
  • 163.60×75.60×8.5mm si 184 grame
  • Culori – negru, auriu, verde

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).